Poškodzovanie mestskej zelene

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martin 04. januára 2015

Auto, ktore zabezpecuje odvoz odpadkov poskodzuje travnik a priestory popri ceste a to v celom okoli a aj na inych miestach kde zabezpecuju odvoz smeti. Zniceny travnik a vsade blato. Ziadame uviest do povodneho stavu a dorazne upozornit kompetentnych nech to uz neopakuje.
Dakujem.

05. január 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Spoločnosť zabezpečujúcu vývoz komunálneho odpadu sme s daným podnetom upovedomili.
Terén sa pokúsime vyčistiť prostredníctvom aktivačných pracovníkov. O ďalšom postupe vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
07. január 2015

Odpoveď samosprávy

Zistením situácie priamo na mieste (ul. Škopca) bol preverený nasledovný stav – naše zberové vozidlá nemajú možnosť plynulého prejazdu križovatkou,
pretože v tejto lokalite pravidelne parkujú vozidlá, čím zužujú šírku vozovky. Prejazd križovatkou zberovým vozom je niekedy možný len čiastočným zachádzaním do zelene,
čomu sa vždy snažíme vyhnúť, avšak iná trasa na pravidelný vývoz zberných nádob nie je.


Viera Plachá
Dispečer

Prevádzka:
T+T, a.s.,
13. január 2015

Odpoveď samosprávy

Sneh a zamrznutá pôda nám momentálne neumožňujú robiť terénne úpravy, ani vyčistiť účelovú komunikáciu. Bezprostredne po spustení snehu vieme cez aktivačnú činnosť vyčistiť cestu.

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad
14. január 2015

Odpoveď samosprávy

Šírkové pomery miestnej komunikácie Ul. J. Škopca, nie sú vyhovujúce na parkovanie vozidiel keďže ide o obojsmernú miestnu komunikáciu. Nakoľko vodiči nedodržiavajú ustanovenia zákona o cestnej premávke týkajúce sa možnosti státia na obojsmernej komunikácii prichádza takto k ničeniu verejnej zelene. Ide o prístup samotných obyvateľov predmetnej ulice. Pokiaľ bude komunikácia prejazdná vozidlá zabezpečujúce odvoz komunálneho odpadu nebudú poškodzovať takýmto spôsobom verejnú zeleň.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad

14. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dnes, t. j. 14.01.2015, bola aktivačnými pracovníkmi vyčistená komunikácia na ul. J. Škopca, taktiež kanálová vpusť a čiastočne upravená poškodená zeleň. Prosíme obyvateľov, aby neparkovali svoje vozidlá a tým porušovali dopravné predpisy. Zle odparkovanými vozidlami tak dochádza k ničeniu verejnej zelene.


Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
Mestský úrad
+ Michal Ďureje - hovorca mesta
14. január 2015

Milan

Tak klobúk dole ,na to , že to bolo zamrznute tak to urobili super .
17. január 2015

Juraj

p.Ďureje,stavím sa,že na jar bude situácia taká ako je teraz! A Vy PROSÍTE,aby ZLE NEPARKOVALI ? Ja Vám poradím účinnejšie riešenie:najskôr tam budem mesiac vyberať pokuty a keď sa vodiči nevycvičia,tak na jednu stranu dám rovno zabudovať značku ZÁKAZ ZASTAVENIA a zasa budem chodiť vyberať pokuty,už by mala Mestská polícia naozaj začat presadzovať dodržiavanie Zákonov a VZN represiou a nie dohováraním a prosením.Verte tomu,že aj chlapi z MP sú z toho znechutení,keď len dohovárajú a efekt nulový.A pokiaľ sú medzi nimi ľudomiľovia,ktorí sa zľutujú nad grázlom,tak ich vymeňte za drsňákov a uvidíte ako sa disciplína v meste zlepší.Uvidíte že to bežní slušní obyvatelia ocenia.Rád by som vedel,koľkokrát bola MP riešiť na ul.J.ŠKOPCA porušenie Z.č.8/2009 o parkovaní a koľko pokút udelila.Nie je predsa možné,aby orgány Samosprávy PROSILI občanov,aby dodržiavali Zákony. Príjemný deň.
17. január 2015

Juraj

p.ĎUREJE,dajte namontovať na jednu stranu cesty značku ZÁKAZ ZASTAVENIA a je po probléme,a nie PROSIŤ arogantných vodičov,aby dodržiavali dopravné predpisy ! Inakšie máte na jar rovnakú situáciu aká je teraz.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania