Košovská cesta-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Gargy 13. mája 2022

Chýbajúce označenie cyklotrasy a sú problémy pre cyklistov s prejazdnosťou okolo áut ktoré nerešpektujú cyklotrasu pretože mesto roky neobnovilo značenie. Týmto konaním ohrozuje mesto cyklistov ktorých je stále viac. Mali by sa zamyslieť že pre cyklistov je to dôležité.

15. máj 2022

Juraj

už bol takýto príspevok, a vyjadrenie bolo z zmysle, že podľa nových zákonov nemôže byť cyklo cestička značená čiarami na vozovke. Môj názor je že bezpečnejšie je to vyznačiť aj keď sa to tak nemôže ako by tam nebolo nič.
16. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne referát dopravy.
Kto? Referát dopravy
Kedy? máj 2022

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
16. máj 2022

Gargy

Nech vyznačia krajnicu aj to by pomohlo. Vodiči budú rešpektovať čiaru a cyklisti budú mať viac priestoru na prechádzanie okolo áut.
07. jún 2022

Tomas

Nie len k tomuto pripadu, ale aj inym celkovo v meste, by som rad doplnil, ze nestaci tie krajnice pre cyklistov a kolobezkarov vyznacit, ale aj riadne opravit. V pripade kosovskej cesty je to priorita, kedze je to hlavna cesta a tie krajnice su v dezolatnom stave. Bude prebiehat oprava? Vyuziju sa na to fondy? Pomohli by aspon riadne prechody na chodniku lebo tam to je este pre neznalca trasy zivotu ohrozujuce. Odpocam sa tam previezt.
24. jún 2022

Gargy

Referát dopravy asi zaspal keď nedokáže ani odpovedať na podnet od občana mesta. Kedy sa dozviem odpoveď? Či už majú letné prázdniny? Smutné ako ignorujete problémy bežného občana. Ďakujem za odpoveď
13. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Na dotknutom úseku je na mnohých miestach v oboch smeroch technický stav vozovky nevyhovujúci. Dopravné značenie cyklistickej komunikácie nespĺňa parametre príslušných technických predpisov a legislatívne požiadavky. Z uvedených dôvodov pristúpime k odstráneniu nevhodného dopravného značenia po riadnom priebehu s tým súvisiacich legislatívnych procesov. K následnej obnove budeme môcť pristúpiť po prehodnotení daného úseku v súvislosti s platnými technickými predpismi, požiadavkami v zmysle platnej legislatívy a po ukončení projektových príprav.

referát dopravy
13. júl 2022

Gargy

Momentálne som v Nemecku a majú cyklotrasy značene štýlom že cyklista má prednosť v obci pred autami. Samospráva sa len vyhovára na to čo je v európskej únii bežný štandard.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania