Cestičky pre cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. septembra 2013

Počas celého roka 2013 neboli obnovené vodorovné dopravné značky na cestičkách pre cyklistov. Avšak teraz, na konci septembra, sa tieto značky horlivo obnovujú a určite by nielen mňa zaujímalo, aký to má vlastne význam. Až doteraz som ani len netušil, že cyklistická sezóna sa v Prievidzi začína počas jesene. Načo sa vlastne obnovovujú vodorovné dopravné značky, keďže počas zimy budu aj tak znehodnotené a na jar sa môžu robiť odznova ?

Zábery sú z Košovskej cesty, ale je pravdepodobné, že rovnaká situácia bude aj na sídlisku Píly.

26. september 2013

marek

toto aj mna zaujima.tiez to neviem nejak pochopit???????
26. september 2013

Karol

A hlavne, že na miestnych komunikáciách už nie sú vodorovné dopravné značky takmer nikde. A to ešte iba začína jeseň.
27. september 2013

Lubo

Na toto nie je rozumna, presvedciva odpoved.
03. október 2013

Odpoveď samosprávy

Tieto práce sme mohli realizovať až po tom, ako sme dokázali uvoľniť z rozpočtu dostatok finančných prostriedkov na tieto služby. V skorších mesiacoch bola finančná situácia neistá.

Mestská spoločnosť SMMP, s.r.o. zabezpečila značenie cyklotrás na ul. J Kalinčiaka v časti pod mostmi a na Košovskej ceste. Uvedené trasy boli vytipované ako najzaťaženejšie v meste, čo sa týka využitia cyklistami, nakoľko veľké množstvo zamestnaných občanov v priemyselnej zóne dochádza do práce na bicykli a mnoho cyklistov používa uvedené cyklotrasy na relaxačné bicyklovanie smerom na starú Košovskú cestu.

Vzhľadom k pevnej výške finančných prostriedkov, ktorá bola stanovená verejným obstarávaním na vodorovné dopravné značenie v meste bolo možné zrealizovať uvedené ulice v rozsahu : 3 900 km + symboly v sume 6 070.- €.,

V tomto období bola vyznačená Nábrežná ulica, dôležité svetelné križovatky v meste a žltou farbou vyznačený chodník pre chodcov na Veľkonecpalskej ulici od kaplnky po ulicu Poľná.



Ing. Zuzana Lukáčová
referent pre miestne komunikácie
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.
04. október 2013

Peter

3 900 kilometrov za 6 070 Eur je neuveritelne vyhodna cena :-)
08. október 2013

Karol

Odpoveď je presne taká, akú sme čakali - získali sme peniaze na jeseň, takže cestičky pre cyklistov pripravíme na zimnú prevádzku. Logika žiadna, ale peniaze treba minúť do konca roka....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania