Urbánkova ulica-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Jaroslav Grencik 01. júna 2022

popri parkovisku je niekoľko stromov ktoré sa treba postarať sú vyššie než dom sú obrovské sú nad parkoviskom kde denno denne nám vtáci s nich **** na auta a fakt ma to už nebaví každý deň umývať auto ja už vám to dám asi aj preplácať pretože sú to vaše stromy o ktoré sa absolútne nestaráte trebalo by ich a poopilovat keď príde vietor a začnú padať tak jeden strom zobere aj 10 aut potom tu škodu kto preplatí mesto ??? treba s tímy stromamy už po 30 rokoch niečo spraviť veď to je katastrofa a na urbankovej pri kotolni sú dve čerešne vyše domu

01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď poskytne spoločnosť TSMPD.
Kto? TSMPD
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
04. september 2022

Anonymný užívateľ

Urbánkova ulica-strom-neorezaný

Dobrý deň, apelujem na stále neriešený problém prehustenie stromov neodborne nasadených na našej ulici. Výhľad a prienik slnečného svetla bude o chvíľu len nesplneným snom. To nehovorím o nebezpečnosti pri vetre lebo môže prísť k vývratu a poškodeniu zdravia občanov alebo majetku. Ako máme šetriť energiu v bytoch, keď nám slnko nepreniká do bytov? Poškodzuje sa nami zaplatená omietka domu machom (tma a vlhko) a môže prísť aj k narušeniu základov domu z dôvodu blízkosti výsadby stromov. Jedná sa o Urbánkovu ulicu 8-10 zo strany dvora aj prednej časti. Budeme čakať, kým sa niečo nestane a potom sa bude vyhovárať jeden na druhého? Už je to len na Vás , na výhovorky priestor nie je.
04. september 2022

Jaroslav Grencik

Dobrý deň to ako od 1 juna ste mi stále neodpovedali to ako za 3 mesiace ste nemali čas preveriť situáciu so stromami ???
07. marec 2023

Jaroslav Grencik

uz ste to vyriesili ???
16. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, lokalita na Urbánkovej ulici bola opiľovaná v roku 2022,2023. Práce neboli kompletne ukončené nakoľko obyvatelia vyjadrili nesúhlas s opiľovaním.

Situáciu je ďalej možné riešiť výrubom predmetných stromov. V takom prípade je potrebné kontaktovať MsÚ Prievidza - odbor výstavby a životného prostredia so žiadosťou o výrub dreviny :
https://prievidza.sk/obyvatel/tlaciva-a-formulare/odbor-stavebneho-poriadku-vystavby-a-zivotneho-prostredia/.

S pozdravom

TSMPD s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania