Komplikovaný prejazd Súbežnou ulicou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
M2604 09. februára 2015

Na spojení ulíc Súbežnéj a Vnútornej je veľmi komplikovaný prejazd, pretože na celej ceste parkujú autá a prejazd je môžný len cez veľmi rozbité parkovisko. Dokedy si budeme ničiť takto autá? Nedá sa tam dať značka zákaz státia alebo podobne?

10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Zásadným nedostatkom cestných komunikácií na sídlisku Píly sú ich šírkové parametre. Tieto cesty sa budovali v čase, kedy neboli zaťažené tak intenzívnou dopravou ako je tomu v súčasnosti.
Predmetnú situáciu preveríme a o výsledku vás budeme informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Šírkové parametre miestnej komunikácie nie sú vyhovujúce na zastavenie a státie vozidiel. Vodiči, ktorí odstavia vozidlo vedome porušujú zákon. Na problém v uvedenej lokalite sme upozornili MsP, ktorá vykoná kontrolu.
V danej lokalite sa postupne upravuje organizácia dopravy podľa vypracovaného generelu statickej dopravy ( napríklad už zrealizované zjednosmernenie ulíc A.H. Gavloviča a P. Benického, Ul. A. Rudnaya). V tomto trende bude mesto Prievidza pokračovať aj v budúcnosti.



Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
02. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti už vozidlá na komunikácií neparkujú. MsP vykonala hliadkovú činnosť.
Trvalé dopravné značenie podľa zákona 08/2009 Z.z. § 61, ods. (1) Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smie používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.
V prípade Súbežnej ulice sa neuvažuje s osadením dopravného značenia, nakoľko šírkové pomery miestnej komunikácie nie sú vyhovujúce na státie vozidiel.


Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania