Rastislavova ulica-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Monika 28. augusta 2022

Dobrý deň, prosím dokedy sa bude priamo v centre mesta tolerovať rozrastajúca sa skupina podgurážených vulgárnych povaľačov? Je otrasné, že ani priamo v centre si nevieme upratať a namiesto pohodovej prechádzky mestom sme takmer každý deň, keď sa tam s dieťaťom prechádzame svedkami nevhodného správania a slovníka 5. cenovej. Mestkých policajtov som už volala niekoľkokrát. Pokiaľ majú prístup v Tescu k lacnému alkoholu, tak sa to nezmení. Chcete mladé rodiny prilákať do mesta, ale tento problém pretrváva. Neľahká úloha, ale prosím robte s tým niečo. Môj apel poslancom zo dňa 25.9.2020 (2 roky dozadu) mal za následok odstránenie lavičiek pri detských hojdačkách pred Priorom. Vďaka, pomohlo, že nepočúvame nadávky priamo tam, ale povaľači sa presunuli o pár metrov ďalej. Ďakujem.

30. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne Mestská polícia.
Kto? Mestská polícia
Kedy? september 2022

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
30. august 2022

Milos Bujna

Moja otázka k prideleniu tohoto podnetu: kto jeho riešenie dal mestskej polícií? Myslím si, že pani to napísala jasne " Pokiaľ majú prístup v Tescu k lacnému alkoholu, tak sa to nezmení". Policajti pravidelne vyháňajú bezdomovcov z námestia, vždy sa tam vrátia práve kvôli lacnému alkoholu. Zakázať vstup na námestie im policajti určite nemôžu.
Jednoznačne sa prikláňam k tomu, že v prvom rade treba odstrániť krmelec.
05. september 2022

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia previdelne kontroluje Námestie slobody a zabezpečuje verejný poriadok v zmysle platných predpisov.

mestská polícia
08. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Situáciu vnímame rovnako, avšak nie je jednoduché ju vyriešiť. Problémy s bezprístrešnými občanmi má väčšina veľkých miest, takýto občania sa často zdržiavajú práve na miestach, kde je väčší pohyb ľudí a možnosť zakúpenia alkoholu.

Mesto v minulosti riešilo problematiku na spoločnom stretnutí za účasti zástupcov polície a zástupcov hypermarketu Tesco, ktoré využíva na ochranu zákazníkov a svojho majetku aj bezpečnostnú službu. MsP hliadkuje na Námestí slobody pravidelne, aj viackrát denne. Zistené priestupky bezprístrešných osôb rieši v zmysle platných predpisov. Problematikou sa budeme naďalej zaoberať.

Kancelária prednostu MsÚ
18. september 2022

Monika

verejné pitie je tuším zakázané. pochytať konzumentov,vyviezť hore na banskú a vysadiť. auf vidrzen😃

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania