Mestský cintorín

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. mája 2015

Na mestskom cintoríne v Prievidzi sa nachádza veľké množstvo kovových tabuliek s číslami, ktoré označujú jednotlivé rady hrobov. Plechové tabuľky sú v dezolátnom stave, skorodované, zdeformované, majú ostré hrany a pri zakopnutí hrozí úraz, prípadne aj otrava krvi.

Budú tieto nebezpečné a maximálne neestetické tabuľky v dohľadnej dobe odstránené ?

19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Vec preveríme a o ďalšom postupe vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Od 1. júna 2015 prijala spoločnosť TSMPD s.r.o. dvoch brigádnikov - absolventov SOŠ stavebnej na študentskú brigádu. Títo začali postupne opravu niekoľko sto zničených tabuliek, označujúcich čísla radov hrobových miest. Predpokladáme, že do konca augusta bude väčšia časť opravená ( vyrovnané, natreté a opatrené novými číslicami).

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
28. september 2015

Anonymný užívateľ

Od 1. júna 2015 mali brigádnici opravovať tabuľky označujúce hrobové miesta. Na konci septembra 2015 sa ale stav príliš nezmenil, opravených bolo iba minumum tabuliek. Väčšina je stále v pôvodnom katastrofálnom stave. Tiež bol zvolený zvláštny systém opravy tabuliek, keď na viacerých miestach sú vedľa seba poškodená a opravená tabuľka.

Koľko tabuliek bolo opravených a kedy budú opravené všetky zostávajúce ?
09. október 2015

Odpoveď samosprávy

Počas letných mesiacov v júli a prvý augustový týždeň mali TSMPD s.r.o. – Stredisko pietnych služieb - dvoch študentov - absolventov, ktorí opravili 25 najviac poškodených tabuliek, označujúcich rady hrobových miest. Obaja si však v auguste našli trvalé zamestnanie.
Práce na obnove tabuliek budú postupovať len podľa kapacitných možností. Stredisko má veľmi obmedzený počet zamestnancov (správca pohrebiska a jeho zástupca, 1 hrobár, 1 pomocný hrobár ), pričom správa piatich cintorínov vyžaduje v lete pozornosť najmä vo vzťahu ku koseniu ( 70 tisíc metrov štvorcových len na mestskom cintoríne) a na jeseň zas k hrabaniu lístia.
V auguste čerpali zamestnanci krátkodobé dovolenky. V septembri pri počte 43 pohrebných obradov ( z toho 22 pochovaní do zeme ) vôbec nezostal čas na obnovu tabuliek. Práce na obnove tabuliek budú postupovať len podľa kapacitných možností. Pokiaľ počas zimy nebude potreba pohrebov a odhŕňania snehu pohlcovať väčšinu pracovného času, určite sa bude v obnove tabuliek pokračovať.


Helena Dadíková
Technické služby mesta Prievidza s.r.o.
Košovská 1, 971 01 Prievidza
vedúca Strediska pietnych služieb
Pohrebná služba, Mariánska 55
[email protected] * www.tsmpd.sk
29. december 2016

Anonymný užívateľ

Tabuľky boli opravené, podnet Vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania