Nebezpečné parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tatiana Dercová 03. augusta 2015

Už 23.5.2014 som žiadala v mene obyvateľov domu Prievidza, Lúčna 16,18,20 obchodnú spoločnosť mesta Prievidza UNIPA (verejná zeleň) o prerezanie konárov stromov visiacich nebezpečne nízko nad parkoviskom pred domami, aby na ňom mohli bezpečne parkovať autá. Doteraz sa nič nedialo, hoci sme upozorňovali, že mesto na každej schôdzi obyvateľom pripomína, ako hľadá noví parkovacie miesta, ktoré sú v každom meste problémom. Pre malú operáciu sa dajú zachovať aj tie doterajšie a autá by nemuseli parkovať popri ceste a zužovať už aj tak úzku vozovku (viď. obrázok). V decembri 2014 som ten istý problém riešila s hovorcom mesta p. Ďureje. Fotky sú z predošlého dňa, takže na vlastné oči vidíte, že naše prosby doteraz nik nepočúva. Ďakujeme vopred, ak pomôžete.

04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujem za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme a o ďalšom postupe Vás budeme informovať. Stanovisko ako aj riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD (bývalá Unipa)

Michal Ďureje - hovorca mesta
07. august 2015

Odpoveď samosprávy

dňa 6. 8. 2015 bol podnet vyriešený. Opiľovanie predmetných konárov bolo zaradené do harmonogramu opiľovania, podľa ktorého spoločnosť TSMPD s.r.o. postupovala. Bohužiaľ harmonogram narušili poveternostné podmienky- silné vetry s búrkami , ktoré spôsobili vyvrátenie stromov, príp. zlomených konárov, ktoré bolo potrebné urgentne riešiť. Mimo harmonogramu opiľovania sa konalo aj opiľovanie všetkých materských škôl v meste Prievidza ako aj opiľovanie okolia dopravných značiek. Za pochopenie ďakujeme.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania