Venčenie psov.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

Dobry den.Mohli by ste pouvazovat nad umiestnenim tabuliek so zakazom vencenia psov na ihriskach ktore niesu oplotene.Lebo niektori nechapu,ze ked su tam preliezky tak tam sa asi budu hrat deti.

13. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD, ktorá je správcom oplotených detských ihrísk.
Nateraz chceme podotknúť, že v prevádzkovom poriadku športovísk je stanovené, že ľudia nemôžu venčiť psov na detských ihriskách. V prípade, že ste svedkom takéhoto konania, môžete privolať mestskú políciu.


Michal Ďureje
hovorca mesta
11. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle § 3 ods. 2 písm. b) Všeobecne záväzné nariadenie mesta Prievidza č. 136/2013 o držaní psov na území mesta Prievidza sa zakazuje vodiť psov do priestoru detských ihrísk. Nakoľko to upravuje samotné VZN, nebude spoločnosť TSMPD s.r.o. osádzať aj zákazové tabule. TSMPD s.r.o. však požiada mestskú políciu o zvýšenie kontroly v zmysle § 6 tohto VZN. Na mestskú políciu sa môžu obrátiť aj samotní obyvatelia, ktorí si konanie, ktoré je v rozpore s VZN všimnú, prispeje to k zvýšeniu prevencie.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania