Výtlky na cestách

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. decembra 2012

V posledných dňoch sa na miestnych komunikáciách objavili prvé lastovičky v podobe kvalitných zimných výtlkov. Vzhľadom na úbohý stav väčšiny miestnych komunikácií je ich neúrekom a prakticky vždy ide o hlboké krátery, ktoré sa budú postupom času utešene zväčšovať.
Bude mesto v prípade aspoň trochu priaznicývh poveternostných podmienok operatívne zabezpečovať ich opravu ? Alebo sa máme pripraviť na situáciu, dôverne známu z minulosti, že najbližších 6 mesiacov budeme jazdiť po rozmlátených cestách ?

Problém sa netýka konkrétnej ulice, ale celej Prievidze.

Obrázky zachytávajú stav komunikácií na ulicach Mariánska, Clementisa a pri kruhovom objazde na Nedožerskej ceste smere od Zapotôčkov.

03. január 2013

Petra

Dočkáme sa aj nejakej odpovede ?
03. január 2013

Maťa

Kedy bude konečne odpoveď?
09. január 2013

Odpoveď samosprávy

Tak ako minulý rok, aj začiatkom tohto roka začíname s opravami výtlkov na cestách, už v týchto dňoch. Zmapovali sme najkritickejšie miesta – najhoršie výtlky na mestských komunikáciách a začíname s ich opravou. Nakoľko je stále nepriaznivé počasie a na cestách je stále sneh a ľad, opravené budú ihneď ako sa bude dať táto činnosť realizovať.

V prvom rade budú opravené hlavné úseky na cestách a lokality pri zastávkach MHD. V prvej fáze bude opravený aj výtlky, ktoré sú uvedené vo Vašom podnete.




Oddelenie výstavby MsÚ
21. január 2013

Odpoveď samosprávy

S opravami výtlkov začneme opäť po zimných mesiacoch. V tomto období opravujeme len tie najakútnejšie a najproblémovejšie úseky. Najhoršie výtlky na Ul. Mariánskej boli opravené.

M. Ďureje
06. marec 2013

jgruber

Plesnutý kus asfaltu do diery a poťapkaný lopatou považujete za trvalú opravu?
To je len na zalepenie očí.
Kto školí cestárov ako to robiť?
18. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Opravy výtlkov po celom meste opravujeme systematicky podľa harmonogramu a rovnako ako sme ich opravovali minulý rok. Z kontrolného dňa k opravám ciest si môžete pozrieť aj nasledovnú reportáž.

http://www.rtvprievidza.sk/home/prievidza/850-opravy-vytlkov-pokracuju-podla-planu

Opravy výtlkov konkrétne na cestách Mariánskej a Clementisovej už boli realizované. Avšak vplyvom zlých poveternostných podmienok sa tvoria stále nové výtlky, preto dochádza k permanentnému opravovaniu výtlkov na týchto cestách.

Nedožerská cesta nie je v správe mesta, ale ide o štátnu komunikáciu v správe SSC Žilina. Táto cesta však bola tiež opravená.


M. Ďureje
18. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Výtlky na cestách v správe mesta sú systematicky opravované podľa harmonogramu opráv. Tento harmonogram opráv výtlkov je smerodajný pri práci zamestnancov mestskej spoločnosti Správa majetku mesta Prievidza (ďalej len SMMP). Práve mestská spoločnosť SMMP nám zabezpečuje opravy výtlkov a v týchto dňoch sú práce realizované na Nábrežnej ulici.

Môžeme vidieť opravy výtlkov z rôznych uhlov pohľadu, avšak či chceme alebo nechceme ide o permanentne vznikajúci problém. Jeden výtlk je opravený a na jeho mieste vzniknú po
krátkom čase dva ďalšie výtlky.

Podľa odborných štúdií by sa mali asfaltové povrchy na cestách vymieňať po 15 rokoch. Práve to je obdobie po ktorom je asfaltový povrch značne opotrebovaný. Niektorí odborníci dokonca hovoria o častejšom vymieňaní asfaltového povrchu – 6 až 8 rokov.
(Viac na: http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/na-cestach-dominuje-asfalt-v-tuneloch-beton.html)

Ak teda máme v meste cesty ktoré neboli opravované 54 rokov, potom môžeme veľmi jednoducho vysvetliť príčinu zlého stavu našich vozoviek.


M. Ďureje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania