Parkovanie na trave.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 05. februára 2013

Prosim o vyriesenie problemu. Takto vyzera travnik pri trafostanici a vchode do panelaku na Dubravskej ulici, kde opakovane parkuju svoje auta ak sa chcu dostat tam a spat prechadzaju po chodniku a v pripade nepriazniveho pociasia je vsade blato. Nejde o to aby mestski policajti davali pokuty ale aby mesto zamedzilo pristup. Dakujem

07. február 2013

Odpoveď samosprávy

Na tento problém nás upozornil aj iný obyvateľ mesta. Vyzvali sme Mestskú políciu, aby vykonali častejšie kontrolu parkovania. Osadenie stĺpikov by tento problém nevyriešili.

Referentka oddelenie výstavby MsÚ
07. február 2013

Dusan

MsP Prievidza myslim,ze nic nevyriesi a neviem ci ma zmysel davat pokuty ako skor zamedzit vstup.Jeden,dva stlpiky nemozu byt tak financne narocne.
07. február 2013

Odkazprestarostu.sk

Bolo by možné, aby pani referentka uviedla dôvod, prečo osadenie stĺpikov by danú situáciu nevyriešilo? Ďakujem

Jakub Kmeť
08. február 2013

-

...možno preto, že takých stĺpikov by bolo treba rozmiestniť na území mesta stovky, možno až tisíce... Navyše k tej budove sa možno budú niekedy potrebovať dostať napr. hasiči...
08. február 2013

-:

no to je mozne,ze by ich bolo aj tisice,len neviem ci je rozumnejsie volat MsP a rozdavat papuce a pokuty.len ked tam to auto bude stat a vznikol by poziar,ked uz sme pri tych hasicoc, tak by mali problem aj s tym autom ktore by tam stalo,pretoze by mohlo zacat horiet aj to a nejaka mala prekazka nemusi to byt stlpik by im asi nezavadzala a pochybujem,ze by s hasicskym autom isli uplne pri trafostanicu(aj tak by sa tam nedostali s velkym autom) ked si tam mozu natiahnut hadicu z cesty, ktora je cca20m .dik za nazor.aj tak som nic neporiesil.
08. február 2013

Marcel

ja sa prikláňam v prípadoch takejto bezohľadnosti k tým papučiam a pokutám skôr ako vyhadzovať verejné peniaze na nejaké stĺpiky. Pretože tu nejde o žiadnu nevedomosť ale bezohľadnosť.
08. február 2013

Maxina

Parkovanie v Necpaloch by sa malo aj v roku 2013 naďalej zlepšovať. V roku 2012 sa podarilo zrealizovať dočasný podklad na gazdovskej ulici z výfrezok obnovoených vozoviek v meste. V roku 2012 tiež mesto dohodlo so spoločnosťou Motokomplex a vybudovanie cirka 30 nových parkovacích miest za tie, ktoré je aj v úsčasnosti možné stále využívať v areáli spoločnosti Motokomplex , ktoré je potrebné vopred dohodnúť. V tomo mesiaci kolauduje spoločnosť Licitor dva nové bytové domy (22 bytov) v Necpaloch na Gazdovskej ulici, kde sú už vybudované, nateraz verejnosti nie dostupné ďaľšie nové parkovacie miesta, ktoré budú prístupné aj pre obyvateľov okolitých bytových domov. Do konca roka 2013 bude vybudovaný ďalší nový nájomný bytový dom na Gazdovskej ulici (22 bytov) vrátane parkovacích plôch, ktoré má mesto záujem rozšíriť a skvalitnia súčasne parkovanie na gazdovskej ulici kde boli v roku 2012 uvalcované výfrezky. Predpokladám, že nové parkovacie miesta na odstavenie auta v Necpaloch uprednostnia všetci vodiči pred státím na takých miestach ako ste uviedli.

Ľuboš Maxina
Váš poslanec z Necpál za volebný obvod
12. február 2013

Marcela

Parkovanie na sídlisku Necpaly je alarmujúce. :-(
Neexistuje možnosť rozšíriť, doplniť parkovacie miesta, prípadne vybudovať nejaké nájomné garáže, alebo ničo podobné ako je na sídlisku Kopanice?
22. február 2013

Odpoveď samosprávy

Mesto vykonalo miestne šetrenie s Okresným dopravným inšpektorátom v Prievidzi na základe ktorého sme zistili, že k uvedenému objektu nie je zriadený vjazd., a preto pred uvedeným objektom sa nemôže parkovať prechádzaním po chodníku a zeleni. Umiestnenie stĺpikov Vám nezabráni prejazdu motorových vozidiel po chodníku a zeleni.

Dňa 4. 2. 2013 sme požiadali Mestskú políciu v Prievidzi o kontrolu nepovoleného parkovania pred trafostanicou.



Referentka dopravy MsÚ
11. august 2013

Dusan

Reagujem na odpoved Pana Maxinu.Takze nove parkovacie miesta pri novej bytovke dostali rampu takze predpokladam ze to bude len pre obyvatelov tych bytoviek.A parkovisko kde boli uvalcovane vyfrezky je z casti zmensene stavbou novej bytovky.Dakujem za odpoved.Dovidenia.
25. august 2013

Maxina

Dobrý deň Dušan, rampu som zaregistroval aj ja ihneď po jej vybudovaní. Obratom som osobne kontaktoval investora a dal podnet na stavebný úrad. Investor prisľúbil, že rampu odstráni, ale je nepochybné, že už druhý mesiac investor vo veci nekoná, pretostavebný úrad vyzval investora na odstránenie ramy a uložil mu lehotu. Na doplnenie uvádzam, že rampu spoločnosť Licitor vybudovala na pozemkom mesta bez oprávnenia "tzv. na čierno". Ubezpečujem Vás, že uvedené pozemky pod parkovacími plochami sú vo vlastníctve mesta a je na ne verejný prístup, mesto nemá záujem akýmkoľvek spôsobom obedzovať prístup iných obyvateľov na tieto parkovacie plochy, s tým sa aj ja ako poslanec stotožňujem. Koncom tohto roku bude ukončená výstavba aj nájomného bytového domu vrátane nových parkovacích plôch smerom k tenisovej hale a v schvaľovacom procese je príprava ´dalšej investičnej výstavby v necpaloch vrátane parkovacích plôch. Rád by som využil túto príležitosť a pozavl Vás na pravidelné jesenné stretnutie obyvateľov s poslancami a vedením mesta, termíny budú zverejnené na webstránkach mesta. Pre akékoľvek požiadavky a problémy ma trba kontaktovať.
Ľuboš Maxina, Váš poslanec za VO

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania