Oprava a údržba podchodu Necpaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Ján 03. októbra 2016

Denne prechádzajú týmto podchodom deti zo sídliska Žabník do a zo školy. Tento podchod okrem nevhodných grafitov je aj vo vemi zlom technickom stave. Rozpadajúce murivo, žiadne osvetlenie, ..... ďalej by bolo vhodné sledovať tento podchod kamerou mestskej polície. V popoludňajších hodinách sa menšie deti boja tadialto chodiť a radšej prebiehajú cez frekventovanú cestu. Videl som tam dokonca ihly a striekačky, rozbité flaše od alkoholu. V podchode je neskutočný smrad. Bolo by vhodné spraviť čo najskôr nápravu. Prichádza jeseň a tým aj skracovanie dní.
Ďakujem

03. október 2016

vigoo vigoo

vizitka tohoto mesta...čakať kým niečo nespadne, čakať na podnet...čakať na....
04. október 2016

Lišiačik

Dost casto tadial chodim (nie kazdy den) a v poslednom case tiez uz radsej prejdem cez cestu. Ked sa v lete zotmelo tak tam takmer vzdy niekto spal :)
06. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Už v minulosti sme robili bežnú údržbu podchodu. Napríklad sme zabezpečili vymaľovanie podchodu, po týždni bol opäť nekoncepčne posprejovaný.
Pravidelne zabezpečujeme jeho vyčistenie, avšak permanentne dochádza k jeho znečisťovaniu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí mestská spol. TSMPD.

Michal Ďureje
hovorca mesta
06. október 2016

vigoo vigoo

...a sme pri jadre problému. Ten je samozrejme v prvom rade v tých "ľuďoch", ktorí si nevážia spoločný majetok a vedome ho ničia. Druhá strana mince však je...aká je práca MsP-PD...prečo sa spomínajú v toľkých podnetoch, prečo nehliadkujú na takýchto miestach,...prečo nevidieť pešie hliadky, prečo....
11. marec 2017

neznamy

ty nemusís vidiet ci behaju alebo nie xy krat som siel tým podchodom či cez den ci vecer a nikdy tam nikto nebol...
16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Pravidelne 1x týždenne prebieha čistenie podchodu od komunálneho odpadu aktivačnými pracovníkmi a od biologického odpadu podľa potreby.

Častejšie čistenie vzhľadom na aktuálny počet aktivačných pracovníkov nedokážeme zabezpečiť.

Martina Gombarčíková
Hlavný koordinátor aktivačnej činnosti
31. január 2018

Ján

To že sa 1 x týždenne čistí podchod je síce pekné. Ale čo sa bude ďalej riešiť s týmto podchodom ! ???? Viď posprejované steny. Tma v podchode tá jedna lampa ktorá svieti menej ako svatojánska muška nerieši tmu v podchode. Deti sa nadalej boja chodiť cez tento podchod, naďalej chodia cez frekventovanú cestu. Mesto zrejme čaká kým sa nestane nejaké nešťastie.
Bolo by tu jedno riešenie. Chcelo by to však investíciu, navyše by sa vyriešila dilema chýbajúceho chodníka od sídliska Žabník po NC STORELAND. Prechod k NC je velmi nebezpečný, hlavne v zime a daždivom počasí.
Jednalo by sa o rozšírenie podchodu popod frekventovanú cestu a vyústenie na druhej strane železnice. (odstavná plocha vedla železnice).
24. november 2018

Meno

Aktualizácia k: 24.11. 2018
25. november 2018

Ján

Tak takto vyzerá aktuálny stav podchodu 24.11.2018 po dvoch rokoch. Žiadna činnosť !!!!!
25. november 2018

Ján

Len dalšie chátranie podchodu kadial chodia naše deti každý deň do školy. Smutné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania