Strom spôsobuje alergiu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Obyvateľ 06. marca 2017

Dubová ulica, oproti domu č.69 nadivoko bez súhlasu zasadený strom na obecnom pozemku, v tesnej blízkosti domov. Stará veľká lieska, strom počas celého roka spôsobuje rôzne problémy, vyvoláva a zhoršuje alergické reakcie obyvateľom, veľké dýchacie problémy, slzenie,pálenie očí. Nakoľko je to strom alergén a nie je žiadny dôvod, aby bol vysadený na tomto mieste , žiadame Vás okamžite odstránit vypílením a vyseknutie koreňov.

07. marec 2017

Obyvateľ

úplne súhlasím, treba čo najskôr dať preč!
07. marec 2017

Obyvateľ

Moje deti a vnúčence majú alergiu
07. marec 2017

Albert Chuťka

Keď si neporadíte sami,TSMPD sa na Vás vykašle,mám s tým skúsenosti!!?
07. marec 2017

vigoo vigoo

v každom ročnom období, teda až na november, december a január niečo lieta vo vzduchu. Či je to peľ liesky, jelše, alebo neskôr trávy, ....tak zrušme úplne všetko a bude kľud. či ? A aby ste sa vyvarovali bezpredmetných komentárov, ja mám alergiu, aj moja dcéra. A účinný boj proti tejto chorobe je vystavovať telo týmto alergénom permanentne...no so zreteľom na typ alergie a v rozumných dávkach. Princíp očkovania proti alergii je práve v tom, že Vám do tela očkujú alergény.
07. marec 2017

Obyvateľ

váš komentár je v poriadku, ale len vo všeobecnej rovine, neviete nič o tomto konkrétnom prípade. Tu sa vyskytujú aj iné problémy.
08. marec 2017

vigoo vigoo

...niečo mi hovorí, že ide skôr o susedské vzťahy...nie o strom.
08. marec 2017

Obyvateľ

nie,nie píšem spolu za obyvateľov, nebudeme sa tu všetci rozpisovať a vypisovať aké sú problémy, navyše znovu, je to na obecnom pozemku, kde to nemá čo hľadať, nakoľko je to tesne pri domoch, oknách atď. Ten obrázok je len ilustračný, takže miesto je iné a aj strom je omnoho väčsích rozmerov. Ale ako čítam aj inde veľmi rád zasahujete do diskusií, do vecí o ktorých s prepáčením prd viete a viac už nebudem odpovedať na vaše "mudrosti".
10. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V prípade vypílenia strom je postup presne stanovený.
V prílohe správy Vám posielame "Žiadosť o zabezpečenie výrubu dreviny rastúcej vo verejnej zeleni", ktorú po vyplnení doručte na mestský úrad. Po jej doručení vykoná zamestnanec oddelenia výstavby a životného prostredia obhliadku a bude Vám zaslaná písomná odpoveď o ďalšom postupe.

Michal Ďureje
hovorca mesta



10. marec 2017

vigoo vigoo

...možno bývam bližšie, než Vám dovoľuje predstaviť si Vaša fantázia...a ku lieske...vyrúbaním tejto konkrétnej sa napríklad spomínaná alergia nevyrieši, nakoľko lieska kvitne zhruba 2-3 týždne Takže Vaše celoročné problémy súvisia s niečím iným, alebo máte pocit, že je to jediná lieska v okolí ?...možno chcete vyrúbať všetky. A keď sa potvrdí alergia na iné ovocné stromy, okrasné kríky ,spíšete petíciu, aby ich všetci odstránili ?
Mimochodom, ja nezasahujem...len vecne vyjadrujem svoj názor, slobodne...práve preto sa priestor pod zverejneným podnetom nazýva "DISKUSIA" a pozrite si hodnotenie Vašich príspevkov inými "diskutérmi", zrejme nie som jediný, s kým mám podobný názor na vec, ktorá sa ma mimochodom týka...takže pekný deň prajem.
10. marec 2017

Obyvateľ

pchchchaaa,vraj iní diskutéri, prajem aj ja pekný deň
10. marec 2017

Obyvateľ

to som ju zasadil ja, len nemám benzín do píly!!!!, tak nech sa stará mesto. Ale veď na verejnom si môže robiť kazdý čo chce, hlavne, že to nemám ja pred svojím domom, ale že to škodí susedom, to nevadí,kašľať na nich.
10. marec 2017

Obyvateľ

podľa informácií je pokuta nielen za vypílenie stromu, ale aj za zasadenie, no a čo?
veď si kazdý robí čo chce, pán vigooo vyriešte to.
13. marec 2017

vigoo vigoo

neboli ste predtým Katarína ? Len pre poriadok...lieska je ker, nie strom. pomáha pri liečbe peristaltiky, proti nadúvaniu, močopudne, zastavuje krvácanie, zvonka sa používa do kúpeľa pri ekzémoch a hemoroidoch. Priaznivo vplýva na pokožku, pečeň a sliznice. Veľmi výrazne podporuje dobrú krvotvorbu v kostnej dreni, obsahuje vysoký obsah síry, preto zlepšuje látkovú premenu a vylučovanie toxínov pečene. Postrúhané sú vhodné pre cukrovkárov. Účinné sú aj pri neurózach, nervovom a fyzickom vyčerpaní a na upokojenie.
14. marec 2017

Obyvateľ

pán starosta,(vysv. ten, ktorý sa do všetkého stará),to všetko vieme aj my z internetu, keď je taká dobrá prídte si ju zobrať a dajte najlepšie do obývačky,máte od nás všetkých súhlas.
14. marec 2017

Sonic

Hehe, ja mam na zahrade tiez kopec stromov, aj v okoli na mestskom pozemku je kopec liesok pri ihrisku, pome vsetko vypalit, zorat a zrovnat a nebudete mat alergiu. Ale nebude ani co dychat ani jest :) toto je trapne riesit kricok na pozemku. Keby som vas sused nasadim si ich 300
14. marec 2017

vigoo vigoo

ja už mám liesku...7m a aj keď mám alergiu, dokonca moje deti tiež, úžitok je väčší ako naše "relatívne " pohodlie bez nej. Ale ďakujem za ponuku, popremýšľam o tom. Dnes sa žiaľ veľa vecí rieši takým spôsobom, "čo sa mi nepáči, dajme preč"...je tu kopec iných, naozaj prebytočných záležitostí, problémov, ktoré by mohli radšej "nebyť". Keď sa nás to však bytostne netýka, neriešime, všakže...
14. marec 2017

Obyvateľ

hehe, aj my, aj my, máme nasadených aj 500 všade, takže nemusíte sa báť dýchanie bude, už to nechajme hádam na iných, a či?
14. marec 2017

vigoo vigoo

OK, súhlasím, tak pekný deň prajem a rýchle riešenie od kompetentných.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania