Dubová ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Pavol Ruják 24. januára 2019

V Prievidzi na sídlisku Sever v lesíku medzi ulicami Na Karasiny a Dubová, sa zvažuje hromadná bytová výstavba. Horský komposesorát, p. s. Prievidza už požiadal o to, aby sa mohol zmeniť územný plán a poslanci mestského zastupiteľstva mesta Prievidza tejto požiadavke v tichosti vyhoveli. Je zarážajúce, že Horský komposesorát, od ktorého by sa očakávalo, že bude lesy a zeleň chrániť a zveľaďovať, chce stromy vyrúbať a namiesto nich na pozemku svojich podielnikov umožniť výstavbu bytových domov, garáží, parkovísk a verejnej komunikácie. Poslanci VVO č. 4 budú obhajovať svoje komerčné stanoviská dňa 30.1.2018 o 17:00 hod v CVČ na ul. Novackého. My, občania bývajúci v Prievidzi, v časti Kopanice, žiadame zastavenie zmeny územného plánu !!!

Nie je nám ľahostajné, čo bude s lesíkom na Severe.

25. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Ako správne píšete uskutoční sa príslušný výbor volebného obvodu č.4, na ktorom sa s najväčšou pravdepodobnosťou otvorí aj predmetná otázka.
Z pozície samosprávy pripravujeme spoločné rokovanie na ktorom chceme predmetnú tému riešiť.

O postupe Vás budeme samozrejme včas informovať.

Michal Ďureje - hovorca mesta



30. január 2019

Pavol Ruják

Aktuálna správa prebratá z FB "Za zelený Sever" - 30.1.2019 :
Na dnešnom zasadaní výboru VO č. 4 Kopanice sa zúčastnili desiatky občanov a títo prezentovali jednoznačný nesúhlas s akoukoľvek výstavbou v lesíku. Na konci rokovania o tomto bode programu poslanci hlasovaním zrušili svoje pôvodné súhlasné stanovisko s pripravovanou zmenou územného plánu.
Predseda VVO zároveň informoval, že vlastník pozemku sťahuje svoju žiadosť na zmenu ÚP.
Vďaka patrí všetkým občanom, ktorí sa zúčastnili zasadnutia a pomohli dosiahnuť tento čiastkový úspech. Budeme ďalej sledovať vývoj udalostí, sledujte ho spolu s nami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania