Výjazd z Tichej ulice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Miroslav Kováč 13. septembra 2017

Dobrý deň, chcem sa opýtať či by sa nedalo niečo spraviť s výjazdom z Tichej ul. (Vedľajšia cesta) na (hlavnú cestu) Ul. Bjorsona z dôvodu neprehľadného vychádzania na hlavnú cestu. Často sa človek pri výjazde musí ohroziť a polovicu auta vystrčiť obojsmernej premávky pretože na ľavej strane stojí modrá dodávka alebo auto s čiernymi sklami a nieje tam vôbec vidno (pravá strana rovnaká).
Mám dve riešenia buď obojstranné zrkadlo na druhú stranu cesty alebo žlté čiary aby tam neparkovali autá minimálne 5-10 metrov. Ďakujem za skoré vyriešenie problému.

14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu ako aj Vami navrhované riešenia preveríme prostredníctvom referátu dopravy MsÚ.

Michal Ďureje - hovorca mesta
31. január 2018

Odpoveď samosprávy

V zmysle § 25 ods. d) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty. Nedodržanie zákonom stanovených odstupových vzdialeností od hranice križovatky je v kompetencii mestskej polície.
S požiadavkou osadenia zrkadla je potrebné sa obrátiť na príslušný volebný obvod a následne na komisiu dopravy. Ako príslušný cestný správny orgán mesta Prievidza nepokladám za nutné riešiť osadenie požadovaného dopravného zariadenia, nakoľko sa nejedná o frekventovanú križovatku.

Zdenka Žillová
Referent pre dopravu
31. január 2018

Miroslav Kováč

Nič iné som nečakal :-)
31. január 2018

Odpoveď samosprávy

V zmysle vyššie uvedenej odpovede z oddelenia dopravy, Vám môžem odporúčiť predložiť požiadavku osadenia zrkadla v rámci požiadaviek občanov na príslušnom volebnom obvode.

Prehlad stretnutí si môžete pozrieť tu: http://www.prievidza.sk/samosprava/stretnutia-vyborov-volebnych-obvodov/

V prípade nesprávneho parkovania sa môžete obrátiť na mestskú prípadne štátnu políciu, ktorá môže aktuálnu situáciu riešiť na mieste v zmysle platných predpisov.

Natália Svítková
Referent pre podnety
31. január 2018

Miroslav Kováč

To by som musel každý deň volať políciu ...a to veru nemienim robiť tým ľuďom.. viem, že nemajú kde zaparkovať :-/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania