Medvede a diviaky na sídlisku Kopanice

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Robert 27. septembra 2017

Na autobusovej zastávke Kopanice - Lesný park sa v skorých ranných hodinách nachádzal dospelý medveď. Taktiež sa v tejto lokalite veľmi často túlajú veľké skupiny diviakov z lesoparku - trávniky medzi panelákmi sú momentálne riadne rozryté (deti z MŠ Clementisova pravidelne chodia na prechádzky tam, kde diviaky). Hoci na jednej strane rozumiem, že sídlisko Sever je v susedstve lesoparku a prírody, na druhej strane je podľa mňa neprípustné, aby sa pre obyvateľov mesta nebezpečná zver voľne pohybovala priamo po sídlisku medzi panelákmi. Problém s premnožením divej zveri je dlhšie známy, našťastie sa ZATIAĽ nikomu nič nestalo. Chcel by som sa opýtať, aké kroky samospráva plánuje / môže v tomto smere vykonať. Nikto nechce za bieleho dňa stretnúť diviaka ani medveďa. Ďakujem.

28. september 2017

Maťko

Utorok 22:30 medveď hulákal pod ulicou Na Karasiny/ Nad terasami
28. september 2017

Albert Chuťka

To je vážne zistenie, nezobral by som si to na zodpovednosť!?
28. september 2017

Ivan

Park Skotňa na Dlhej ulici tiez navstevuju diviaky a je to vsade rozryte . . .
29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V tomto prípade má samospráva mesta Prievidza obmedzené kompetencie. Je potrebné, aby bola zabezpečená súčinnosť orgánov.
V našej odpovedi budeme vychádzať zo správy Okresného úradu pozemkový a lesný odbor.

Okresný úrad Prievidza, pozemkový a lesný odbor ako orgán štátnej správy na úseku poľovníctva vydal dňa 14.11.2016 mimoriadne opatrenie – povolenie lovu diviačej zveri na nepoľovnej ploche v intraviláne mesta Prievidza a poveril užívateľa najbližšieho poľovného revíru plnením predmetného opatrenia.
Poľovnícky spolok Breza na základe poverenia previedol vytlačenie zveri do susediacej časti poľovného revíru, kde vykonal dve úspešné spoločné poľovačky a taktiež naplnil a prekročil plán chovu a lovu diviačej zveri.
Vzhľadom k tomu, že tieto opatrenia sú síce efektívne, ale iba s krátkodobým účinkom, začal tunajší úrad v súlade s ustanovením § 3 ods. 1 písm. b) zákona č. 220/2004 Z.z. o ochrane poľnohospodárskej pôdy vyzývať vlastníkov a užívateľov predmetných plôch na odstránenie zaburinenia a zarastenia týchto plôch, čím sa tieto lokality stanú pre diviačiu zver neatraktívne a prestanú sa v nich zdržovať.
Zo strany MsÚ Prievidza bolo zabezpečené odstránenie a likvidácia skládok a úložných plôch ( komposty ) s výskytom akejkoľvek potravy, ktorá by mohla diviačiu zver naďalej do týchto lokalít lákať.
Dňa 17.07.2017 bola Okresným úradom vykonaná miestna obhliadka za prítomnosti zástupcu náčelníka Mestskej polície Ing. Ivana Jahodníka. Na mieste bolo zistené, že napriek tomu, že termín na odstránenie burín a náletov bol stanovený tunajším správnym orgánom do 11. augusta 2017.

Michal Ďureje - hovorca mesta
03. október 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme preposlali inštitúcii Okresný úrad Prievidza, pozemkový a lesný odbor ako orgán štátnej správy na úseku poľovníctva.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
09. október 2017

Dusan

vcera o 19:30 sa pasli 4 svinky pri zastavke LPG na Severe.
09. október 2017

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie od vedúceho pozemkového a lesného odboru OÚ Prievidza.

Mgr. Jozef Maďár
vedúci odboru
16. október 2017

Tomáš

Zaujímavé čítanie od p. Maďara. Už len teda vypíliť aj lesopark - lebo tie svine chodia hlavne odtiaľ a neschovávajú sa celé dni len v rákosí. Potom všade kde chodia ryť a hľadať žalude alebo korienky bude nutné vybágrovať 0,5m zeminy aby tam svinky už nechodili. No a nakoniec dostane podobný list aj RNDr. Jozef Iľko, aby zabránil dažďu a svine nemali možnosť váľať sa v bahne (ako je to pod zástavkou lesopark) Pršať bude môcť len nad lesoparkom a horami.
p. Maďar, to čo tvrdíte vy je minimálne smiešne. Rovnako ako aj poznámka dole na konci, že nevidíte pokuty ako riešenie...

Takže sa už vy, rovnako ako aj mesto zobuďte a začnite chrániť obyvateľov !!!
22. október 2017

Robert

19.10. o 19:30 sa dva statne diviaky pasli priamo na Clementisa, pri odbocke na Bôrovú ulicu hned pri ceste. Chlapik na prechadzke so psom, ktory ich zbadal prvy, skoro skolaboval. Boli od neho asi 5 metrov, rovno cez cestu. Oba diviaky sa nastastie vybrali nazad do lesoparku. Keby sa tato situacia stala manzelke, tak toto pisem ako vdovec, pretoze ta by isto zinfarktovala. Tazko sa mi cita odpoved samospravy (za ktoru dakujem, okolnosti atd. chapem...), skor by sa hodili pokyny ohladom "Co si pocat, ked sa 120kg diviak rozhodne rozbehnut sa priamo proti Vam" alebo "Teoria kratkych sprintov v zastavanych oblastiach", pripadne "Z chodnika na strechu auta za 3 sekundy." Dakujem.
23. október 2017

Robert

23.10.2017 o 20:30 po zaparkovani na Ul. Clementisovej som zabuchol dvere na aute, cim som vyplasil 4 stredne velke diviaky. Ryli si travnik medzi Lesoparkom a vozovkou priamo oproti vchodu cislo 57, potom s bojovym zakrochtanim zmizli v husti. Po ktorej hodine uz je lepsie nevychadzat z domu?
28. október 2017

Vlado

A znova diviaky

Len informatívne chcem oznámiť, že diviaky už asi pobehujú po celej Prievidzi, nielen po sídlisku Sever.
Dňa 23.10.2017 ulica J.Palárika čas 23:30 hod.Stádečko diviakov pod oknami.
Išli od reštaurácie Dráčik smer Kúty. Stále častejšie počúvam od známych, ako ľudia ustupujú diviakom na miestach kde to vôbec nieje normálne. Dokedy?
10. november 2017

Ivana

Diviaky na severe

Včera na sídlisku Sever na ulici Gorkého pri zastávke lesný park diviaky znivočili trávnik, je to hlboko rozryte. Dokedy si tu diviaky budú len tak pobehovať? Už bolo viacej sťažnosti na túto tému. Chcela som len zduplikovat a poslať novú fotodokumentáciu.
10. november 2017

Robert

Len doplnam foto - vcera vecer 6ks rylo travnik hned na druhej strane cesty. Fotene z okna panelaku. Auta zastavovali, trubili, blikali, ale prasiatka si kludne dalej ryli.
13. november 2017

Tomáš

Včera 17:30 dve svine na ceste pri čerpačke LPG - včelárska. Za dažďa a za tmy je dosť ťažké si ich všimnúť ...
03. február 2018

Tomáš

poobede som sa prechadzal po ul. Borova... oproti rodinnym domom zrejme miestny obyvatelia nechavaju dobroty pre svine...na jednom mieste boli supky z mrkvy a inej zeleniny pekne naukladane na starom pni, na druhom mieste zase pohodene syrove korbaciky. Takto to tam aktualne vyzera. podotykam ze meter od cesty!!!
18. február 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Krmelce ktoré sa tam nachádzali sme odviezli. Žiaľ, máte pravdu čo píšete, ľudia tým, že diviaky prikrmujú, iba nám zhoršujú všetky aktivity ktoré robíme na riešenie problému diviakov. Nekŕmiť ich je tretina úspechu aby nám nebehali po sídlisku. Na ďalších dvoch tretinách opatrení pracujeme. Ale treba si úprimne povedať, diviak je dosť inteligentné zviera. Stačí mu dať raz najesť a na druhý deň si príde aj z ruky vypýtať. :(
07. október 2018

Samuel Kovac

Dobry den priatelku minuly tyzden napadol diviak ma opuchnute koleno zle dostupuje isla zaparkovat auto vypla svetla a oproti sa rozbehol diviak aj s malimi utekala a spadla z auta sa bala vyjst 3 h vecer cca okolo 23:00 na karasinach teraz sa boji vyjst na cestu robit budete az v tedy ked niekomu vazne ublizia? Ludia su dr***** ze ich krmia a pokial to mesto nezvlada treba asi vymenit funkcionarov kedze to evidentne nezvladate co si ludia v blizkosti lesoparku maju kupit zbrane a sami ich strielat? Spametajte sa co ked zmrzacia deti alebo v najhorsom zabiju?
07. október 2018

Samuel Kovac

Treba davat sankcie za marenie vykonu
07. október 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň. Dovoľte, aby som zareagoval na diskusiu, ktorá sa týka diviakov. Na úvod chcem ale povedať, že ma úprimne mrzí incident s diviakom. Problém premnoženej diviačej zveri ja naozaj zložitejší ako sa na prvý pohľad zdá, preto mi dovoľte, aby som sa k tomuto problému vyjadril aj ja. Faktom je, že diviaky sú premnožené a ich bežné zdržiavanie sa priamo v uliciach nášho mesta sa stalo realitou. Myslím si, že všetky naše zákony žiaľ, viac chránia samotných diviakov ako obyvateľov. A treba povedať aj to, že humánny spôsob riešenia tohto problému pravdepodobne neexistuje. V každom prípade sa pokúsim pomenovať tri základné problémy a ponúknuť aj ich riešenia. Uvedomujem si ale, že ja nie som ten, kto to môže riešiť. Riešiť to môžeme všetci spolu ale hlavne poľovné združenia. Skúsme si však tieto tri veci pomenovať.

1. DIVIAČIA ZVER JE EXTRÉMNE PREMNOŽENÁ
Diviaky sú naozaj premnožené a postupne sa sťahujú bližšie k bytovým obydliam. Čiastočne preto, že ľudia likvidujú ich prirodzené lokality výskytu a čiastočne sú zo svojho územia vytláčané medveďmi. A pochopiteľne, idú aj za potravou, ale k tej sa vyjadrím neskôr. Osobne si myslím, že ak sú diviaky premnožené, je potrebné zabezpečovať ich odstrel. Okresný úrad v Prievidzi síce vydal súhlas na ich neobmedzený odstrel, poľovné združenia ho však nevykonávajú v dostatočnej miere.
Druhým problémom je naša legislatíva. Diviaky nám chodia po našich cestách a chodníkoch, tu ich však poľovníci strieľať nemôžu, pretože sú v obytnej zóne. Navyše, ak by ich odstrelil policajti, alebo ktokoľvek iný, dopustil by sa trestného činu pytliactva. Jediným riešením je preto nahnať diviaky do bezpečnej vzdialenosti v lese a tam zabezpečiť ich odstrel. Riešením je aj odchyt diviakov do špeciálnych klietok. Mesto Prievidza zakúpilo jednu takúto klietku, prevádzkuje ju poľovné združenie, nakoľko diviačia zver je ich majetkom. Ani s odstrelom to však nie je jednoduché. V zmysle zákona je možné odstrel urobiť najneskôr 2 hodiny po zatmení - čo v tomto období je asi o 20:30 hod. najneskôr. Po tomto termíne ani poľovník strielať nemôže.

2. ZARASTENÉ A ZNEČISTENÉ LESY A LÚKY
Druhým problémom pomerne veľkého výskytu diviakov v Prievidzi je, že okolie vstupov do lesov je doslovne zarastené rôznymi náletovými drevinami a kríkmi. Vlastníci pozemkov ich vôbec nečistia, nekosia a neodstraňujú náletové dreviny. A to je pre diviakov raj na zemi. Cítia sa tam bezpečne. Keby tieto pozemky boli pravidelne čistené, je to tretina úspechu a určite by to významne pomohlo pri riešení veľkého výskytu diviakov. Príslušné orgány síce vyzvali vlastníkov pozemkov aby si ich vyčistili, ich odozva však bola minimálna. A vymožiteľnosť tohto práva je nulová. Keby dokonca chcel štát alebo mesto vyčistiť tieto pozemky, porušíme zákon, pretože súkromné vlastníctvo je nedotknuteľné. Kocúrkovo, čo vám poviem.

3. NEKŔMIŤ DIVIAKY!
A toto je najzásadnejšia časť celého problému. Ako som písal už na začiatku, humánne riešenie tohto problému neexistuje. Nemôžeme kŕmiť diviaky. Obyvatelia nášho mesta to však veľkom robia. Sám som bol svedkom, ako istá pani na Ul. M. Gorkého po tom, ako zbadala z balkóna diviakov pred domom, im hodila igelitku zo šupinami zo zeleniny. V Čerešňovom sade sme zas našli zemiakov, kosti, mäso a podobne. Kŕmiť diviaky nie je zákonom zakázané. Ale ako potom chceme proti nim bojovať, keď ich samy kŕmime? Diviakom stačí dať raz najesť, veľmi dobre si to zapamätajú a na druhý deň vám budú jesť aj z ruky. Preto najdôležitejší faktor je – NEKŔMIŤ!

Aj ja mám rád zvieratá. Ale opakujem, humánne riešenie tohto problému neexistuje. Buď sa budeme snažiť ochrániť naše rodiny a deti, alebo si diviaky urobia z Prievidze vlastné bývanie. Uviedol som tri body, čo je potrebné urobiť. Ak budeme riešiť iba jeden z tých troch bodov, problém nevyriešime. Musíme sa zamerať na riešenie všetkých bodov súčasne, pretože iba vtedy dosiahneme požadovaný efekt. A konať musíme naozaj rýchlo. Ak nebudeme konať najbližšie dva – tri mesiace, tak problém môžeme mať ešte väčší.
Skúsme si totiž trochu započítať. Vezmime do úvahy, že v okolí Prievidze je zhruba 30 diviakov. Z nich by mohla byť polovica samíc. Ak máme okolo 15 samíc, je reálne, že minimálne 10 z nich bude mať na jar mladé. A že každá ich môže mať tak 8. Môže sa teda stať, že ak teraz máme problém s 30 diviakmi, na jar ich môže byť viac ako 100!

Za posledné dva roky som sa zúčastnil všetkých pracovných stretnutí, ktoré realizovalo mesto v spolupráci s Okresným úradom v Prievidzi. Dokázali sme presne definovať čo treba urobiť. Žiaľ, nezáleží to iba od týchto dvoch úradov. My veľmi chceme. Ale konať môžeme iba v tej miere, ktorú nám zákon ponúka. A naše zákony sú v tomto smere deravé.

Napriek tomu skúsim uviesť aj to, čo sme v tejto veci urobili. Z rozpočtu mesta sme kúpili odchytové zariadenie, ktoré prevádzkuje poľovné združenie. Žiaľ, ku dnešnému dňu sa cez toto odchytové zariadenie nepodarilo chytiť ani jedného diviaka. Na základe spolupráce medzi Mestom Prievidza a poľovným združením bol určený jeden poľovník, ktorý na základe súhlasov a v medziach zákona operatívne rieši odstrel diviakov na sídlisku Kopanice. Toto síce prinieslo určité výsledky, ale aj tak to nie je dostatočné. Pomohli by mimoriadne polovačky, tie však poľovné združenie zrejme nevykonáva.

Po druhé - začali sme s masívnym čistením všetkých verejne prístupných zelených plôch a lesných porastov od náletových drevín a kríkov v bezprostrednej blízkosti sídliska. Čistili sme v časti Kopaničky, úplne sme vyčistili Čerešňový sad, pripravujeme okolie severky, vyzvali sme Horský komposesorát aby aj oni čistili svoje plochy. Toto výrazne pomôže vytlačiť diviaky hlbšie do lesa. V tomto budeme pokračovať aj v budúcom období.

Vydali sme informačný leták a aj sme publikovali veľa výziev, aby obyvatelia nášho mesta diviaky nekŕmili. Pretože akúkoľvek snahu môžeme mať - kŕmenie diviakov všetky aktivity zneguje.

Ako som sa snažil uviesť aj v tomto dlhšom príspevku, riešenie tohto problému je naozaj zložité a Mesto Prievidza nemá žiadne kompetencie ani zákonné možnosti to riešiť. To, čo sme v rámci akejsi koordinácie urobiť mohli, sme urobili. A priebežne aj robíme. Nechám tu môj e-mail aj telefónne číslo. Kedykoľvek som ochotný sa s kýmkoľvek stretnúť a rozprávať ma túto tému. A možno vymyslíme aj iné riešenia.
Ak uvidíte niekde na severe diviakov, napíšte mi kedykoľvek sms - počet a presnú lokalitu, informáciu odovzdám poľovníkom.

Vzhľadom k tomu, že problém premnoženej diviačej zveri je zložitý problém, ktorý si vyžaduje súčinnosť viacerých subjektov a aj na základe uvedeného je zrejmé, že úplne vyriešenie tohto problému je zdĺhavý proces a Mesto Prievidza v zmysle zákona nemá možnosti tento problém aktívne riešiť, navrhujem, aby bol tento podnet UZAVRETÝ.

S pozdravom
Michal Dobiaš
[email protected]
Tel.: 0905 199 003

15. október 2018

Tomáš

Dobrý deň p. Dobiaš,
v prvom rade ďakujem za vaše vyjadrenie ale dovolím si nesúhlasiť s návrhom, aby tento problém bol uzavretý a to hlavne z toho dôvodu, že sa na tento podnet zabudne a nikto ho riešiť už nebude. Tento podnet bude do budúcna akási pripomienka, že sa na toto upozorňuje už niekoľko rokov a kompetentní (ktorí budú možno v budúcnosti zodpovední za nejaké úrazy) o tom boli dostatočne a včas informovaní a žiadaní o nápravu.
1.) keďže píšete, že diviačia zver je majetkom poľovného združenia, toto združenie by malo byť plne zodpovedné za škody, ktoré diviačia zver napáchala. Rovnako ako keď niekto vlastní psa, kravu, čokoľvek, je zodpovedný za škody, ktoré toto zviera napácha. Nejedná sa len o ujmy na zdraví ale aj na majetku. Preto sa pýtam, keď diviaky zničili viac pozemkov, prečo mesto nežiada náhrady škody spojené s úpravou tohto pozemku od poľovného združenia ( napríklad futbalové ihrisko pri workoutovom ihrisku na ul. Energetikov, okolie zástavky na ul. Clementisa, ihrisko v lesoparku a lesopark samotný, ktorý bol komplet rozrytý min. rok. Možno aj takéto žiadosti o náhradu škody donútia poľ. združenie konať !

2.) čo sa týka čistenia a znečistenia pozemkov tak tu by som si dovolil poukázať na zákon o ochrane prírody a krajiny č. 543/2002 so sústredením sa na §7b ods. 3 ktorý hovorí: "Vlastník, správca alebo užívateľ pozemku je povinný odstraňovať invázne druhy rastlín podľa odseku 2 zo svojho pozemku spôsobom, ktorý ustanoví ministerstvo všeobecne záväzným právnym predpisom, a starať sa o pozemok tak, aby sa zamedzilo ich opätovnému šíreniu. Ak ide o výskyt inváznych druhov rastlín na lesných pozemkoch, postupuje sa podľa programu starostlivosti o lesy(zák. 326/2005)". Je toto nepostačujúce na to, aby mesto vyzvalo vlastníkov na čistenie a pri neuposlúchnutí požadovalo sankcie? Prepáčte, ale tu mi to skôr pripadá, že zodpovední ľudia na MsÚ len možno nepoznajú zákony alebo sa im v tom nechce vŕtať, aby náhodou nemali viac práce.

3.) v tomto bode s Vami súhlasím, sám som vo februári pridával príspevky o kŕmení k tomuto podnetu. Bohužiaľ, musím vám povedať, že toto neodstránite nikdy na 100%. Dúfam, že susede o ktorej ste písali ste aspoň patrične dohovorili. :)

Nakoniec by som rád ešte pridal svojich pár všeobecných zistení/pozorovaní...

a) p. primátorka sa nedávno vyjadrovala na svojej FB stránke k tomu, ako sa jej z pozície poslankyne NR SR podarilo získať vyjadrenie k obchvatu. Má ona aspoň aké - také info o tom, čo sa na tejto stránke deje ? koľko veľa a akých je tu neriešených podnetov ? Možno by toto mohol byť podnet na to, aby podobné žiadosti z pozície poslankyne NR SR kládla aj smerom k životnému prostrediu a bezpečnosti ( lebo dnes je to problém len Kopaníc resp. Kopaničiek ale už zajtra to môže byť problém aj Zapotočiek, starého sídliska a podobne)

b) v rámci bezpečnosti by som možno rozmýšľal aj nad výmenou pouličného osvetlenia, ktoré by mohlo pomôcť minimálne v dvoch smeroch: prvý, že nové LED žiarovky majú oveľa väčší svetelný výkon ako súčasné "žlté" svetlá, čiže to, že niekde sa pasie diviak by bolo lepšie spozorovateľné. Druhý je, že investícia do týchto žiaroviek by sa pravdepodobne časom vrátila, nakoľko šetria viac el. energie.

c) možno je to len môj pocit, ale keď sa niečo na severe deje, vždy všade vidím len vás ako sa snažíte niečo urobiť... moja otázka preto je, čo robia vaši kolegovia poslanci za volebný obvod?

Neberte prosím tento príspevok tak, že sa snažím niekoho urážať alebo podobne. Poukazujem len na fakty a pre mňa možno nepochopiteľné veci, ktoré by mali byť samozrejmosťou, najmä keď vieme, že tento problém tu nemáme prvý rok a zatiaľ sa nič nespravilo. Skúste preto prosím toto prejednať aj na zasadnutí volebného obvodu. Vašu prácu si vážim, ale okrem vás ktorý nie ste primárne zamestnancom mesta sú na MsÚ aj ľudia, ktorý za riešenie takýchto problémov dostávajú plat....

Ďakujem a prajem pekný deň.
15. október 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň, Tomáš.
Skúsim v skratke zareagovať na Váš príspevok. Podnet som navrhol uzatvoriť preto, lebo mesto ho samé o sebe vyriešiť nemôže. Nemá na to zákonné kompetencie. Uzatvorenie príspevku neznamená, že sa tomuto problému nebudeme ďalej venovať. Veď sa ma to ako severena dotýka tiež. Ale v skratke k jednotlivým bodom.

1. Súhlasím a máte pravdu. Ak vznikne škoda, majiteľ pozemku si túto škodu môže nárokovať. A súhlasím aj s tým, že aj mesto by si už tieto škody mohlo nárokovať. Budem sa aj o toto zaujímať.

2. Jedna vec je zákon a druhá jeho dodržiavanie a vymožiteľnosť práva. Myslím, že trochu v tomto smere kolegom na Mestskom úrade krivdíte. Mestský úrad pravidelne vyzýva vlastníkov pozemkov na čistenie plôch, pokiaľ to nerešpektujú, odstupujeme to na Okresný úrad v Prievidzi. Úprimne hovorím, aj Mestský úrad aj Okresný úrad v Prievidzi pravidelne a aj opakovane vyzývajú vlastníkov na čistenie plôch. Mestský úrad nemá však možnosť sankcionovať za nedodržanie týchto povinností, sankcionovať udelením pokuty môže iba Okresný úrad. To je však štátna správa a tam mesto zasahovať nemôže. Tiež si však myslím, že Okresný úrad by mal začať udelovať aj pokuty. Ale aj tu platí, že vymožiteľnosť tohto práva je fakt zložitá.

3. Súhlas.

Čo sa týka tých ďalších poznámok a hodnotenia mojich kolegov, k tomu sa prosím vyjadrovať nebudem. To mi naozaj neprináleží. Čo sa však pani primátorky týka - snažím sa byť v tejto veci naozaj objektívny, musím povedať, že zaujímala sa o riešenie problému, viac krát sme spolu konzultovali opatrenia, ktoré je potrebné urobiť a nakoniec, mnohé návrhy, ktoré som jej navrhol, že je potrebné urobiť aj schválila ako primátorka a sa realizovali.

Ak budete mať záujem, môžeme sa stretnúť aj osobne a porozprávať sa o riešení týchto problémov.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ

[email protected]
0905 199 003
16. október 2018

Albert Chuťka

Toto je problém s diviačou zverou,ale problémy aj iné sa neriešia,len sa na ne odpíše a vybavené. Poukážem na bývalé holičstvo kaderníctvo na ul.Fándlyho, kde padla zmluva o nájme pozemku pred už niekoľkými rokmi a priestory stále stoja,aj keď sme na to už upozornil. Nikomu nevadí,že je to dobrá clona pre drogujúcu mládež a príbytok pre bezdomovcov na noc. Podľa tohoto je vidieť, že pracovníci mesta sú nemohúci pri riešení týchto problémov a poberajú nezaslúžene svoje platy a navyše kandidujú za poslancov aj primátora! Je to drzosť najväčšieho zrna!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania