Rekonštrukcia MŠ Krmana

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Vladimir Medlik 10. augusta 2013

Dobry den pani primatorka, chcel by som upozornit na rekonstrukciu MS Krmana pocas prevadzky. Prach je v celej budove, město ohrozuje zdravie nielen svojich zamestnancov ale najma malych deti. Pritom cely predchadzajuci mesiac bola skolka zavreta a mohlo sa tam prerabat. Neviem, kto to takto naplanoval a kto to schvalil, ale pripadna kontrola z hygieny by urcite zakazala nielen pobyt v prasnom prostredi ale aj prevadzku jedalne, ktora je v suterene. S pozdravom Vladimir Medlik

15. august 2013

Mária Pasovská

Rada by som reagovala na podnet Mgr. Medlíka. Materská škola na Ul. D. Krmana v Prievidzi je v prevádzke od roku 1960 a rekonštrukcia sociálnych zariadení bola nevyhnutná, nakoľko boli v havarijnom stave. Situácia sa zhoršila koncom školského roka a preto sa chcem poďakovať vedeniu mesta, že reagovalo promtne a vyčlenilo finančné prostriedky na ich opravu. Okrem nej sa v júli realizovala plánovaná výmena svietidiel v triedach a výmena plastových okien a dlažby v školskej jedálni. V polovici mesiaca júl prebiehali búracie práce v sociálnom zariadení na poschodí a koncom mesiaca aj na prízemí, tak aby počas prevádzky v auguste neboli deti vystavené prachu a hluku. Urobili sme všetko preto, aby sme zaistili deťom bezpečné prostredie a pripravili sme im dve triedy, ktoré sa nachádzajú na opačnej strane budovy.
Termín ukončenia rekonštrukcie je 23. augusta 2013 a ja verím, že v tento deň budem môcť za seba, za svojich zamestnancov, ale hlavne deti a rodičov, poďakovať všetkým zainteresovaným subjektom za odvedenú prácu na skvalitnení prostredia materskej školy.
Zároveň chcem popriať vedeniu mesta, aby popri iných problémoch v spravovaní mesta Prievidza, vždy našlo podporu občanov, ktorým záleží na tom, aby školy v našom meste spĺňali požiadavky dnešnej doby a boli k dispozícii ďalšej generácii detí.

S pozdravom Mária Pasovská – riaditeľka MŠ D. Krmana
19. august 2013

Odpoveď samosprávy

V mesiaci júl 2013 sa v MŠ Krmana realizovala výmena okien v kuchyni, výmena dlažby v kuchyni, hygienický náter v kuchyni, modernizácia osvetlenia 5 tried + 2 miestnosti pre výučbu PC. Predmetom realizovanej zákazky je oprava sociálneho zariadenia v MŠ Krmana na prvom a na druhom poschodí. Rekonštrukcia pozostáva : zo stavebno-inštalačných prác, výmeny kanalizácie a výmeny rozvodov vody v podlahe a v stenách, výmeny všetkých sanitárnych zariadení (WC, umývadlá, sprchový kút, batérie, termostatický ventil zmiešavací), urobenie podláh, dlažby, výmeny obkladov, maľovanie, demontáže + montáže vykurovacieho telesa a tlakových skúšok. Všetky uvedené rekonštrukčné práce boli nutné vykonať z dôvodu značne opotrebovanej technológie a hroziaceho havarijného stavu.

Búracie práce boli vykonávané v mesiaci júl, kedy bola MŠ mimo prevádzky. Žiaľ k 1. augustu od kedy je materská škola v prevádzke sme nestihli vykonať všetky práce a niektoré hrubé práce boli dokončené prvý augustový týždeň. Čo sa týka pobytu detí v MŠ, bola zabezpečená ich bezpečnosť, pani upratovačky v priebehu celého dňa čistili priestory, práce prebiehali v inej časti MŠ ako boli umiestnené deti. Rekonštrukčné práce prebiehali tak, aby nebol narušený denný harmonogram. Momentálne sa vykonávajú obklady a montuje sa sanita. Termín ukončenia diela je 23.08.2013

Viac detailných informácií :
15.5.2013 rozpočtovým opatrením boli schválené finančné prostriedky
23.05.2013 požiadavka na verejné obstarávanie
1.7.2013 oznámenie o výsledku verejného obstarávania
17.7.2013 nadobudla účinnosť zmluva - možná realizácia
22.7.2013 začali búracie práce v sociálnom zariadení na poschodí. Spodné sociálne zariadenie sa búralo priebežne.
Termín ukončenia diela je 23.08.2013



Ing. Tatiana Kvočiková
Oddelenie hospodárskej správy
20. august 2013

Vladimir Medlik

Dobry vecer,
uz len maly doplnok k mojmu predchadzajucemu odkazu pre "starostu". Pocas prazdnin sa MS striedaju, otvorena je vzdy iba jedna MS. Ak sa oprava planovala skor, bolo by urcite pre vsetkych prospesne, keby pocas celej rekonstrukcie bola otvorena MS Benickeho.
Umiestnenie deti v "inych" castiach skolky pripadne v triedach nachadzajucich sa na opacnej strane skolky - ak sa realizuju buranie, stierkovanie pripadne dalsie murarske prace v budove, ktora je prepojena chodbou a schodiskom s kazdou castou tejto budovy a oddelenie casti budovy, kde sa preraba od ostatnych casti budovy je zabezpecene igelitom, ktory sa pri kazdom prechode otvara, taketo oddelenie povazujem za nedostatocne. Nikto zo zainteresovanych by urcite nebyval v byte, ak by mu prerabali co i len jednu izbu a vsetko - ludia, materia a samozrejme prach by putoval cez miestnosti, v ktorych sa nepreraba. Prach sa totizto dostane vsade.
Zaverom-tesim sa na 23.8., kedy bude v MS obnovene pre deti a zamestnancov zdrave pracovne prostredie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania