Ulica M. Gorkého-schody-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Vladimir Novak 19. júna 2019

Dobrý deň. Bezbariérový prístup na poštu 5 na Kopaniciach sa začal budovať pred pár rokmi,ale na polceste sa stavba zastavila,z akého dôvodu neviem. Teraz torzo bezbarieroveho prístupu stojí už dlho bez akého dokončenia a samozrejme prístup na postu je len po schodoch,čo pre starších a hlavne telesne postihnutých ľudí je veľmi komplikovane a tak isto nedokončená stavba je nebezpečná pre deti,nakoľko je ohradena len pár drevami. Je niekto aj zodpovedný za rozrobenú stavbu a takisto niekto kontroloval stavebné prace a prečo nebola dokončená ?

25. jún 2019

...

Všetko je v poriadku, mesto vykonalo štátny stavebný dohľad a na žiadne porušenie zákona sa neprišlo.

Je to úplne na smiech, samospráva na tento podnet a desiatky ďalších úplne kašle a ešte dostane zlaté vedro od OPS. Tým vedrom by si poniektorí zaslúžili ovaliť po hlave, nech sa konečne prebudia a začnú konať. Lebo sú za to platení výlučne z NAŠICH DANÍ !!!!!!!
26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Objekt je súkromný, vstup do pobočky Slovenskej pošty patrí do kompetencie Slovenskej pošty. Samosprávu mesta Prievidza neteší aktuálny stav. Vyjadrujeme s ním nespokojnosť. Uvedený podnet sme preposlali vlastníkovi budovy. ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje- hovorca mesta
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v nadväznosti na Váš dopyt nižšie uvádzame, že pošta Prievidza 5 sa nachádza v prenajatých priestoroch a Slovenská pošta, a.s., nie je vlastníkom budovy ani nebytových priestorov, v ktorých prevádzkuje túto svoju pobočku.
Slovenská pošta, a.s., v snahe riešiť predmetnú problematiku, vzhľadom na finančnú náročnosť stavebných úprav a zložitosť procesu pri investovaní a zhodnocovaní cudzieho majetku, od začiatku nájmu (09/2017) viackrát oslovila vlastníka budovy so žiadosťou o vybudovanie bezbariérového vstupu do pošty.

Realizáciu bezbariérového prístupu prenajímateľ na základe iniciatívy SP, a.s., zahájil, hrubá stavba je dokončená.
SP, a.s., v danej veci nie je stavebník, ani investor.

Prenajímateľ priestorov nás informoval, že v súvislosti s realizáciou bezbariérového vstupu svoje stanovisko zašle priamo Mestu Prievidza. Uvedená problematika sa údajne bude riešiť aj na stretnutí poslancov za región v mesiaci 08/2019.
Prenajímateľ zároveň žiada, aby sa obyvatelia a zástupcovia mesta so svojimi sťažnosťami obracali priamo na neho, ako na vlastníka a zodpovednú osobu.

S pozdravom
vedúci odboru nájomnej agendy

SLOVENSKÁ POŠTA, a. s.
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Zodpovednosť: súkromný majiteľ objektu.
25. júl 2019

Vladimir Novak

Samozrejme zase si podávate veci ako horúci zemiak.Nakoniec sa nič nezlepší a ostane po starom,ako doposiaľ.Tu vidíme ako myslite na občanov,hlavne starších a invalidov,ktorým vlastne sťažujete ,alebo vôbec neuľahčuje život.Vy ako mesto by ste mali zaujímať,aby sa zlepšil život spoluobčanov,ktorí Vám dali hlasy a dôveru.Budem sledovať i naďalej riešenie tohto problému a Vašu aktivitu.
22. október 2019

Vladimir Novak

Ako vidím čas uteká a stale sa nič nedeje, osobne si myslím,že je úplne zbytočne na niečo poukazovať,nakoľko riešenie je v nedohľadne. Riešenie s majiteľom budovy by malo hľadať mesto, blíži sa zima a dostupnosť bude zase len obtiaznejsia a problém sa presunie zase o rok......
23. október 2019

Daniela

Súhlasím s. Vladimírom Novakom !!!
16. február 2020

Vladimir Novak

Je pomaly koniec Februára 2020 a na stavbe storočia pribudlo akési torzo zábradlia, to znamená že sa veci veľmi nepohli dopredu.Takymto tempom to bude dokončené asi vtedy,keď tu už pošta ani nebude. Len stále výhovorky a posúvanie problémov a kompetencií. Takze tu sa vidí ako Vám veľa záleží hlavne na starých a menej mobilných ľuďoch,ktorým prístup spôsobuje dosť veľké ťažkosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania