Ulica M. Gorkého-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Daniela 15. júla 2019

Po niekoľkých rokoch, opäť problém s betónovou plochou pod kontajnermi. Betón sa začal meliť a po daždi tam zostávajú mláky vody. Hneď od začiatku to nebolo dobré vyspádované, lebo voda nešla na cestu, ale k opornému múru. Riešiť to treba s iným podkladovým materiálom, tak isto opraviť aj oporné múry za kontajnermi. Zároveň majitelia bytov z činžiaku č. 48 - 54 žiadame o výstavbu chodníka ku kontajnerom, pretože musíme ísť dole brehom a keď je plocha zľadovatela, môže prísť k úrazu. Dobre vyriešený prístup ku kontajnerom zo zámkovej dlažby a zábradlia na Gorkého (za FRESHOM smerom k MŠ) pri činžiaku 36-28. Vopred Vám ďakujeme.

18. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
relevanciu podnetu prehodnotí a zároveň stanovisko zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? Oddelenie výstavby

Michal Ďureje - hovorca mesta
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

dňa 22.07.2019 bola vykonaná obhliadka za účasti zástupcov MsÚ, TSMPD s.r.o., pána poslanca Dobiaša a s pani Hepnerovou.
Na mieste bolo dohodnuté, že riešenie prístupu ku kontajnerom zabezpečíme konzultáciu s projektantom, ktorý navrhne možnosti riešenia nového prístupu ku kontajnerom, tak aby boli splnené všetky normami stanovené podmienky.

Zuzana Iliašová
referent pre komunálne odpadové hospodárstvo
Mesto Prievidza
02. október 2019

Daniela

Dnes je 2.10.2019 a stále nie je nám známe, ako sa vyriešila naša požiadavka - prístup ku kontajnerom - bezpečný chodník z vrchu so zábradlím a podklad pod nimi. Budeme spokojní a vďační, keď sa to do konca roka aj vykoná, nie len vyhotoví projekt. Bezpečnosť občanov mesta by mala byť prvoradá.
13. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po obhliadke, vykonanej na mieste za účasti zástupcov SVB, VVO, TSMPD s.r.o. a mestského úradu, bol vzájomne prerokované variantné riešenia prístupu ku kontajnerom. Pre konečné riešenie odporúčame vypracovanie štúdie na vybudovanie prístupového chodníka ku kontajnerom na odpad. Požiadavka bude zaradené do plánu na rok 2020.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
20. apríl 2020

Daniela

Dobrý deň prajem,
dnes je 20.04.2020 a zatiaľ nám nie je stále známe ako ďalej bude riešená naša požiadavka z 22.7.2019, "Bezpečný chodník z vrchu so zábradlím ku kontajnerom a vybudovanie nového a trvalého podkladu pod kontajnermi" Doteraz chodíme so smeťami krížom cez briežok z kade chodia vozidla do garáži a z garáži, prípadne sa tam chodia otáčať. A čiastočné musíme vychádzať na frekventovanú cestu. Viac, ako polovica v činžiaku bývajú starší ľudia, ktorí majú viac ako 60 rokov. Nečakajte na nešťastie vo forme úrazu, bezpečnosť ľudí by mala byť prvoradá.
19. apríl 2022

Daniela

Dobrý deň prajem, dnes je 19.4.2022 nič sa nezmenilo. Môže nám niekto zodpovedný vysvetliť, prečo sa s tým nič nespravilo? Doprajeme Vám, aby ste išli so smeťami, keď je po daždi, alebo v zimnom období, keď je sneh a potom nastane odmäk a následne to zamrzne. Nerozumieme to mu, či si niekto z nás robí blbcov, alebo sme dobrí iba, keď sa majú platiť dane a keď idú voľby. Nás nezaujíma, či niekto robí v inom zamestnaní, alebo nie. Riešenie problémov je vec verejná zodpovedných ľudí, ktorí pracujú buď ako poslanci, primátorka, alebo zamestnanci mesta a MsÚ. Čakáme od 22.7.2019. Požiadavka mala byť splnená v roku 2020, ktorá nie je tak finančne nákladná, ale bude nám určite odpísané, "COVID", čo nebudeme akceptovať, pretože v iných častiach mesta sa robilo. Presne ako som už raz povedala, že na tejto časti Kopaníc, smerom k Lesoparku citujem: "skapal pes" .
21. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. apríl 2022

Daniela

A takto to je, keď prší
24. apríl 2022

Daniela

ďalšie foto
24. apríl 2022

Daniela

štvrté foto
06. jún 2023

Daniela

Dnes je 6.6.2023 a prší, presne to takto vyzerá pri kontajneroch aj v júni 2023. Pýtame sa dočkáme sa, že budeme mať suchý a bezpečný prístup ku kontajnerom, vrátane chodníka so zábradlím?
06. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet nie je možné vyriešiť z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov v aktuálnom programovom rozpočte mesta.
07. jún 2023

Daniela

Nesúhlasíme s Vašim konečným stanoviskom, pretože od roku 2019 (pretým bolo nahlásené v r. 2013) sa nenašli peniaze, miesto pod kontajnermi nebolo spravené tak, ako ma byť a nie, že obyvatelia z dvoch činžiakov sa brodia po vode a v zime na zamrznutých hrbolcoch. Jedna sa o 76 rodín. Bolo nám sľúbené, že sa to spraví a chodník až vtedy, keď bude jednosmerná premávka na ul. Gorkého. Aké riešenie navrhujete? To isté platí pre zhotovenie bezbariérového chodníka pri činžiaku 228. Možno ironický Vám napíšem, "že veľmi pekne ďakujeme, ako myslíte na ľudí z opačnej strany Kopaníc-od Lesoparku"
07. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve, no vzhľadom na ich odpoveď ponechávame status "uzavretý".

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. jún 2023

Daniela

Žiadame o zrušenie, že je "UZAVRETÝ". Tento problém nemôže byť uzavretý, keď sa roky problém neriešil. Nemôžeme trpieť za neschopnosť ľudí, ktorí to zapríčinili a zamestnanci to nekvalitné spravili. Opačnom prípade sa obrátime na iné inštitúcie.
23. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnetu udeľujeme status uzavretý v prípade, že:

1.) Podnet bol vyriešený, avšak bez zásahu samosprávy. Vyriešil ho čas (napr. zmena počasia), prípadne nie je známe, kto podnet vyriešil (pozn.: v prípade, že je podnet vyriešený dobrovoľnícky a zároveň vyplnený formulár "Chcem pomôcť", podnet sa označuje ako vyriešený).
2.) Samospráva nesúhlasí s riešením navrhovaným zadávateľom podnetu a k tomuto rozhodnutiu uviedla zrozumiteľné argumenty.
3.) Samospráva vyčerpala možnosti riešenia podnetu a z jej strany nie je možný žiadny ďalší krok k vyriešeniu podnetu.


Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. december 2023

Daniela

Niekoľko krát som písala o tomto probléme-poškodená a nekvalitne vykonaná plocha pod kontajnermi. Riešilo sa to cca 2018-2019 s p. Dobiašom, p. Chudou-predsedníčkou Spoločenstva 228, p.Hepnerovou-predsedníčkou Rady a pracovníkmi z technických služieb. Zároveň sme riešil výstavbu chodníka so zábradlím ku kontajnerov. Bol prisľúbený tento chodník, ak bude jednosmerná premávka. Máme problém najme v zimnom období, keď sa šmýka je to nebezpečné a rýchlo môže prísť k úrazu. V lete, keď prší a voda neodteká sú tam pomerne hlboké kaluže, v zime kopce ľadu, čo zostáva pri odmäku, prípadne keď prší a primrzne nie je možne bezpečne sa dostať dole kopcom ku kontajnerom. Ďakujeme za kladné vybavenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania