Na karasiny-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Ľudmila Pračková 25. júla 2019

Dobrý deň
Zasieľam Vám foto z cintorína v PD.Prvé zábery sú z 12.5. a ďalšie z dnešného dňa.Som sklamaná,že stav chodníkov sa vyriešil,ale stav vodovodu nie.Je zlý prístup ku chodníku medzi hrobami.Keď si niekdo ide nabrať vodu,tak tá steká do uličky.Dnes je tam už pripevnené malé plast.vedro.Keď sa naplní,zase to z neho vyteká do uličky.Bola by som rada,keby niekdo kompetentný sa išiel na uvedený stav pozrieť a riešiť to.Myslím si,že s vodou treba šertriť aj na cintoríne.Staré nádoby boli veľké a vyhovovali potrebám na cintoríne/oplachovali sa tam vázy a hlavne nevytekala z nich voda do uličky/
Ďakujem za pochopenie
S pozdravom
Pračková Ľudmila

29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečíme prostredníctvom správcu cintorína.
Kto? TSMPD
Kedy? po preverení podnetu

Michal Ďureje - hovorca mesta
21. august 2019

Odpoveď samosprávy

Správa cintorína zakúpila malé nádoby pod vodovodné točky z dôvodu, že veľké používali kamenári na umývanie náradia a časom boli všetky nádoby špinavé a poolamované. Neskôr (keďže boli špinavé), nikto z nich nenaberal vodu, ani v nich nič neumýval, zostala voda v sudoch zelená a páchnuca . Malé vedierka sú postačujúce na umývanie váz. Tiež zabraňujú vytekajúcej vode z točky, aby špliechala na nohy. V prípade, že je vedierko plné, dá sa ľahko vyliať (aj na chodník). Čo sa týka vstupu do uličky k hrobom, za toto riešenie (na obrázku), nenesie Správa cintorína zodpovednosť. Chodník bol takto naprojektovaný a tiež zrealizovaný. Do tejto uličky sa dá však vojsť aj zo spodného chodníka.

Silvia Bakytová
Samostatný odborný referent oddelenia vnútornej správy
21. august 2019

Ľudmila Pračková

To je aká odpoveď!
Škoda,že sa tam nebol nikdo pozrieť.
Neviem aká bude odpoveď ,až sa tam raz niekdo pošmykne a vznikne zranenie.Veď k hrobu môžeme chodiť aj cez iné uličky(starší to určite zvládnu)
Myslím si,že je zbytočné asi písať podnet.
Nie som zodpovedný,nemám čo riešiť.
Hlavne,že na cintoríne je nový chodník a ostatné netreba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania