Stavba nad ul. Vysočana

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Matej Čavojský 13. februára 2014

Nad ulicou Vysočana vyrastajú nejaké objekty. Keďže to tam trochu poznám, ostal som prekvapený, pretože je to na takom mieste, že z jednej strany je neprístupný terén a z druhej iné budovy. Prosto si viem len ťažko predstaviť, odkiaľ tam bude prístupová cesta. Je táto výstavba vôbec povolená? Má vydané riadne stavebné povolenia?

14. február 2014

Odpoveď samosprávy

Na predmetný podnet odpovie a prípadné riešenie podnetu zabezpečí Oddelenie stavebného poriadku.

Michal Ďureje
hovorca mesta
28. február 2014

Zdenko

Dobry den, aj sa niekto vyjadri po 2tyzdnoch k tomuto prispevku?
05. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Stavby na Ulici Vysočana (v zmysle fotodokumentácie ) sú predmetom konania o dodatočnom povolení stavby stavebného úradu v zmysle § 88a zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov. Konanie ku dnešnému dňu nie je právoplatne ukončené. Zároveň bola predmetná spisová dokumentácia postúpená na prerokovanie priestupku v zmysle ust. § 105 ods. 2 písm. a) stavebného zákona právnej kancelárii mesta Prievidza.





Vladimíra Richterová

referent stavebného poriadku

Mestský úrad

06. marec 2014

...

Je evidentné, že na Slovensku nový stavebný zákon nepotrebujeme. V zmysle platného si každé hovado postaví hocikde čiernu stavbu a keďže určite nebude v rozpore s verejným záujmom, stavebný úrad ju dodatočne povolí a stavebník zaplatí pokutu možno aj 200 Eur.
09. september 2015

Odpoveď samosprávy

Konanie v predmetnej veci bolo právoplatne ukončené (dodatočné stavebné povolenie). Na stavby ku dnešnému dňu nebolo vydané kolaudačné rozhodnutie.

Zo strany mesta Prievidza bola vo veci udelená pokuta vo výške 8.000 €, avšak Okresný úrad v Trenčíne ju v odvolacom konaní znížil na 4.000 €. Pokuta bola zaplatená.


Richterová Vladimíra – oddelenie stavebného poriadku
+
Anton Pišta
referent pre správne konanie, priestupky
sťažnosti a petície
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.