Hornonitrianska cesta-cesta-rozbitá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Filip 01. decembra 2019

Dobry den,
Chcel by som upozornit na zly technicky stav Hornonitrianskej cesty nakolko na nej dochadza ku koliznym situaciam a je ohrozena bezpecnost ucastnikov cestnej premavky (chodci, bezci, cyklisti ako aj motoristi).
Oprava Hornonitrianskej cesty by vyznamnym sposobom zlepsilo situaciu na danej komunikacii.
Ako dokaz prikladam v prilohe poslednu dopravnu nehodu zo dna 28.11.2019.

02. december 2019

Veronika

Bola som aj ja svedkom spomínanej dopravnej nehody. Veľmi by pomohlo aj osadenie dopravného ZRKADLA v mieste zákruty ktorá je naozaj neprehladná a nebezpečná.
V teplých mesiacoch hrozí okrem zrážky áut aj nehody s cyklistami ktorí chodia tadialto. Naozaj nebezpečný úsek bez dopravného zrkadla..
02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby a referát dopravy.
Kto? odbor výstavby + referát dopravy
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
02. december 2019

Filip

Dobry den pani Bartusova,
OK dakujem za info a ochotu. Budem to ostro sledovat.

@Veronika Ano mate pravdu a dakujem za info. Oprava cesty pomoze aby sa dokazali vedla seba zmestit 2 auta ktore idu oproti sebe a osadenie zrkadla velmi vyriesi a zlepsi situaciu ohladne dopravnych nehod.
03. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza eviduje požiadavky na opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií. Na základe potreby bola rekonštrukcia komunikácie zaradená do zoznamu rekonštrukcií a výstavby naplánovanej na roky 2019-2021.

Ku komunikácii je spracovaná projektová dokumentácia v zmysle platných technických noriem a technických predpisov upravujúcich podmienky pre výstavbu miestnych komunikácií, rieši realizáciu nových chodníkov a spevnených plôch. V súčasnosti prebieha inžinierska činnosť v súvislosti s vydaním príslušných povolení – územného rozhodnutia a stavebného povolenia, urovnania majetko - právnych vzťahov k pozemkom pod predmetnou komunikáciou, vybavenia súhlasov s výstavbou v ochranných pásmach ŽSR a vodných tokov.
Kedy? 2020-2021

Ing. Martin Hammer
referent výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania