Plne kontajnety na plasty.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Kazdy tyzden su preplnene.A nielen tu mozno by pomohlo doplnit na miestach v PD kde sa to opakuje potom ked fuka tak je to vsade naokolo.Toto je pri potravinach.Dakujem.

22. apríl 2014

ggg

Dušan fotit plne kontajnery po sviatkoch je od teba trapne a zlomyselne.Neboj pre hodinou som vide smetiarske auto a určite teraz tie smeti uz tam nie su.Firma T+T perfektne zvlada odvoz odpadu a hlane ho odvaza mimo Prievidzu tak v lete sa konečne po rokoch ludia nebudu dusit ked horela skoro kazdy rok skladka.
22. apríl 2014

Dusan

ggg ak si si nevsimol pisem tam ze je to kazdy tyzden.vsimam si kde zijem tak viem ze je to tak.a nepisem nic proti firme t+t aj ja som spokojny ale len davam navrh nieco zlepsit v okoli v ktorom zijem(zijeme)tak neviem co ti zas vadi.ak mesto zhodnoti ze je to spravny navrh tak to bude super a mozno to tu bude trosku lepsie vyzerat.ak mas nejaky navrh kludne ho pridaj ak to zlepsi okolie bude to len dobre ved nato je asi tato stranka.ja nikoho nekritizujem.
24. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Nádoby na triedený zber sú prideľované ku každému stanovišťu nádob na zmesový komunálny odpad, tieto sú viazané na počet trvalo prihlásených obyvateľov mesta pre danú spádovú oblasť. Systém pridelenia nádob je pre celé územie mesta jednotný. Nádoby na triedený zber(plasty, sklo, papier) sú vyvážané 1x týždenne, vývoz kovov a VKM je zabezpečovaný 1xza 14 dní. Nádoby na zmesový komunálny odpad v časti HBV sú vyvážané dvakrát za týždeň. Periodicitu vývozov nie je možné zvýšiť, je naviazaná na rozpočet mesta.
Neplánujeme pridať ďalšie nádoby na triedený zber. Problém prepĺňania niektorých nádob nie je v ich nízkej kapacite, ale v zlom triedení, nestláčaní odpadu a využívaní nádob aj osobami, ktoré tieto nádoby využívať nesmú, t.j. právnické osoby, podnikatelia, tieto sú povinné odpady triediť a likvidovať na vlastné náklady a nevhadzovať tieto odpady do nádob umiestnených na území mesta pre obyvateľov.
Vyzývame preto obyvateľov, aby neplytvali kapacitou smetných nádob, ale obaly a fľaše riadne stláčali.



Michal Ďureje
hovorca mesta
24. apríl 2014

...

Takze je to vyriesene tymto komentom pana Durejeho ludia budu flasky stlacat a podnikatelia nebudu hadzat folie do kontajnerov a bude poriadok.Myslim ze spravca moze dat tento podnet ako nerieseny.
25. apríl 2014

ggg

To vie aj male decko ,ze plastove flašky teba stlačat a tak ich vyhodit do kontajneru,podobne ako kartonove krabice.
25. apríl 2014

...

ggg no asi to nevedia vsetci ked sa len tak pozries okolo kontajnerov ludia nato kaslu.to uz je uspech ked hodia to co kam patri.
28. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Nakladanie s odpadmi na území mesta vyplýva z platnej legislatívy zákon č.223/2002 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov. Systém prideľovania nádob, spádové oblasti stanovíšť, harmonogram vývoz , povinnosti fyzický a právnických osôb pri nakladaní s komunálnym odpadom je určený Všeobecne záväzným nariadením mesta č.149/2014 o nakladaní s komunálnym odpadom na území mesta Prievidza.


Ing. Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
04. máj 2014

...

Je zaujimave ako sa zrazu dodrzuju zakony ked treba spravit nieco navyse.Myslim ze by sa aj viac vyseparovalo keby bolo viac nadob a dnes ked tak fuka tak je to zaujimave.
04. máj 2014

ggg

Ešte zaujimavejšie boli tie historicke kontajnery s čias socializmu.Ktore tu Tezas pouzival .
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Žiaľ podobných prípadov kedy ľudia nevhodne separujú odpad je viacero. Nie je tomu tak iba po sviatkoch ako je Veľká noc, Vianoce, Nový rok. V niektorých lokalitách mesta zaznamenávame tento jav častejšie. Aj preto sme sa snažili poukázať na túto tému v článku, kde vysvetľujeme spôsoby ako správne separovať odpady. Viac informácií sa dočítate v článku a v reportáži. http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/ako-spravne-separovat-a-dokonca-usetrit/

Taktiež pripájame fotky z reportáže

Michal Ďureje
hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania