Rušenie nočného kľudu - CBA potraviny, Majerská ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Ján Vereš 17. augusta 2018

Dobrý deň,
podávame sťažnosť na spôsob zásobovania predajne potravín CBA Slovakia na Majerskej ulici v Prievidzi, ktorý ruší nočný kľud obyvateľov bytového domu.
Náš bytový dom je nad prevádzkou potravín CBA Slovakia. Rampa, ktorá slúži na zásobovanie predajne tovarom, je priamo pod našimi spálňami, resp. detskými izbami.
Zásobovanie prebieha denne v skorých ranných hodinách. Hluk spôsobený zásobovaním (zvuk cúvacích senzorov, nevypínanie motora počas zásobovania, púšťanie hlasnej hudby a hlavne trieskanie dverami a prepravkami) ruší nočný kľud obyvateľov nášho bytového domu.
Preto týmto spôsobom žiadame, aby zásobovacie autá mali zákaz privážať tovar do predajne CBA Slovakia v čase od 22.00 hod. do 6.00 hod., t. j. v čase nočného kľudu.

S pozdravom

20. august 2018

mirec ........

presne toto iste máme aj na Okružnej za marketom COOP JEDNOTA a este aj prach z rozmrveneho betonu
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu, požiadame referát obchodu a cestovného ruchu o stanovisko a prípadne riešenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
10. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsÚ v Prievidzi, referát obchodu a cestovného ruchu koná v zmysle VZN č. 117/2011, ktoré určuje pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb pri podnikateľskej činnosti právnických osôb a fyzických osôb oprávnených na podnikanie a niektoré podmienky prevádzkovania obchodu a služieb a ochranu obyvateľov pred rušením nočného pokoja.

Podľa §2, ods. 4 tohto VZN nočný pokoj je čas od 22.00 h do 06.00 h, ktorý je vyhradený pre zabezpečenie zdravého a nerušeného pokoja a odpočinku obyvateľov mesta, a to najmä na ochranu pred obťažovaním obyvateľov hlukom, hlasným alebo hlasovým zvukovým prejavom, svetlom a vibráciami. Podľa ods.5 rušením nočného pokoja je najmä šírenie nadmerného hluku, hlasného a hlasového prejavu, vibrácií a svetla.

V prípade, že podnikateľská prevádzka CBA Slovakia a.s. na Majerskej ulici nedodržuje uvedené ustanovenia VZN č. 117/2011, máte možnosť obrátiť sa na príslušníkov MsP, ktorým povinnosť kontroly dodržiavania tohto VZN vyplýva z §8, ods. 1 predmetného VZN (kontakt č.t. 5111534, 5111520).

Keďže máme záujem riešiť vzniknutý problém, referát obchodu a cestovného ruchu upozorní majiteľov predmetnej prevádzky na potrebu zabezpečenia dodržiavania nočného kľudu.
Možnosť obmedziť podnikateľské aktivity uvedenej spoločnosti v zmysle zákazu dovozu tovaru v čase nočného kľudu nemáme.

Helga Kopáčiková
Referent obchodu a cestovného ruchu


11. september 2018

Ján Vereš

Dobrý deň,
možnosť obrátiť sa na príslušníkov MsP nie je riešenie našej situácie. Za noc príde cca 5 zásobovacích áut a volať zakaždým príslušníkov MsP mi príde nie moc reálne a zmysluplné.
Riešenie vidíme v obmedzení vjazdu zásobovacích áut na Majerskú ulicu dopravnou značkou v čase nočného kľudu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania