Pošta v Necpaloch

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Lucia Kudnová 10. septembra 2017

Na sídlisku Necpaly v Prievidzi chýba pošta. Ľudia musia chodiť do mesta, kde je vždy veľa ľudí a dlho sa tam čaká. Všetky sídliska v Prievidzi majú svoju pobočku pošty. Keďže sa Necpaly stále rozrastajú a pribúda počet obyvateľov, bola by tam pošta veľké plus.

10. september 2017

Michal

čo tak napísať takýto podnet priamo na Poštu ?? Mesto s týmto nemá nič spoločné
11. september 2017

Maťko

Michal a čo takto pochopiť, že mesto je tu pre občanov... Poslanec aj primátor je VOLENÝ ZÁSTUPCA OBČANA !!!
11. september 2017

Michal

Ale stále je zavedenia novej pobočky pošty otázky na stranu pošty.
To je akoby si chcel nové tesco postaviť v necpaloch ... otravuješ s týmto "super" nápadom primátora ktorý sa stará o dôležitejšie veci alebo priamo obchod ktorý má z podobných nápadov ak sa realizujú peniaze ??
Samozrejme kontaktujem priamo obchod pretože je aj pravdepodobnejšie, že na to budú pozitívne reagovať.

Prestaňte sa ľudia skrývať za chrbát niekoho iného a bez hlúpych argumentov začnite sami konať bože ...
11. september 2017

Maťko

Mohol si vymyslieť ešte aj stupídnejšie porovnanie ako tesco a poštu... ale nie o tom som chcel.

K prvej tvojej poznámke...nenapísal som, že s tým treba otravovať primátora - ten náš, resp. tá naša sedí na troch stoličkách takže tam by bola asi cesta zarúbaná. Na druhej strane sú tu poslanci a dúfam, že ti ešte raz nemusím písať význam "volený zástupca" ... poslanec berie plat a zaviazal sa svojou kandidatúrou hájiť záujmy občanov. Samozrejme toto je len moja reakcia na tvoj komentár, nie na celý príspevok. Neviem či ide len o zbožné prianie jednotlivca alebo je za tým viac ľudí.
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zriadenie pobočky pošty je v kompetencii spol. Slovenská pošta.
Skontaktujeme vedenie Slovenskej pošty a poprosíme ju o vyjadrenie k predmetnému podnetu.

Michal Ďureje - hovorca mesta
08. november 2017

Kvetoslava

zaujímala by ma odpoveď na otázku zriadenia pobočky pošty v Necpaloch. Je po dvoch mesiacoch už nejaká reakcia alebo spätná väzba zo strany Slovenskej pošty?
03. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali aj priamo Slovenskej pošte s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
06. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe zaslaného sprostredkovaného podnetu obyvateľov na zriadenie novej pošty v Prievidzi, na sídlisku Necpaly, Vám zasielame nasledovné stanovisko:

Pre rozmiestňovanie prístupových a kontaktných miest verejnej poštovej siete platia zásady, ktoré stanovil Slovenskej pošte, a. s., (ďalej len SP), ako poskytovateľovi univerzálnej služby Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb a sú rozpracované v Požiadavkách na kvalitu univerzálnej služby (ďalej len požiadavky). V zmysle čl. 4 požiadaviek:
- ods. 4: „Vzdialenosť ktoréhokoľvek obývaného miesta súvislo zastavanej časti obce, ktorá má najmenej 25 obyvateľov k najbližšej pošte je najviac 10 km.“
- ods. 5: „Pošta je v každej obci, ktorá
a) má viac ako 2 500 obyvateľov,
b) má menej ako 2 500 obyvateľov a súčasne jej spádová oblasť má viac ako 3 500 obyvateľov.“
- ods. 6: „V obci, ktorá má viac ako 20 000 obyvateľov je na každých aj začatých 20 000 obyvateľov najmenej jedna pošta.“

Poštové služby v meste Prievidza, ktoré má 46 408 obyvateľov (podľa dostupných údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky k 31.12.2017) aktuálne poskytuje 5 pôšt. Na jednu poštu v súčasnosti pripadá 9 366 obyvateľov; v meste Prievidza je zabezpečené poskytovanie poštových služieb nad uvedeným rámcom požiadaviek.
Pošty sú geograficky vhodne umiestnené. Vzdialenosť pravdepodobne posledného odovzdacieho miesta časti Necpaly ( na ul. Fialková, Prievidza sa javí podľa google mapy ako najvzdialenejší) k dodávacej Pošte Prievidza 1 je 3,2 km, k najbližšej pošte a to k Pošte Prievidza 5 je to 1,2 km (peši 14 min). Podacia Pošta Prievidza 5 bola od 18. 09. 2017 opätovne otvorená v zrekonštruovaných priestoroch na novej adrese.

Obyvatelia majú zároveň možnosť využitia adresovania balíkov do novozriadeného BalíkoBOXu (Hornonitrianska cesta 1); podľa počtu dodaných zásielok nie je BalíkoBox v meste Prievidza zatiaľ využívaný napriek jeho dostupnosti sedem dní v týždni počas celých 24 hodín denne.

Vzhľadom na počet obyvateľov mesta a dostupnosť pôšt z pohľadu vzdialenosti nepredpokladáme pre zriadenie novej pošty návratnosť investície a ekonomickú efektívnosť posudzovanú v rámci siete pôšt SP. Počet a umiestnenie pôšt v meste je z legislatívneho, obslužného aj ekonomického hľadiska postačujúci; na základe vyššie uvedených dôvodov SP neuvažuje so zriadením novej pobočky pošty v meste Prievidza.

S úctou

Ing. Marta Suchá
vedúca oddelenia podpory pobočkovej siete
SLOVENSKÁ POŠTA, a. s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania