Pod Lachovcom-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Obyvatel mesta 16. novembra 2022

Dobry den, prosim Vas ako sa spolupodiela mesto na rieseni velmi velmi zavazneho problemu, ze zariadenie pani Hanuliakovej v Zdravi nahle oznamilo, ze ku koncu novembra konci? Hromadne sa do nudzovej situacie dostava nejedna rodina, ak je aj vedeniu mesta zname, ze okolite zariadenia maju cakaciu dobu viac ako pol roka. Aku pomoc mozeme ocakavat od vedenia nasho mesta? na koho sa mame obratit? obvolali sme naozaj niekolko zariadeni a nie je sanca. vznikla naozaj nudzova situacia, ale ziadna pomoc, ziadne alternativy….Vraj aj vedenie mesta bolo oslovene na riesenie danej situacie…

21. november 2022

Sany

Púchov že je bohaté okresné mesto? Ale na pohotovosť bude treba cestovať do susedných okresov?
28. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mestu Púchov k dnešnému dňu nebolo oficiálne doručené ukončenie činnosti DOS, s.r.o. v objekte „Zdravie“. Podľa informácie mesta, sa nejedná o zariadenie p. Hanuliakovej ale o zdravotnícke zariadenie prevádzkujúce celodennú ošetrovateľskú starostlivosť. Klienti tohto zariadenia boli zo strany samotného prevádzkovateľa v dostatočnom predstihu informovaní o možnosti premiestnenia z tohto zariadenia do iných zariadení, či už v meste Púchov alebo okolí. Mesto Púchov bolo a je naďalej súčinné pri riešení ďalšieho umiestnenia spomínaných klientov do zariadení sociálnych služieb.
Mesto Púchov neprevádzkuje zariadenia sociálnych služieb ani zariadenia poskytujúce zdravotnícke služby, poskytuje terénnu opatrovateľskú službu pre občanov mesta Púchov. Prehľad registrovaných zariadení sociálnych služieb nájdete na stránke TSK (https://www.tsk.sk/socialna-pomoc/poskytovatelia-socialnych-sluzieb-v-tsk.html?page_id=61719 ), kde je dostupný prehľad všetkých zariadení v Trenčianskom kraji. Na základe predbežných informácii však mesto Púchov hľadá možnosti využitia priestorov v objekte Zdravie na verejnoprospešný účel, o čom bude následne občanov informovať.

Mestský úrad Púchov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania