Kontrola platnosti parkovania

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
Martin 29. januára 2023

Poprosim vedenie o spristupnenie alebo vytvorenie verejnej aplikacie na kontrolu platnosti parkovacich kariet...odkedy sa nepouzivaju papierove parkovacie karty nieje mozne overit bez kontaktovania Mests.policie, platnost na vozidlach ktore stoja na vyznacenych miestach. Tieto udaju podla zakona mozu byt verejne dostupne tak ako aj udaje napr. o platnosti dialnicnej znamky /eznamka/...alebo platnost TK a EK / rpzv/. Kazdy obcan platiaci dane a parkovne ma pravo vediet ci aj ostatni na danej ulici maju zaplatene parkovne...a v neposlednom rade je potrebna tato apka aj na okamzite overenie dokedy ma napr.moje vozidlo uhradenu kartu a nie cakat na infornacny email alebo sms...

30. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie dopravy a služieb
Kedy? 2 týždne

Mestský úrad Púchov
03. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľujeme si Vás informovať, že aktuálne je možná kontrola platnosti parkovacích kariet len registrovaným užívateľom. Takýto užívateľ registráciou získava okrem iného aj informáciu o konci platnosti parkovacej karty v nadväznosti na jej predĺženie na ďalšie obdobie. Mesto Púchov aktívne komunikuje s dodávateľom software Data mesta Púchov o rozšírení overovania platnosti parkovacích kariet na princípe kontroly diaľničných známok. V uvedenom tak mesto koná na základe skúseností, ktoré od spustenia aplikácie má, ktoré zhromažďuje, ale aj na základe podnetu občanov mesta Púchov a priľahlých obcí a miest. Ďakujeme za Váš záujem.

Správca počítačovej siete/informatik
11. február 2023

Tomáš Kučera

A ty čo si policajt alebo čo ? :D uplne viem že ty si ten typ človeka čo bude chodiť po parkovisku a na každé auto čo nemá kartu budeš volať policajtov xD To môžeš rovno na mňa zavolať. Pretože si nebudem kartu kupovať len preto aby som pred bytovkou v piatok večer alebo v podstate každý večer hľadal xy minut parkovacie miesto xy metrov od bytovky. Keď mi tá karta bude zaručovať parkovacie miesto pred mojím bydliskom potom si ju kúpim.
20. február 2023

Milan Vojtas

Prečo by mal niekto zisťovať kartu cudzích áut? Nebudte paranoidný. Sú určite ľudia, ktorí chcú normálne za parkovanie platiť a jednoducho si overiť platnosť parkovania.

Overenie dialničnej známky sa dá jednoducho na webe a nevidím dôvod, prečo by to mal byť problém s parkovaním.
20. február 2023

Martin

Presne tak,nebudte paranoidny... osobne nemam problem platit za parkovne,je to uplne normalne v kazdom okresnom meste... treba si uvedomit ze pokial ma niekto viacej aut, pripadne firma ma viacej vozidiel ,tak je obtiazne si zapamatat kedy na ktore konci platnost, preto je potrebne vtom spravit poriadok...
21. február 2023

Štefan Bödi

Akí sú ľudia starostliví. 😄😄
20. marec 2023

Rasťo

Na čo sa Púchov hrá? Na veľkomesto? Celé mesto od tabule po tabulu je spoplatnené parkovanie? To vo Viedni, Berlíne alebo v Prahe zaparkujem auto na celý týždeň ZADARMO a nie aby som zháňal kartu v minimeste typu Púchov - samozrejme nie na hlavných uliciach alebo námestiach.
Radšej sa spýtajte - kam idú peniaze z parkovného? A kto má to parkovanie kontrolovať? Mestskí policajti? To by ich muselo byť trikrát toľko. Nech je spoplatnené parkovisko na Rožáku, alebo trebárs parkovacie miesta pri pešej zóne - ale vyberať parkovné medzi panelákmi, na miestach, ktoré si vybodivali sami občania, brigádnicky, v akcii Z? To je choré toto.
Namiesto toho tu ide niekto riešiť, či náhodou niekto nemá nezaplatené parkovanie. Otvorte oči, radšej sa pýtajte, PREČO sa za parkovanie v Púchove vyberá, a koľko. 2 eurá za hodinu? Sa zbláznili? V Prahe na Václaváku je to za menej!
08. máj 2023

Lojzo

Platené parkovanie zabíja mesto ako také. Opytajte sa malých obchodnikov v meste, majitelov reštaurácie alebo kaviarne. Nikde nikto. Jedine tak do Lidlu, Teska alebo Kauflandu. Ostatným podrezalo mesto krk, tým plateným parkovaním.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania