Námestie slobody-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

V riešení

Sťažnosť ohľadom svetelného pútača reštaurácie PRIME na adrese Námestie Slobody 1401/14, 020 01 Púchov


Obraciam sa na Vás s prosbou o riešenie problému, ktorý výrazne negatívne ovplyvňuje kvalitu života obyvateľov priľahlých bytových domov v našom meste. Ide o reklamný svetelný pútač reštaurácie PRIME, ktorý je nastavený na intenzívne blikanie.

Tento pútač nie len, že ruší estetiku verejného priestoru, ale hlavne zásadne znižuje komfort života obyvateľov v okolí, najmä počas večerných a nočných hodín. Rodiny s deťmi, seniori a ostatní obyvatelia sú vystavení neustálemu blikaniu, ktoré sťažuje odpočinok a spánok.

Uvedomujeme si, že reklamné aktivity sú dôležitou súčasťou podnikania, avšak v tomto prípade dochádza k závažnému narušeniu verejného záujmu a pokoja. Preto by som chcel požiadať Mestský úrad Púchov, aby zasiahol a kontaktoval majiteľa reštaurácie s výzvou na zmenu režimu svietenia pútača. Navrhujem aby pútač zostal svietený, ale bez neustáleho blikania každú sekundu dve tri.

Verím, že žiadosť bude vyslyšaná a že Mestský úrad Púchov prijme adekvátne opatrenia na zlepšenie situácie.Na koľko majiteľ na e-mailové výzvy absolútne nereaguje.

S pozdravom Marek Hradiský

18. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie dopravy a služieb

Mestský úrad Púchov
20. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, majiteľ dotknutej prevádzky bol kontaktovaný, daný problém rieši a bude odstránený v najbližších dňoch. Ďakujeme za trpezlivosť a porozumenie.

Oddelenie dopravy a služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania