Hollého-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Dobrý deň,
na čo platíme poplatky za odpadky? aj tak sa nevyvazaju. Keď cestujeme z Holleho tak si musíme odhrnut odpadky keď si chceme sadnúť a potom musíme čakať v tom smrade. Kto je za tento "bordel" v meste zodpovedný? kto kontroluje firmy kam vyhadzujú odpad? asi nikto pretože toto nie je jediné miesto v meste kde to takto vypadá.

05. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto Púchov začalo pred niekoľkými dňami s intenzívnou kontrolou odpadovej turistiky.

Na Ul. Hollého (viď fotografia) dochádza k pravidelnej likvidácii odpadu z podnikateľskej činnosti z vedľajšej budovy GM Plus, ktorá tým znečisťuje verejné priestranstvo a znepríjemňuje čakanie cestujúcich na autobusovú dopravu.

Občania, ktorí takto znečisťujú prostredie mesta, v okolí stojísk na komunálny odpad (KO), sa dopúšťajú priestupku a tvorby čiernych skládok.

Nielen samotné stojiská na KO, ale aj všetky takto vznikajúce čierne skládky, budú pravidelne sledované zo strany MsP Púchov a na mieste môžu byť udeľované pokuty do výšky 33 eur, v priestupkovom konaní až do 1 500 eur.

Oddelenie výstavby, investícií, životného prostredia a stavebného úradu
05. február 2024

Pavol

odpadkové koše vedľa autobusovej zastávky cestujem odtiaľ denne niečo otrasne
06. február 2024

Jozef

takže koše aj naďalej necháte vedľa zastávky? ak áno tak potom Vás prosím presuňte zastávku inde nech my cestujúci nemusíme čakať na autobus v smrade. A keďže viete kto tam odpad vyhadzuje tak neviem kde je problém ich na základe funkčného kamerového systému pokutovať.
09. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Nádoby na zmesový komunálny odpad na ul. Hollého sa pravidelne vyvážajú v týždňových intervaloch podľa Harmonogramu vývozu odpadu každý pondelok. Obec
- mesto je v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch zodpovedná len za vývoz zmesového komunálneho odpadu. Teda predmetom poplatku je len platba za zmesový komunálny odpad. Za triedený zber odpadov je zodpovedný pôvodca odpadu, teda podnikateľský subjekt na vlastné náklady vrátane zabezpečenia zberných nádob. Pôvodca odpadu je povinný odovzdať takýto odpad osobe oprávnenej na nakladanie s príslušným druhom odpadu, viesť evidenciu na evidenčných listoch odpadu a ohlasovať údaje z tejto evidencie príslušným úradom.

Podnik technických služieb mesta s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.