Obrancov mieru - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený

Pozdlz ulice Obrancov mieru parkuje mnozstvo aut co sposobuje znacne problemy v obojsmernom prechode touto ulicou. Naviac, parkovanie je tam neregulovane resp. z ul. Komenskeho nieje ziadna zmienka o platenom parkovani. Sidliska naokolo mesto ovesalo znackami ako nikde, tak snad jednu este najde

21. február 2020

Milan Vojtas

Obávam sa, že tamto parkovanie nie je ani v súlade s vyhláškou. Podľa mna tam nezostávajú voľné 3 metre pre oba smery premávky. Najjednoduchším riešením je zjednosmerniť celú ulicu a vyznačiť riadne parkovanie na celej jednej strane.

Zakázať tam parkovanie by sa domácim určite nepáčilo. Vybudovanie parkovísk na súčasných zelených plochách by sa zase nepáčilo mne a mnohým iným, čo nechcú mať všade len betónovú džungľu a vážia si každú zeleň.
21. február 2020

Jan

Pre mna ako vodica je to v prvom rade komunikacia s prekazkami v bezpecnom prejazde. V dalsom a neposlednom rade je ta vozovka znehodnocovana dlhodobim statim vozidiel, naviac v rozpore s aktualnou parkovacou politikov mesta. Takze aby sa nam nezacali po meste mnozit statia na hlavnych komunikaciach mesta so zamerom bezplatneho parkovania.
23. február 2020

OA OM

Ked bude jednosmerka, tak vsetci co byvaju na Ul.Obrancov sa budu musiet domov trepat cez preplnene mesto cez Stefanikovu okolo tatrabanky nakolko od plavarne nie je ziadna sanca odbocit dolava z krizovatky na smer okolo tatrabanky a nasledne na Obrancov mieru, radsej nech rozsiria cestu na uvedenom useku kde sa parkuje.
23. február 2020

Jan

Nikto nepovedal z ktorej strany jednosmerka. Mozno prva zo strany ul. Komenskeho po prvy vyjazd na ul. Stefanikovu pri skolkach. Druha protismerna z ul. 1.Maja po krizovatku pri skolkach s vyjazdom na ul. Stefanikovu.
25. február 2020

Peter

jan. my od bytovky 1150 a okolia už teraz chodíme na koniec ulice a potom po štefánikovej alebo gorazdovej keď chceme ísť niekam z mesta. a keby bola jednosmerka ešte na obrancov mieru od komenského ulice po požiarnu, tak ako by sme zasa jazdili smerom na dohňany? po požiarnej, potom po štefánikovej a nakoniec ešte tretia križovatka s komenského ulicou? parkovanie treba riešiť v celom meste ale nie výrobou ďalších asfaltový plôch ale treba vytvárať "poschodové" parkoviská. v zahraničí je veľa rôznych riešení. videl som napr.jedno kde parkovalo 10-12 áut v akoby eskalátore. na zemi to zaberalo 3 parkovacie miesta.
25. február 2020

Jan

Peter, azda necakas ze aktualne zoskupenie mestkeho posl. zboru ponecha vyber parkovneho v kapitole rozvoj a udrzba parkovania, nedajboze v nejakej suvisiacej s dopravou?
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie informujúce o vstupe do zóny regulovaného státia je na Komenského ul. tak ako bolo aj v predchádzajúcich rokoch, len sa posunulo pred križovatku s Ul. J.Kráľa. Na miestnej komunikácii Obrancov mieru je vyznačené parkovanie len tam, kde to umožňuje zákon a Slovenská technická norma. Prípadná zmena organizácie dopravy v tomto úseku bude predmetom najbližšieho rokovania Komisie dopravy a služieb.

Oddelenie dopravy a služieb
29. február 2020

Jan

Asi nerozumiem. Sidliska pre domacich obcanov ovesiatie znackami nadramec a prijazdove cesty nie, a teda su gratis?
06. marec 2020

Milan Vojtas

Odpoveď samosprávy: "Na miestnej komunikácii Obrancov mieru je vyznačené parkovanie len tam, kde to umožňuje zákon a Slovenská technická norma" . Samospráva teda potvrdzuje, že všetky uvedené autá parkujúce na OM porušujú zákon.

Sám som zvedavý, ako to múdre hlavy vyriešia. Možnosti sú len dve. Buď to zjednosmernia a parkovanie už bude zákon a norma umožňovať, alebo v značení zostane zachovaný stav. V tom prípade však budú musieť mestskáči autá pokutovať.
06. marec 2020

Slavo

Parkovacie karty drazeju, volnych miest sa vytraca, problemov s parkovanim pribuda. Co tak zacat obracat dane za vyber parkovneho a riesit situaciu plosne v celom meste? Zasadnite a konajte!
06. marec 2020

Jan

co vyberu, utopia v investiciach ktore aj tak nebudu vediet ukočirovat. Toto tu je iny pokus-omyl :)
19. júl 2020

Ivet

Obrancov mieru-parkovanie-problémové

Dobrý den, chcela by som vyzvať MsÚ k urychlenemu riešeniu na uvedenej ulici, kde pozdĺžne parkujúce auta dlhodobo spôsobujú vážne dopravne situácie ohrozujúce nie len "nejaku" plynulost premavky, ale naviac zdravie účastníkov premavky. Dnes som bola ja a moje dieťa vážne ohrozená nezodpovedným oproti iducim vodicom, ktorý hrubo odignoroval pravo prejazdu v mojom pruhu a takmer ma vytlatcil mimo vozovky. Je to dlho trvajúci problem a vytvára precedens pre neregulované státie na hlavných tahoch mesta. Verim ze bezpecnost v meste nieje iba v rukách kamerového systému a sponzorovanych prechodov. Dakujem
26. január 2021

Ivet

Obrancov mieru-problémové parkovanie

Nebezpečné odstavené autá na okraji cesty (popri celej ulici) ktoré tvoria prekážku v plynulosti jazdy a vytvárajú nebezpečné situácie nakoľko autá na ceste nerešpektujú odstavené autá ako prekážku na ceste a všetci potrebujú byť prví...
Nehovoriac o tom že 99% z odstavených áut nemajú parkovaciu kartu!
Prosím mesto aby už konečne tento problém riešilo a zastavilo túto nastavenú diskriminačnú politiku a nedelilo občanov na tých ktorí si musia platiť parkovné a tych ktorí to robiť nemusia.
Buď vytvorte parkovacie miesta popri ceste a urobte tam jednosmerku aby bolo bezpečné prechádzanie na danej ulici alebo nakreslite žltú čiaru! Ale hlavne už konečne a tým niečo robte pretože tento podnet tu už bol viac krát a do dnes nie je nič urobené!
26. január 2021

Milan Vojtas

pripájam sa k Ivet a rovnako žiadam samosprávu o urýchlené riešenie problému.
26. január 2021

OA OM

Je to tam problém jazdim tam kazdy den nakolko tu bývam a teraz napr. zima keď napadol sneh ...totálna jednosmerka. Neraz sa ma lízal spätnými vodič.kt. nebol z PU a nepozná to tu /Aj cez leto/.Povedzme si buď zeleň al. parkovanie?
26. január 2021

OA OM

SLAVO vysššie píše. Presne nadrbali tabule s označením "z info platené parkovanie"...stálo to mailand a mesto drbe nato-nikto nekontroluje/karty/. Mestský policajti"OUT" tí prídu iba na zavolanie a keď ich osočí dotyčný že prečo mam pokutu tak odpoveď je ...no,my by sme vám nedali papuču ale ľudia volali. Ďakujem pekne. Keby to tu kontrolujú precìzne tak aj aj uživia jednu hliadku na toto určenú a ešte vydá aj aj na nové park.miesta.
01. február 2021

Milan Vojtas

Absolútny súhlas ohľadne mestskej polície v príspevku od OA OM. Nerobia si riadne svoju prácu, keď sa vyvážajú po meste a priestupky prehliadajú. Tie riešia len na podnet od občanov a aj ten nevyriešia poriadne. Väčšinu vyriešia napomenutím alebo symbolickou pokutou.

Čo sa týka tejto ulice - otázka nemusí stáť "buď zeleň alebo parkovanie". Ak sa ulica zjednosmerní, parkovacie miesta zostanú na jednej polovici ulice a zeleň zostane. Vlk sýty a ovca celá.
11. august 2021

Milan Vojtas

Prosím admina o aktualizáciu podnetu. Uplynulo už mnoho času a s riešením podnetu sa nepohlo. Na ulicu vznikajú neustále kolízne situácie z dôvodu parkujúcich áut kde nemajú. Ďakujem.
12. august 2021

Ivet

Bohužiaľ takýchto podnetov kde sa nič nerobí je viacero. Už niekoľkokrát som písala aby podnety ktoré sú opakovane nahlásené boli umiestnené na začiatok aplikácie aby bolo zjavné že sa v nich nekoná a aby sa občania mohli k nim dodatočne vyjadriť. Bohužiaľ moje opakované sťažnosti boli zamietnuté a vzdy vymazané. Aspoň vidíme ako vedenie mesta pristupuje k riešeniu problémov nahlásených občanmi.
19. január 2022

Jan

Poprosil by som spravcu oznacit podnet ako nerieseny. Takmer 2 roky je dostatocny cas na riesenie nebezpecneho stavu.
01. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na Ulici Obrancov mieru je dovolené zastaviť a stáť len na miestach na to určených dopravným značením (zvislé dopravné značenie a vodorovné dopravné značenie). Na ostatných miestach to dopravné značenie "zóna regulovaného státia", Slovenská technická norma a cestný zákon nedovoľuje. Začiatok zóny sa po rozšírení na celé mesto, presunul na Komenského ulici pred križovatku s Ul. J.Kráľa.

Oddelenie dopravy a služieb
01. február 2022

Milan Vojtas

Ďakujeme za aspoň nejakú odpoveď samosprávy, ktorá len potvrdzuje, že dnes mnohé parkujúce autá na Obrancov mieru porušujú Cestný zákon a mestské nariadenie ohľadne "zóny regulovaného parkovania".
Teda aj potvrdzujete, že mestská polícia vedome prehliada porušenie týchto predpisov. Žiadam, aby si MsP začala konať svoju prácu.
A tak ako som tento podnet urgoval presne pred rokom, verím, že sa niekam pohneme ďalej, lebo sa mi zdá, že nepríjemný problém len odsúvate.
19. február 2023

Zdeněk Behro

Obrancov mieru-vodorovná značka-chýbajúca

Prosím zlegalizujte pozdĺžne státie na ulici Obrancov mieru. Aktuálne tieto autá stoja v jednom jazdnom pruhu. Smerom na ul. 1.mája sa cesta zužuje na 4,9m, a funguje tu obojsmerná prevádzka - čo znamená, že jeden jazdný pruh má 2,45m. Ak táto šírka jazdných pruhov bude zachovaná po celej dĺžke, môže byť zlegalizované aj pozdĺžne státie.

V podstate stači zakresliť stredovú čiaru tak, aby okolo stojacich vozidiel mali vodiči v oboch smeroch rovnaký priestor pre jazdu stredova čisra aj šírka pruhov by pokračovala od 1. mája až do konca ulice.

Ak tento podnet zamietnete, žiadam o vysvetlenie ako sa má zachovať vodič, ktorému v jazdnom pruhu stoja vozidlá a on svojou jazdou zasahuje do protismerného pruhu, bez možnosti sa vyhnúť….. parkovanie sa tam takto toleruje roky, čo je vzhladom na nedostatok miest v poriadku, avšak myslite aj na jazdiacich vodičov….
19. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol predmetom rokovania komisie dopravy. Vedúci oddelenia výstavby, investícií, ŽP a SÚ informoval členov komisie o prebiehajúcom stavebnom konaní pre vybudovanie parkovacích miest na Ul.obrancov mieru v časti pred bytovým domom 1095. Komisia prerokovala aj iné možnosti legalizácie daného stavu parkovania. Keďže to rozmery a intenzita dopravy na danej komunikácií neumožňujú, komisia dopravy navrhuje a dopravný inžinier súhlasí s osadením dopravného značenia 270 (značka zakazuje zastavenie a státie). Zákaz platí aj na priľahlý chodník. Na začiatok ulice od križovatky s Komenského ul. a opätovne dopravné značenie zopakovať po križovatke s Požiarnou ul. Ďakujeme za trpezlivosť.

Oddelenie dopravy a služieb
16. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: Na uvedenej ulici boli vybudované nové parkovacie plochy pre vozidla. Ďakujeme za Vašu trpezlivosť.

Oddelenie dopravy a služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania