Parkovanie na ceste /Obr.mieru,J.Kráľa,Pod lachovcom/.

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Vyriešený
meno
miki 21. augusta 2017

Dobrý deň, parkovanie na spomínaných uliciach často aj v protismere,nehovoriac o kolíznych situáciách.Nevyrieši zníženie rýchlosti ale výchova vodičov ,aby parkovali vozidlá na parkoviskách.Veď máme v meste zónu- označenú dopr.značkov a autá stoja kde chcú.Napr. v TN sa MsPolícia ani s Vami nebaví a hneď máte papučku lebo ste v zóne s platením státím (parkujte len na určených parkoviskách).Viem parkoviská nenafúkneme.
Veď ul.Obr.mieru (asfalt) je už zdevastovaná.Pritom na parkovanie sa dá použiť priľahlí chodník.
Ul. Pod lachovcom a J.Kráľa je už katastrofa- neustálym ústupkom pár jedincov, ktorí nedokážu otvoriť bráničku a parkovať vo vlastnom dvore sa asi neoplatí ani vyjadrovať, asi by uvítali celkový zákaz vjazdu nech si cestu užijú ale aj spravujú.

22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol postúpený na Mestskú políciu Púchov.

Oddelenie dopravy a služieb
22. august 2017

Milan Vojtas

Ano, presne tak. A pridávam ulice Sládkovičova, Kuzmányho, Novonosická, či mnohé ulice v Púchove a tiež v mestských častiach (hlavne v Horných Kočkovciach). Na nich sa tiež úplne bežne parkuje proti predpisom.

Pri parkovaní - teda státí - hovorí zákon o cestnej premávke (§ 23) velmi jasne: “Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy.”. Teda pri obojstrannej premáve pri spomínaných uliciach spolu 6 metrov. Čo na to mestská polícia? Nič. Tento protizákonný stav z neviemakého dôvodu toleruje.

A to ani nevravím o parkujúcich na chodníkoch, pravidlo o ponechaní 1,5 metra pre chodcov asi mestskí policajti ešte nepočuli!
22. december 2020

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na predmetných uliciach je regulované zvislým aj vodorovným dopravným značením .

Podnik technických služieb mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania