Moravská - poplatky za komunálny odpad

Zodpovednosť za riešenie: Púchov

Uzavretý
meno
podnikatelka z puchova 20. apríla 2020

Dobry den pani primatorka, pani poslanci, mam na Vas otazku ohladom komunalneho odpadu.
Vacsina prevadzok v meste ihned po doruceni vymeru za komunalny odpad uz uhradila plnu sumu, ktoru ste nam vyrubili na rok 2020. Vzhladom na aktualnu situaciu na Slovensku i vo svete doslo k uzatvoreniu viacerych prevadzok - restauracie, bary, cukrarne,... aj mnohe firmy, v ktorych musia pracovnici robit z domu.
Moja otazka na vedenie mesta je preto jasna, KEDY BUDETE KOMPENZOVAT ALEBO TEDA VRACAT SPAT PODNIKATELOM PENIAZE ZA KOMUNALNY ODPAD. Treba to riesit cim skor, pretoze mnohi podobne ako my zaplatili mestu uz celu sumu vopred na cely rok a teraz su prevadzky zatvorene. Samozrejme rovnako je to aj vo firmach, v ktorych ich pracovnici maju home office.
Prosim, aby boli peniaze cim skor vratene!

29. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto môže meniť podmienky VZN s účinnosťou od 1.1., aktuálny zákon nám nepovoľuje zmeny v priebehu roka. Čo sa týka výpočtu poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2020, ukazovateľ produkcie počíta sa podľa priemerných údajov roku 2019 (§79 zákona č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach). V prípade záujmu o ďalšie usmernenie kontaktujte vedúcu Ekonomického oddelenia.

Ekonomické oddelenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania