Rýchlosť premávky na Partizánskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Rajec

V riešení
meno
Eva 25. augusta 2017

Dobry den,
chcela by som upozornit na coraz horsiu situaciu s rychlostou premavky na Partizanskej ulici. Zda sa, akoby si na stav veci uz vsetci zvykli. Je to predsa dlha rovna cesta, koniec mesta na dohlad, preto vela vodicov povazuje vyssiu rychlost za normalnu. Najma v nocnych hodinach tu niektori jazdia naozaj sialene rychlo, a to vratane kamionov. Clovek ma niekedy pocit, ze ho zmetie z chodnika, ked pri nom prejde kamion vysokou rychlostou. Odbocit autom do dvora alebo z neho vyjst je coraz tazsie – kamiony, ktorych je stale viac, maju casto problem prisposobit rychlost. Velmi by sme uvitali riesenie, ktore by premavku na tomto useku upokojilo. Pomoct by mohlo napriklad meranie rychlosti, super riesenim by boli cestne ostrovceky (napr. pri zastavke, na vstupe do obce)?
Dakujem.

11. september 2017

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho e-mailu vám zasielame nasledovné vyjadrenie :

SSC IVSC Žilina nie je zodpovedný subjekt pri riešení podnetu „Rýchlosť premávky na Partizánskej ulici“.

S úctou

Ing. Peter Bakaľa
20. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujem na vami zaslanú informáciu ohľadom rýchlosti na ul. Partizánska v Rajci. Podnet rieši okrem rýchlosti aj navrhovanú úpravu dopravnej infraštruktúry - cestný ostrovček. Mesto Rajec nie je vlastníkom tejto komunikácie, a teda ani nemôže nič na nej budovať. SSC, ako vlastník by sa mala vyjadriť, či je to reálne. Táto otázka je preto pre nás, ako samosprávu, miestne neprislúchajúca.

S pozdravom

Ing. Ján Jasenovec, PhD.
prednosta MsÚ Rajec
11. november 2018

Eva

Je smutne citat tieto odpovede... Neprisluchajuce, nie sme zodpovedni, ruky prec, poradte si, ako viete. Zostava dufat, ze nove vedenie bude mesto vnimat ako miesto, v ktorom to budu mat komplikovanejsie auta, a nie ludia. Na obrazkoch vidno, ako pekne sa to da. Nechceli by ste aj vy, aby to na vasej ulici tak vyzeralo? Stromy, kvety, pokoj. Soferi, ktori idu pomaly a s otvorenymi ocami.
02. august 2021

Eva

Partizánska-Automobily-iné

Dobry den,
chcela by som aj touto cestou znova upozornit na stale horsiu dopravnu situaciu na Partizanskej. Nakladne auta tu jazdia, najma v noci, sialenou rychlostou. Aut je stale viac a viac, parkovanie a vychadzanie z dvorov je rizikove. Ako obyvatelia sa citime neprimerane znevyhodneni oproti tym, ktori byvaju na tichych uliciach vo vnutri mesta, kde su nainstalovane retardery na spomalenie premavky na 20 km/hod. Toto je na nasej ulici nepredstavitelne, a predsa aj my zijeme v rovnakom meste a mame rovnake pravo na pokoj, bezpecnost, cistotu, na to, aby sme si v noci v tomto horku mohli otvorit okno (verte mi, nejde to). Alebo poslat deti do obchodu, to je uplne nemyslitelne, lebo prejst cez cestu je hazard, ved tu nie je ani poriadny prechod cez cestu! PROSIM, ZACNITE UZ NIECO ROBIT!
02. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, reagujem na Váš podnet vo veci nedodržiavania predpísanej rýchlosti zo strany niektorých účastníkov cestnej premávky na ul. Partizánskej v Rajci. MsP pri plnení svojej činnosti postupuje podľa zákona SNR č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. V predmetnom zákone nie je ustanovenie, ktoré oprávňuje MsP vykonávať kontrolu dodržiavania predpísanej rýchlosti účastníkmi cestnej premávky. Z uvedeného dôvodu Váš podnet bol odstúpený Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru v Žiline. Ďakujem za Váš podnet, s pozdravom náčelník MsP Rajec.

Mgr. Adrian Begáň
08. august 2021

Eva

Prepacte, ale dobre viete, ze tymto sa nic nevyriesi. Prilezitostne kontroly rychlosti nic nezmenia. Ziadam, aby mesto podniklo aktivne kroky na zvysenie bezpecnosti na Partizanskej ulici. Ako minimum je nevyhnutne pridat viac prechodov pre chodcov - je absolutne neakceptovatelne, ze sa na rezidencnej ulici neda bezpecne prejst cez cestu. A tym myslim na miestach, na ktorych ludia naozaj cez cestu prechadzaju, nie tam, kde ich nikto pouzivat nebude. Ziadam mesto, aby zaviedlo opatrenia na spomalenie premavky na tejto ceste, a to aj v noci. Preco tu uz davno nie je nainstalovany aspon radar alebo ine svetelne prvky? Viete si predstavit, ako sa vas dom v noci otriasa v zakladoch, ked okolo letia stovkou kamiony, jeden za druhym?
P.S. Hlavne prosim nepiste, ze to znova nie je vo vasej kompetencii. Obcania od vas cakaju aktivny pristup a riesenie problemov aj tym, ze sa budete v ich mene obracat na kompetentnych vy. Ste predsa nasi zastupcovia, nie?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.