Puškinova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Vyriešený
meno
Ľudmila Dernerova 16. februára 2021

Dobrý deň.V prvom rade chválim nápad,no žiaľ bez úspechu, nakoľko sa ešte nevyniesol a nerobí to dobré meno ani pohľad..Ľuďom sa nápad zapáčil, zapájame sa, prosím o nápravu.. alebo treba po naplnení hlásiť, alebo bude daný deň vyprázdňovania?.. všetky naokolo sú takto plné.. Ďakujem

16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Zber biologicky rozložiteľného odpadu je nová služba pre občanov.
Bol nastavený nejaký režim vývozu, raz za dva týždne na základe skúsenosti Marius Pedersen s tým, že tento systém sa bude upravovať podľa vyzbieraného množstva BRKO v nádobách.
Prvý vývoz bol urobený 3. a 4.2.2021. Jedine v lokalite Puškinova bola nádoba plná.
Vývoz z hnedých nádob sa má zrealizovať v dňoch 16. a 17.2.2021.
V budúcnosti sme so spoločnosťou Marius Pedersen dohodli vývoz raz za týždeň.
Ak by v niektorých lokalitách vznikla potreba navýšenia počtu hnedých nádob bude mesto riešiť ich doplnenie cez firmu MP.
Kto? Marius Pedersen a.s.
Kedy? dva dni

Ing. Viliam Palenčár, vedúci OKS
16. február 2021

Peter

Dobrý deň. Všetky koše na bio-odpad pri 4 blokoch na križovatke Puškinova, Jakubovanská a 17. novembra sú plné už týždeň. Ak mesto chce aby občania separovali aj tento odpad a nechce ich odradiť, je potrebné navýšiť počet kontajnerov na bio-odpad. Nie je možné, aby pre 4 bloky stačilo 4-5 košov na 2 týždne, ba ani na týždeň. Keď je kôš plný, buď sa človek vráti a dúfa, že onedlho bude vyvezený alebo to vysype do zmiešaného odpadu, alebo sa to tam kopí na zemi. Je to ako stvorené na rozmnoženie potkanov. Ďakujem za urýchlene riešenie.
17. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v predchádzajúcej odpovedi samosprávy je uvedené, že frekvencia a počet nádob sa bude upravovať, ak sa ukáže, že je to potrebné. Keďže doteraz sa zber kuchynského odpadu nerealizoval, nikto nemá vyladený systém zberu. Na základe praktických skúseností sa systém zberu bude meniť.
Kto? Oddelenie komunálnych služieb
Kedy? 2.štvrťrok

Martin judičák
19. február 2021

Radka Filipakova

Dobry den a este k tym kosom trebalo by ludom vysvetlit ze kedze je to bioodpat tak tam nepatria igelitove sacky ale len vysypat jednoducho odpad do kosa
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Zber kuchynského odpadu je momentálne nastavený tak, že už posledné mesiace nedochádza k preplňovaniu nádob ako to bolo po spustení služby, doplnili sa nádoby, upravila frekvencia. Dokonca v poslednom mesiaci registrujeme aj pokles v množstve vyzbieraného odpadu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania