Gen. Svobodu-chodník v zlom stave

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

Vyriešený
meno
eva Vojčíková 21. apríla 2021

Chodník na ul.gen. Svobodu patrí k najstarším a najhorším v meste. Odhadom ma viac ako 40 rokov a je v úbohom stave. Jeho súčasťou sú nájazdy pre vozidlá do garáži domov, ktoré sú v tak zlom stave, že poškodzujú vozidlá majiteľov domov. Chodci chodia radšej po ceste, lebo chôdza po takom "chodníku" je viac než problémová. Okrem toho chodníķ špatí celú ulicu. Je smutné pozerať na všetky obnovené chodniky v meste aj na tých "zabudnutých" málo využívaných miestach a porovnať ho s tým zničeným na ul. gen. Svobodu. Nemyslim si, že mesto o tom nevie a obyvatelia ulice, prevažne starší, ktorí chodník denne využívajú, by si iste zaslúžili jeho obnovu, skoro už po pol storočí.

24. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Súčasný zlý stavebno-technický stav chodníka na ul. Gen. Svobodu je nám dobre známy, preto jeho obnova bola zaradená do plánu tohtoročných investičných akcií. Po prerokovaní nášho návrhu v orgánoch mesta t.j. v príslušnej komisii a na mestskom zastupiteľstve, nebola nakoniec táto plánovaná investičná akcia schválená v rámci tohtoročného plánu opráv chodníkov z dôvodu nedostatku finančných zdrojov. Oprava chodníka na ul. Gen. Svobodu je zaradená do zoznamu opráv na ďalšie obdobie s tou najväčšou prioritou. V prípade, že v priebehu roka bude možné z rozpočtu mesta vyčleniť potrebné finančné prostriedky na opravu predmetného chodníka mestský úrad je pripravený túto opravu zrealizovať ešte v tomto kalendárnom roku.

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad
28. apríl 2021

eva Vojčíková

Ďakujem za odpoveď, ale vzhľadom nato, že odpoveď je vždy rovnaká, nemôžem ju považovať za uspokojivú. Obyvatelia ulice gen Svobodu ohľadom stavu chodníka podali petíciu, cca pred dvomi rokmi. V roku 2019 sa dozvedeli, že chodník sa bude opravovať v roku 2020 (covid to vraj neumižnil). Teraz sa z odpovede dozvedáme, že oprava nebude ani v roku 2021. Takže z roka na rok sa stále nič nedeje. Niektorým obyvateľom ulice tento stav leží mimoriadne na srdci a sledujú aj každé zasadnutie mestského zastupiteľstva, ale žiaľ, nepostrehli sme na žiadnom zasadaní prejednávanie danej problematiky - chodníka na ul. gen. Svobodu. Možno to iba ušlo našej pozornosti. Bolo by preto vhodné, aby sme sa, a to myslím väčšinu obyvateľov ulice, dozvedeli kedy, na ktorom zasadaní bola dana problematika prejednavaná. Celkom iste by nás zaujímal postoj poslancov, najmä "našich" volených zástupcov za obvod tejto ulice, ako obhajujú záujmy a potreby tých, ktorí ich na posty poslancov zvolili. Ďakujem za poskytnutie informacie.
28. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
investičné akcie pre rok 2021 sa schvaľovali v rámci prerokovania Návrhu na I. zmenu rozpočtu mesta 2021 na zasadnutí mestského zastupiteľstva v Sabinove dňa 18.3.2021. Link na predkladaný materiál je tu: https://sabinov.digitalnemesto.sk/DmApi/fileDownloadDZ/73b8ff7a-a405-4e34-86ad-c7765866b823
Zvukový záznam je uverejnený tu: https://www.sabinov.sk/mesto-sabinov/40-samosprava/128-zvukove-zaznamy-mestskeho-zastupitelstva
Investičná akcia rekonštrukcie chodníka na ul. Gen. Svobodu sa do navrhovaných akcií nedostala po prerokovaní na Komisii pre investície a rozvoj mesta. Komisia plán investičných akcií prerokovala na zasadnutí dňa 22.2.2021. Materiál a zápisnica zo zasadnutia je uverejnená tu: https://sabinov.digitalnemesto.sk/zastupitelstvo/#mesto-sabinov/sk/view-komisie-zasadnutia/2018-2022.

Martin Judičák, prednosta MsÚ
28. apríl 2021

eva Vojčíková

Ďakujem za odpoveď, Vojčíková
25. máj 2022

eva

Ako je to s chodníkom, ktorý sa má údajne tento rok zhotoviť - na ulici gen. Svobodu_ Čakanie na jeho zhotovenie je už veľmi dlhé. obyvateľka ulice, ďakujem za odpoveď. 25.05.2022
25. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, realizácia je plánovaná počas letných mesiacov (júl, august)

Martin Judičák, prednosta MsÚ
02. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pôvodný chodník z liatého asfaltu bol odtránený, chodník bol rozšírený na š. 150mm a realizovaný zo zámkovej dlažby. Kompletná stavba bola dokončená v októbri 2022.

Ing. Peter Ondrej

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania