Pod Švabľovkou-riešenie dopravnej situácie

Zodpovednosť za riešenie: Sabinov

V riešení
meno
Frantisek Becej 16. mája 2021

Poprosil by som ak by sa na tom "cyklocestochodniku" prehodnotilo osadenie spomalovacich pruhov alebo spomalenie rychlosti osadenim znaciek a samozrejme aj dokladnej kontroly. Odkedy je tam vyznaceny cyklochodnik, vznika tam kopec konfliktnych az zivotu nebezpecnych situacii z hladiska stretavania sa aut s cyklistami/chodcami. Nehovoriac o tom ze doslova nikto nerespektuje zakaz vjazdu aut nad 3,5 tony (kazdy je samozrejme dopravna obsluha). Je len otazka casu kedy tam dojde k vaznej situacii. Sam som zazil ako male decko na bicykli musel odskakovat do travy, kvoli rozbehnutym autam. O osadeni tohto cyklochodnika na cestu pre auta ani nebudem rozpisovat, lebo tento napad bol fakt perfektnym vynalezom.

18. máj 2021

Nora

Súhlasim, je to veľmi nebezpečné miesto a ten tzv. cyklochodnik je obrovska fraška
21. máj 2021

Katka

S týmto podnetom môžem len súhlasiť.X krát sme na to upozorňovali aj na monitor city aj privolaním hliadky no neúspešne.Poslednu dobu tu nákladiaky a aj firma Marius Pedersen preletí denne niekoľko krát.Tu naozaj treba skákať na plot keď sa chcete autu vyhnúť.....nehovoriac o tom s akou dušičkou vychádzame z dvora ,aby náhodou nešiel nákladiak.Prosim vás naozaj sa na to pozrite kým sa niečo nestane.....chodia tu deti!!!!!!!
26. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Mestu Sabinov sú dobre známe dopravné pomery na miestnej komunikácii ul. Pod Švabľovkou.
Za účelom zvýšenia bezpečnosti pohybu cyklistov na tejto cestnej komunikácii pripravujeme návrh na úpravu resp. spomalenie cestnej premávky v tejto lokalite. Na uvedenej ulici chceme zriadiť tzv. zónu „ 30 “, kde bude povolená max. rýchlosť jazdy všetkých vozidiel 30 km/h a zároveň vo vybraných lokalitách na tejto ceste plánujeme osadiť technické zariadenia – priečne spomaľovacie prahy tak, aby vozidlá jazdiace po tejto ulici nemohli svojvoľne jazdiť vyššou rýchlosťou.
K veci je nutné uviesť, že realizácia tohto návrhu si vyžaduje určitú dobu, nakoľko je potrebné vypracovať projektovú dokumentáciu, ktorú následne musíme prerokovať a schváliť s príslušnými orgánmi a až potom je možné pristúpiť k realizácii projektu.

Stanislav Ondirko, oddelenie rozvoja, výstavby a spoločný stavebný úrad
27. máj 2021

Katka

Prosím vás aby ten čas ktorý na to potrebujete netrval dlho ......aby sa nedajbože nestalo to čo dnes v Lemesanoch kde zomrel mladý cyklista.Komentujem to preto lebo mám deti a tie deti ešte nevedeli ani bicyklovať keď sme sa sťažovali na tento nebezpečný úsek.Vtedy mi po telefóne pán policajt povedal že deti nemajú čo robiť na ceste.Ok......teraz to povedať nemôže keďže je tu cyklotrasa.A mimochodom tie deti chodia aj do školy a predsa musia na tú cestu vyjsť.Dakujem za pochopenie a skoré vybavenie.
04. september 2021

Katka

Zdravím.... beží 4 mesiac od pridania tohto príspevku a zmena žiadna.Smutne.
05. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. október 2021

Katka

👍
14. apríl 2023

Stano Kaperák

Tak ako? Pohlo sa to niekam ?
15. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, momentálne sa pripravuje vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.