Zarastená cesta Kochanovce medzi Magyarom a Čermákom

Zodpovednosť za riešenie: Sečovce

Uzavretý
meno
Schneider 11. mája 2016

Odstrániť konáre a kry zasahujúce do cesty. Cesta má šírku cca 8 m a v
súčasnosti je problém, aby po ceste prešlo jedno auto.

16. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Momentálne je tento problém v riešení a zisťuje sa, v akej miere sa dané porasty nachádzajú na súkromnom pozemku a ktoré porasty sú na území v správe mesta.
O ďalších aktivitách Vás budeme priebežne informovať.

Bc. Milan Palfi
Kultúrny referent
MsÚ Sečovce
22. jún 2016

Schneider

Dobrý deň p. Palfi,
to ešte stále zisťujete, či cesta je majetkom mesta. Pozrite si podľa listu vlastníctva, kto je napísaný ako vlastník ?
23. jún 2016

Schneider

Dobrý deň p. Pálfi,
dosť dlho Vám trvá zistiť, ktoré priestory sú mestské a ktoré súkromné, resp. vôbec sa tomu nevenujete, pretože od 11.mája už uplynula doba viac ako mesiac a Vy nie ste schopný zistiť, ktoré parcely ciest patria mestu. Začnite sa tomu venovať, alebo odíďte ako neschopný, kým Vás
neodvolajú.

Schneider
18. júl 2016

Schneider

Dobrý deň,
prešli už 2 mesiace a za ten čas ste s odstraňovaním konárov a krov zasahujúcich do obecnej cesty nič nespravili a ani ste nedali mi informáciu okrem tej, že : " zisťuje sa, v akej miere sa dané porasty nachádzajú na súkromnom pozemku a ktoré porasty sú na území v správe mesta."
Keby ste prišli na miesto činu s človekom čo má katastrálnu mapu a mali by ste pásmo viete veľmi rýchlo zisťit, ktorý pozemok je súkromný a ktorý v správe mesta. Lenže vy ste sa zatiaľ nerozhýbali. Pravdepodobne prídem na mestské zastupiteľstvo s vytlačenou korešpondenciou a bude mať problém obhájiť Vašu nečinnosť.

S pozdravom
Schneider
20. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zeleň pozdĺž cesty je upravená.

Bc. Milan Palfi
kultúrny referent
MsÚ Sečovce
23. júl 2016

Schneider

Dobrý deň,
fotografie z 20.júla potvrdzujú, že kry za domami sú aj teraz, takže sa nič nespravilo.
Podnet pre starostu nie je vyriešený.

S pozdravom
Schneider
11. september 2016

Schneider

Dobrý deň,
cesta je cca vzdialenosť medzi domami. Na ceste je v strede cca 3,5 m asfaltový koberec a cca 2 m po ľavej a cca 2m po pravej strane od asfaltového koberca sú konáre a kríky, ktoré sú vlastne na ceste a ktoré ste mali dať z cesty odstrániť a to ste nezabezpečili. Navrhnite dátum stretnutia na spomínanej ceste, aby sme si vysvetlili v čom je problém a prestaňme sa hrať na schovávačky.
V minulosti po tej ceste prešli okolo seba dva traktory s vlečkami a dnes má problém po tejto ceste prejsť osobné auto.

S pozdravom
Schneider
19. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vážený pán Schneider,
Váš podnet spadá pod kompetenciu Technických služieb mesta Sečovce a referátu životného prostredia na Mestskokm úrade v Sečovciach. Ja ako administrátor tejto aplikácie Vám môžem akurát poradiť, aby ste sa v prípade navrhovaného stretnutia dohodli buď s pracovníkom spomínaného referátu Bc. I. Kantorom, alebo s vedúcim Technických služieb pánom J. Paulovčákom (ja som s nimi tento Váš podnet tiež diskutoval a vedeli o ňom). Ak o to máte záujem, kontakty na dotyčné osoby nájdete na stránkach mesta Sečovce www.secovce.sk

Bc. Milan Palfi
kultúrny referent
MsÚ Sečovce
26. október 2016

Mgr. Anna Ferková

Dobrý deň,pán Schneider a osoby na Mestskom úrade v Sečovciach, zodpovedné za riešenie podnetov občanov, teda pán primátor, poslanecký zbor a zamestnanci , hlavne odborní pracovníci jednotlivých oddelení MsÚ.
1./ dávam do pozornosti, že "divoká zeleň" je žiaľ na Slovensku problém nie ojedinelý. Dôvodom je neúmerná roztrieštenosť kompetencií, keď "prává ruka nevie, čo robí a /ne/rieši ľavá".
Stali sme sa mestečkom s prekážkami v pohybe po meste a okolí???
Žiaľ,áno a prispeli k tomu aj niektorí poslanci, dokonca vlastnoručne a osobne.
Okrem intravilánu má každá obec aj extravilán ... a ten zväčša nebýva oplotený.
Tu poukazujete na stav ulice historicky nazývanej Močidlova draha, ktorá vedie do poľa, začína ako odbočka v intraviláne a pokračuje ako poľná cesta k desiatkam ba stovkám hektárov plôch v extraviláne sečovského katastrálneho územia.
Divoké, takmer neudržiavané kriaky na jej pravej strane? V súkromnom dome dožila staršia pani a t.č.ostal invalidný osamelý syn.Tieto kroviny, zarastené aj do pletiva oplotenia majú v dnešných časoch aj inú funkciu-vytvorili zároveň bariéru pred rozkrádačmi majetku zo stodôl a zo záhrad, aj tej vašej...Vyrástla som s rovesníkmi na tejto poľnej ceste a v starom dome vedľa nej. Kým po poľnej ceste chodili vozy a socialistické prvé malé mechanizmy, jej profil šírkou v strede vyhovoval a po okrajoch bola močarina. Domy takto stoja desiatky rokov, ba storočie? Dnešné moderné "euro-agromechanizmy" majú však veľkosť niekedy až poschodových domov a k tomu aj primeranú hmotnosť, ktorou ničia naše cesty, chodníky a stavby v intraviláne. Treba nám vytvoriť prístupy, no pred obcou= mimo intravilánu na plochy ornej pôdy vo veľkovýrobe a bude možno väčší kľud. Do malých záhrad a dvorov nejazdia motorové vozidlá s hmotnosťou desiatok tón. Spoločné cesty treba udržiavať za spoločné financie = aj dane spojené s vlastníctvom nehnuteľností =to je ich prvotné použitie!!!
Aj Sečovce by si konečne mali uvedomiť, že príjem z daní z nehnuteľností sa platí aj za poľnohospodárske pozemky v extraviláne. Pri ROEP sa narobilo veľa nedostatkov, ba zmätkov. Nevysporiadali sme sa s faktom, že čierne stavby - napr. panelové cesty k JRD sú stále na súkromnej pôde, ktorá je vedená ako orná pôda. Ale je dodnes zaliata v už rozdrvenom betóne...Kto z nej má urobiť zase pôdu ornú? Kto chráni majiteľov pred krivdami minulosti?
A dnes? Každá pôda je tá, ktorá zatiaľ poskytuje potravu, kumuluje vodu,rastliny a dreviny= vzduch, je podmienkou pre obživu aj tým, čo pôdu nevlastnia. Čo ich solidarita pri údržbe krajiny?Nám predávajú miliónovú cudziu techniku, no zároveň sa rozpadávajú mostíky, kanalizačné systémy , odvodňovacie a zavlažovacie zariadenia na šírej rovine Zemplína...Legislatíva na to občas naďabí, no nemáme spojnicu, vodcu, ktorý by sa zasadil za ochranu ZEME úprimne a odborne.
Pár rokov usmerňujem pozornosť verejnosti,aj MsÚ v Sečovciach, aj týmto myšlienkovým smerom, kým nie je u nás stav havarijný, ba možno až tragický / ak napr. traktorista,kombajnista z iného regiónu sa zrúti z mostíka do miestneho potoka či kanála, nepoznajúc terén,keď robia drahé stroje v poli aj v noci./
Vraj nie sú peniaze a príroda si pomôže? Nie sú odborní zamestnanci? V celej SR? Či neochota len u nás? Čiastočne sme v minulom volebnom období dokázali pomôcť už smeru na Albinov...Kroviny popri ceste ohrozujú bezpečnosť vždy, ale zvyšujú aj náklady na zimnú údržbu komunikácií napr. v rokoch, kedy sú záveje. V minulosti boli stromy popri vozovke, vymedzovali jej smer a šírku, slúžili aj ako prístupný zdroj ovocia pre nemajetných, pre rodiny bez záhrad. Dnes ich netreba? Ale krovie áno? Totálne nám zlyháva krajinotvorba, vyhráva chaos, egoizmus a zištnosť jednotlivcov.
Boli ste jedným zo zamestnancov v Sečovciach, ktorý nemal k vedeniu mesta ďaleko. Pomôžte teda prosím vytvoriť skupinu neľahostajných občanov, ktorí sa aspoň občas pozrú po mestečku a do okolia mestečka a v záujme všetkých, aj vlastníkov nehnuteľností začnú biť na poplach. Neide len o nejaký ten škrabanec na osobnom aute či traktore, ide o ráz krajiny, jej zdravý stav a kultúrny vzhľad, aby sme sa za našu generáciu nehanbili. Naši poslanc/i12 mesiačikovia !- viď párny počet/ okolo primátora by mali venovať pozornosť širšej verejnosti a všeobecnejšej problematike, než je napr. neustále omieľaný šport. Treba aj šport, no telocvičňou je príroda ako taká, ak ostane priechodná a bezpečná.
PS: Pán Pálfi zrejme v komunikacii na tomto webe len uverejňuje to, čo mu bolo predložené na zverejnenie,... nie on riadi oddelenie správy majetku mesta a podobné útvary. Je na odd.kultúry = aplikuje teda aj IKT na jeho oddelení, buďme trochu objektívni! Mgr. AF
07. november 2016

Schneider

Dobrý deň,
poďte sa pozrieť na ulicu teraz, keď je tam za záplavová voda a mám takmer tretinu záhrady pod vodou.
S pozdravom
Schneider
10. december 2016

Schneider

Dobrý deň,
mám dojem, že na Mestskom úrade úrade nerozumiete po slovensky. Nechcete pochopiť odkiaľ pokiaľ je cesta a čo sú kríky, konáre,stropné panely, ihličnany, skládka pokosenej trávy a skládka kameňov na ceste. Konečne otvorte oči a poprípade si prizvite odborníkov, aby Vám vysvetlili, že je to prekážka na ceste.
Ak to nebudete riešiť, ja zoberiem traktor a tie podľa Vás neexistujúce panely potiahnem krížom
cez cestu a tým podľa Vás neexistujúcim odpadom bude cesta neprejazdná a potom sa ozve p. Magyar, že sa nevie dostať autom domov, pretože na ceste je neexistujúci panel.

S pozdravom
Schneider
27. december 2017

Schneider

Zarastená cesta + skládka odpadov na ceste č.p. 759

Dňa 15.6.2015 som Vás žiadal o odstránenie kríkov a konárov na ceste č. p. 759 a za obdobie 2 a pol roka sa kríky a konáre neodstránili, iba narástli viacej.
Kedy sa kríky, panely, skládka kameňov z cesty odstránia ?

Schneider
26. január 2018

Schneider

Od roku 2016 sa nič nespravilo. Načo je stránka " Odkaz pre starostu" , keď sa nič nerobí.
Buď to kontrolujte, alebo to zrušte, ináč to nemá žiadny efekt pre poriadok v meste.
Schneider

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania