Nepojazdné vozidlo Seat na Bratislavskej

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Jana 21. októbra 2016

Chcela by som kompetentnych informovat o vozidle s neplatnou EK aj STK, ktore zabera parkovacie miesto uz preplneneho parkoviska na Bratislavskej.Seat parkuje oproti vchodu Bratislavska 15.

30. november 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetné motorové vozidlo nespĺňa náležitosti starého vozidla (tzv. vrak) podľa zákona č.79/2015 Z. z. Zákona o odpadoch avšak vzhľadom k tomu, že nemá v súčasnosti neplatnú TK aj EK, tak sa jeho prevádzkovateľ dopúšťa správneho deliktu na úseku prevádzky vozidla v premávke na pozemných komunikáciách a to porušením povinností prevádzkovateľa vozidla vyplývajúcich z § 21 ods. 1 písm. b 1, 2 Zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

V predmetnej veci je preto príslušný konať Okresný úrad Senec, Odbor cestnej dopravy a komunikácií, ktorý má v zmysle § 107 ods. 2 pís, c. d Zákona č. 725/2004 Z. z obligatórnu povinnosť uložiť prevádzkovateľovi pokutu vo výške 165 Eur.

mesto Senec
16. február 2017

Jana

Vcera som bola skontrolovat zmienene auto a doteraz sa s nim nepohlo, neplatna EK a STK a stale zabera miesto inym slusnym ludom.
26. máj 2017

Jozef

Nepojazdné auto stale nebolo odtiahnuté a stále nemá platnú EK a STK. Prečo podnet nie je podstupeny Okresný úrad Senec, Odbor cestnej dopravy a komunikácií???
29. máj 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali na Okresný úrad Senec s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
31. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oznamujeme Vám, že v prípade vozidla SC793CB na Okresnom úrade Senec, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií prebieha konanie
na trvalé vyradenie vozidla podľa § 24b ods. 1 písm. 1 a 2 zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách.

Ing. Ján Susla
OÚ Senec, OCDPK
18. august 2017

Jana

Vrak tam stale stoji.
23. august 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali Okresnému úradu s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
23. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo SC793CB bolo dňa 19.07.2017 na trvalo vyradené z evidencie.

S pozdravom
Ing. Ján Susla
OÚ Senec, OCDPK
24. august 2017

Jana

Dobry den,

Aky je dalsi postup, kedze vozidlo je stale na parkovisku aj s EC, podla minv.sk:1. Vyradenie starého vozidla z evidencie (vozidlá kategórie M1, N1 a L2)

Orgán Policajného zoru, ktorý vozidlo eviduje, vyradí vozidlo z evidencie, ak o to jeho držiteľ alebo vlastník požiada.

Držiteľ vozidla alebo vlastník vozidla je pri vyradení vozidla z evidencie povinný preukázať svoju totožnosť a predložiť:

vyplnenú žiadosť o zmenu,
potvrdenie o prevzatí starého vozidla vystavené spracovateľom tohto starého vozidla, resp. osobou vykonávajúcou zber starých vozidiel v Slovenskej republike.
Ako mohol byt preukazany doklad o prevzati stareho vozidla, ak tam vozidlo stale stoji???
Dakujem.
08. február 2018

Odpoveď samosprávy

Starým vozidlom, slangovo vrakom, sa podľa § 60 ods. 6 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov rozumie vozidlo, ktoré sa stalo odpadom. Zber starých vozidiel môže vykonávať spracovateľ starých vozidiel v rozsahu udelenej autorizácie alebo ten, kto má súhlas na prevádzkovanie zariadenia na zber starých vozidiel a uzavretú zmluvu so spracovateľom starých vozidiel. Náčelník MsP Senec je v jednaní so spoločnosťou oprávnenou na zber starých vozidiel a v súčasnosti je už vypracovaná zmluva o zabezpečení zberu starých vozidiel. Po podpísaní zmluvy poskytovateľom a štatutárom mesta sa budú v súlade so zákonom o odpadoch odťahovať staré vozidlá z verejných priestranstiev mesta Senec.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.