Guláška severo-východ Stavba cesty do vody

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Senčanx 14. júna 2017

Na Guláške sa buduje cesta až do vody, bude to asi pre nelegálnych vodných skútristov. Chcem sa opýtať či je takéto riešenie dovolené? A kto by mal zakázať takéto stavby. Ďakujem

14. jún 2017

Matej Varga

Pozemok by mal patriť Pezinské tehelne - Paneláreň, a.s., Tehelná 9, Pezinok, PSČ 902 01, SR ak ste to dobre zaznačil
14. jún 2017

Janka

Nuž, mesto zrejme bude túto komunikáciu považovať za čiernu stavbu, dá pokutu a bude sa ďalej tváriť že vyriešilo. Ako pri čiernej stavbe domu na Guláške.
15. jún 2017

Matej Varga

"mesto zrejme bude túto komunikáciu považovať za čiernu stavbu, dá pokutu a bude sa ďalej tváriť že vyriešilo. Ako pri čiernej stavbe domu na Guláške."

Ak mesto dá pokutu inak sa tváriť už nemôže. Nemožno potrestať za jeden delikt dva krát. To ako keby ste zveličím, vykradli 1. krát banku, odsedíte si v base a potom Vám za to zavrú ešte raz. Stavebný úrad, môže nariadiť odstránenie stavby pokiaľ sa toto za stavbu považuje.
15. jún 2017

Janka

Pán Varga, áno, mala som na mysli to čo píšete - nariadenie odstránenia stavby, to je krok, ktorý by bolo potrebné vykonať, nie dvojito trestať. Udeliť pokutu a nariadiť odstránenie stavby, prípadne odstrániť stavbu na náklady mesta a súdnou cestou si ju nárokovať u jej realizátora.
23. jún 2017

Senčanx

Myslím si že majiteľ pozemku ani netuší že sa tam niečo takéto deje. Teraz to tam je hotové a budú sa všetci tváriť že to tam už bolo...
26. jún 2017

Sencan

Vystavba na Gulaske prebieha s tichym suhlasom sefa stavebneho uradu. O odstranovani nelegalnych stavieb mozeme len snivat.
04. júl 2017

Sencan

Ktovie naco je tu odkaz pre starostu, ked mesto hra mrtveho chrobaka a co citlivejsia tema, podnet nerieseny....
06. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Je to nelegálna činnosť jednotlivých vlastníkov pozemkov. Kontrola je vecou príslušného úradu štátnej vodnej správy.

mesto Senec
06. júl 2017

Sencan

Ktovie kto sa skryva za "mesto Senec" ked vypoti taku sprostost. Nelegalne stavby riesi mesto, resp prislusny stavebny urad. Vychadzajuc zo skusenosti, odhadujem dva mozne scenare:
1. ako byva zvykom, stavebne povolenia sa objavia dodatocne a stavby budu akoze legalne postavene - vsetky, teda murovane mola, domcek s heliportom, prijazdova cesta atd
2. do konca juna 2019 je moznost nelegalne stavby legalizovat, takze casu dost....
07. júl 2017

zuzu ticha

tento alibizmus mesta je fakt neskutocny. nie je vam to trapne?
10. júl 2017

Senčanx

Zo soboty 8.7. na nedeľu 9.7. partia pracovníkov v neskorých nočných hodinách namontovala uzatváraciu rampu na príslušný pozemok s cestou do vody...
10. júl 2017

Senčanx

Odpoveď samosprávy je nepostačujúca, to znamená že hoci kto tam môže prísť a niečo si oplotiť a vyhlásiť že to je jeho.... smiešna výhovorka. Treba čím skôr zakročiť, lebo Vám to prerastie cez hlavu.
10. júl 2017

Janka

Treba treba. Ale nie iba hovoriť že treba, ale i konať. Požiadala som ministerstvo o postup ako konať vo veci podania podnetu v predmetnej záležitosti, keďže tak dosiaľ zrejme nik neurobil.
10. júl 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali aj na Oddelenie životného prostredia Okresného úradu Senec.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
17. júl 2017

Senčanx

Niečo na pobavenie, na Guláške sa zaberajú aj iné pozemky... je to hneď na začiatku pri vstupe...
17. júl 2017

Matej Varga

Ako myslite, ze sa zaberaju? Kto/bol vlastnik? Viete poslat link kat.mapy, parcelne cislo. Z foto nie je zrejme kde to je (zaciatok od doprastavu od Senca/od Kralovej/od Sladkovicova?) Toto oplotenie vsak nie je podla zakona stavba, nie je pevne spojene so zemou a je demontovatelne.
17. júl 2017

Matej Varga

Pokial vlastnik je sukromna osoba nejde o ziadne zabratie. 98% gulasky je v sukromnom vlastnictve. Bohuzial toto mal riesit stat a pozemkovy fond a vlastnikom dat nahradne nehnutelnosti a tieto mali ist do vlastnictva mesta/statu/VUC.
17. júl 2017

Senčanx

Parcela C 4798/8 k.ú. Senec (854964), obec Senec ... ak ma ten mapový portál neklame
17. júl 2017

Senčanx

Treba sa tam ísť dokola pozrieť a budete prekvapení čo tam všetko je :-)
17. júl 2017

Matej Varga

Je tam chyba, pozemok patri do k.ú. Krmeš nie Senec, k C parcele nie je zalozene LV, nie je obnovena povodna E parcela.
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=orto&z=17&c=17.43061,48.20819#/detail/kataster/parcela-e/854964/1-11485|8

Viem co tam je, ale nie je to chyba vlastnikov.
22. júl 2017

zuzu ticha

nie je to pozemok, ktory obec kralova predavala?
07. august 2017

Odpoveď samosprávy

10. august 2017

Janka

Je veľmi smutné, že samospráva zabezpečujúca chod mesta na základe dôvery, ktorú prostredníctvom hlasov do nej obyvatelia vložili, sa stále ku všetkému postaví spôsobom JA NIČ, ja muzikant. Myslím si, že štandard v západnom svete a v každom právnom štáte je, že ak ma obyvatelia upozornia na nelegálne konanie, z morálneho a logického dôvodu posuniem túto informáciu zodpovedným osobám a neargumentujem, že nekonám. Ak viem, koho kontaktovať, ako mesto má zastupiteľstvo väčšiu váhu ako občan sám, preto jeho záujmy i má reprezentovať. Bude samospráva podporovať záujmy obyvateľov, alebo máme naďalej čakať alibizmus? Admin, prosím daťq do pozornosti mestu, ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.