Aktualizovať podnet
Parkovisko namiesto kempu

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Parkovisko namiesto kempu

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
peter 17. októbra 2017

Dobrý deň chcel by som sa spýtať, či je normálne aby obrovský hotel nemal vlastné parkovanie napr. v podzemí ako iné stavby v meste a využíval a tým ničil zelené plochy, resp. kemp. Chodím okolo pravidelne a vidím, že tam permanentne stoja autá. Ako mu mohla byť dovolená stavba bez dostatočného parkovania? Jedná sa o novostavbu hotela SUN, takže parkovanie mohli vybudovať.

23. október 2017

JanaN

https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=19&c=17.41920,48.22113#/detail/kataster/parcela-c/854964/2032_9?zoom=false
len tak mimochodom, spoluvlastnikom tohto pozemku je poslanec Cernay. Ostatne nech vam zodpovie stavebny urad. Tiez by ma zaujimala odpoved.
27. október 2017

Odpoveď samosprávy

Je to stavba "Turistická ubytovňa Slnečné jazerá" a k nej je povolených 22 parkovacích miest na pozemku stavebníka.

mesto Senec
02. november 2017

Matej Varga

Spravne pani Jana N uviedla, vlastnikom je FO. Pokial s tym suhlasi tak mu tam parkovat mozu. Horsie je ked parkuju bez vedomia a suhlasu, s tym mam skusenost zas ja ked som prisiel pozriet event organizovany susednym vlastnikom a na nasich pozemkoch stalo asi 150 aut.
22. november 2017

Sencan

Co na to uzemny plan? Je vobec ta plocha urcena na parkovanie, alebo je to verejna zelen? A co hotel Sun? Podla zakona musi stavebnik deklarovat prislusny pocet parkovacich miest. Mal ich zabezpecene pocas vystavby? Ma ich dnes? Alebo opät ruka ruku myje a s tichym suhlasom kompetentnych si tu z nas niekto robi prdel?
22. november 2017

Matej Varga

Sencan
Územný plán nepozná výraz plocha na parkovanie tak ako ho nepozná ani katastrálny zákon č. 162/ 1995 Z.z. (§ 9)
Druhy pozemkov
Pozemky sa v katastri členia na
a) ornú pôdu,
b) chmeľnice,
c) vinice,
d) záhrady,
e) ovocné sady,
f) trvalé trávne porasty,
g) lesné pozemky,
h) vodné plochy,
i) zastavané plochy a nádvoria,
j) ostatné plochy.

Predmetné pozemky (kde je kemp a parkujú autá sú evidované ako ostatná plocha).
Každá stavba musí spĺňať STN normy, inak nemôže byť vydané stavebné povolenie.
Podľa územného plánu, ktorý je aktuálne platný sú pozemky určené v tejto lokalite na šport a rekreáciu. Parkovisko na opačnej strane pri bráne v blízkosti Holiday village Vám neprekáža?
30. november 2017

Sencan

No bohuzial sa vyjadrujem tak, aby tomu rozumeli aj ti menej zbehli. Nie vsetci Sencania maju tu vymozenost, ze su priamo pri zdroji a rovno doma pricuchnu k takymto informaciam.
Sen o dodrziavani zakona v nasom meste uz asi snivate len vy mlady muz. Je davno verejnym tajomstvom, ze sa povoluju aj stavby, ktore nesplnaju pozadovane parametre - napriklad poziadavku na primerany pocet parkovacich miest. Nepytam sa na to nahodne, pretoze spriateleni "stavebnici" maju ulavy v tomto smere akosi pricasto. Dosledkom toho je potom zufala situacia s parkovanm v meste, ktora sa stale zhorsuje. Inak parkovanie mi ako sport a rekreacia nepripada. Vam ano? Prekaza mi kazde preusenie zakona, tu sa vyjadrujem k podnetu - tym je parkovisko miesto kemepu.
01. december 2017

Hotel SUN****

Hotel disponuje dostatočnými parkovacími miestami pred hotelom ako aj na vnútornom hotelovom parkovisku. Avšak, ak sa stalo, že hoteloví hostia použili trávnatú plochu pred hotelom, tak nám to je ľúto a do budúcnosti sa pokúsime nájsť nejaké riešenie, aby sa tak nedialo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.