Vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Dominik 15. decembra 2017

Chcel by som sa spýtať čo robí mesto Senec proti vizuálnemu smogu, aktuálne keď sa všetky mestá snažia odstraňovať nelegálnu reklamu a vizuálny smog mesto Senec ide práve opačným smerom. Napríklad nové LED obrazovky kruhový objazd pri LIDLi, MsKS, nové dva bilboardy na Bratislavskej. A to nehovorím a rôznych zapichovačkách v kruhových objazdoch, tabuliach len tak hodených popri cestách napr. na Pezinskej, rôzne plachty na plotoch a to nehovorím o príjazde do mesta od diaľnice. Chcem sa preto spýtať kompetentných či vôbec toto vidia a čo proti tomu robia? Foto je staršieho dáta súčasná situácia je oveľa horšia a priestor viac zahustený reklamným smogom.

05. január 2018

JanaN

Dominik, sposob myslenia vedenia mesta je nezlucitelny so schopnostou pochopit, co to je vizualny smog a ze je to problem, ktorym by sa mali zaoberat.
16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto postupne odstraňuje nelegálne reklamné stavby s výnimkou reklamných stavieb povolených a tých, ktoré sa nachádzajú na súkromných pozemkoch a legislatívne nie sú riešené.

mesto Senec
22. január 2019

Sencan

Mesto Senec zasadne prispieva k pribudaniu vizualneho smogu a ku znizeniu kvality byvania obyvatelov mesta osadenim velkoplosnej obrazovky na MsKS, na ktoru SCR ziskala dotaciu a ktora v konecnom dosledku stala viac ako 20 000€. Podla riaditela SCR mala tato obrazovka zlepsit financne hospodarenie SCR (ktore je dohodobo biedne) realne vsak je o tento sposob reklamy minimlany zaujem (sudiac podla faktur, ktore SCR zverejnuje) a okrem TV Senec (a mesta) sa takmer nikto nezaujima o takuto moznost propagacie. Na zamyslenie je suma, ktoru TV Senec za vyuzitie obrazovky v roku 2018 zaplatila a ktora ani zdaleka nezlepsi hospodarenie SCR.
Do buducna odporucam SCR uvazovat realne a v prospech obyvatelov mesta - za 20 000€ mohlo byt na vlakovej stanici naozaj luxusne stojisko pre bicykle s kamerovym systemom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.