Nový cestovný poriadok MHD Senec

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Ján Kľuska 28. marca 2018

Ak idú ráno obyvatelia obytnej zony pri Malom Bieli do centra Senca, tak zrušenie odchodov MHD z aut. st. o 10:10 a 11:30 smer Čerešňová ulica znemožní ich normálny návrat. Posledný autobus doobeda ide o 9:42, ktorý nestíhajú, ak idú k lekárovi, na nákupy alebo úrady. Ďalší návrat MHD je možný až o 13:25 a cesta trvá do 14:11. Preto prosíme o prehodnotenie nového CP a doplnenie autobusu aj v doobedňajších hodinách.

29. marec 2018

Anna

Dobry den, o nic lepsi cestovny poriadok... Ked maju ist ludia rano do prace, od 6.00 hod, doprava este nie je k dispozicii, a hlavne v jesennom a zimnom obdobi,z lokalit ako Slavicia a pod. Opat bude premavat prazdny autobus cez den po meste, a tak isto ani vecer ziadne spoje do odlahlych lokalit Senca. No jednoducho povedane, ze dopravu nemozu vyuzivat pracujuci ludia, ktori dalej cestuju do BA alebo iných miest.
31. marec 2018

Mária Peľová

Nový grafikon MHD od 1.4.

Dobry den,
som dochodkyna, byvam na Drienkovej ulici (cast Maly Biel) a MHD vyuzivam na dopravu najma k lekarom a na nakupy. Novy cestovny poriadok zrusil dva spoje v pracovne dni z autobusovej stanice na Ceresnocu o 10:10 a 11:30 (posledny doobednajsi v pracovnych dnoch je o 9:15!), cim znemoznil navrat ludi z mesta (dochodcovia, mamicky na materskej dovolenke) prostrednictvom MHD. Kedze novy cest, poriadok nie je zlepsenim , ba prave naopak, prosim o ponechanie aspon sucasneho.
S pozdravom, Mária Peľová
31. marec 2018

mika

Nový cestovný poriadok MHD Senec

Dobrý deň, reagujem na nový cest.poriadok MHD. Sme obyvatelia mestskej časti lokalita Malý Biel. Z našej časti nie je možné prejsť do Senca pešo, z dôvodu chýbajúceho chodníka a frekventovaného kruhového objazdu. Máme 3 školákov, takže píšem hlavne s ohľadom na ich užívanie MHD. z prvého ranného spoja dôjde autobus k prvej škole za 37 MINÚT, ku gymnáziu až v čase 7:31, (vyučovanie začína 7:30) a k poslednej ZŠ až za 52 MINÚT, čiže skoro hodinu sa vozia po Senci. Poobedné spoje z pohľadu žiakov - buď musia ísť na zastávku žel.stanica, alebo až k Tescu, čo je znova cez celé mesto :( Je možné prosím prehodnotiť, či z okrajových zón ako je naša lokalita (aj Gardens či Strieborné jazero) nemôže autobus ísť priamo do Senca aspoň na autobusovú stanicu, aby bol pre nás vôbec použiteľný?
03. apríl 2018

gogoool

Vysledkom tohto noveho cestovneho poriadku bude len to, ze rano bude v meste este viac aut. Len taky maly priklad - ranny odchod skolakov z Gardens: podla stareho poriadku to bolo o 7:14, ak isli az na Mlynsku tak to trvalo 22 minut. Po novom je odchod uz o 7:05 a na Mlynsku im to bude trvat 32 minut. Cize skorsie vstavanie a este sa aj dlhsie povozia. Dalsia vec -Stift - ak by niekto kompetentny isiel rano tym autobudom, zistil by, ze odtial islo vela deti na Mlynsku - po starom mali odchod o 7:32, po novom uz o 7:11. Paradna pomoc rodicom a ziakom. Dalsi problem - ta zastavka MS Slnecne jazera - to tam ten autobus pocka na mamicky, kym svoje deti odovzdaju pani ucitelkam? Alebo budu mat prechadzku domov? Preco tam autobus ide raz denne, preco nezajde aj poobede?
05. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Podnety občanov na súčasne platný cestovný poriadok budú sústredené a podľa možností budú zohľadnené pri úprave cestovného poriadku, ktorý vstúpi do platnosti v decembri 2018.

mesto Senec
05. apríl 2018

Mária Peľová

Prepáčte, ale naozaj nerozumiem prečo potrebujete zbierať podnety 9 mesiacov. S novým poriadkom je využiteľnosť MHD oveľa horšia. Nepomohol nikomu - ani pracujúcim, školákom, dôchodcom, či mamičkám na materskej dovolenke.
05. apríl 2018

mika

Dobrý deň,
nehnevajte sa, ale tá odpoveď samosprávy je snáď nevydarený vtip. Riešenie problému je odloženie ho o 9 mesiacov? čiže dovtedy rodičia vozte deti do a zo školy tak ako doteraz autami, dôchodcovia a ostatní čo by ste spoj radi užívali chodievajte ako chcete a o 9 mesiacov zistíte, že vlastne cestovný poriadok je v úplnom poriadku, občania autobus vlastne ani nevyužívajú a zrušíte ho úplne? Toto vôbec nie je ústretový krok mesta k obyvateľom satelitných obytných zón.
10. apríl 2018

Martina Tomášiková

Dobrý deň,
neriešenie podnetov teraz a odsúvanie problému o 9 mesiacov považujem za čistú aroganciu zo strany samosprávy. MHD platí mesto a na rozpočet sa skladáme aj my - obyvatelia. Už len z tohto dôvodu by som považovala za minimálne slušné o probléme diskutovať a neobmedziť sa na jednovetný komentár. Pripomínam, že samospráva obce je tu pre nás, nie pre seba sama. Neviem prečo sa tak radikálne menil grafikon. Bývame na sídlisku za Štiftom. Ráno išiel autobus od nás úplne plný detí, niekedy sa nedali zavrieť dvere pomaly. Všetci si to pochvaľovali. Podľa nového grafikonu teraz autobus na naše sídlisko nechodí ráno vôbec. To vyzerá veľmi rozumne, však??? Nerobím si bohužiaľ ilúzie, že by cez tento portál ešte samospráva reagovala.
10. apríl 2018

Lucia Mészárosová

Dobrý deň, nový cestovný poriadok je hádam ešte horší ako starí, pre našich školákov z časti Maly Biel absolútne nevyužiteľná spoje, lebo nech sa na mna nikto nehnevá, viezť sa v rámci Senca hodinu do školy je úplný nezmysel. Dajte to riešiť niekomu kompetentnejsiemu. Zbytocne nerobte veľké kolecka okolo Senca. A samozrejme čakať s riešením do decembra je čo? Lenivosť, neochota???? Ako to nazvať?
10. apríl 2018

JanaN

Smiem vediet, kto vypracoval cestovny poriadok a preco nebol dany na pripomienkovanie? Neverim, ze ste si nevsimli, ako dlho budu deti cestovat rano do skoly.
12. apríl 2018

Monika

Dobrý deň,
chcela by som naozaj vedieť, ktoré podnety od občanov boli zohľadnené v novom cestovnom poriadku. Je evidentné, že pre obyvateľov okrajových častí sa dostupnosť a využiteľnosť MHD od 1.4. výrazne zhoršila. Upozorňujeme na to podnetmi či už na tejto stránke, mailovou komunikáciou a taktiež poniektorí aj osobne na mestskom úrade. Aj z toho dôvodu absolútne nerozumiem stanovisku samosprávy začať riešiť problémy, ktoré sú evidentné už dnes, až o 8 mesiacov. Prepáčte, ale takýto prístup považujem ignorantský a arogantný.
13. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali samospráve s upozornením na komentáre a prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
19. apríl 2018

Anna

Dobry den, prosim vas a zabudli ste na nejake vecerne spoje? Obcania mesta aj vo vecernych hodinach sa potrebuju dostat domov, hlavne v zimnom obdobi, kde nie je ziadne osvetlenie , napr. Maly Biel, Slavicia a pod., kde nie je vybudovany chodnik. Zacinate jazdit okolo 7.00 hod a koncite okolo 17.00 hod. Neefektivna doprava!!!!!!!!!!
14. máj 2018

Mária Peľová

Dobrý deň,
prvý podnet k cestovnému poriadku bol podaný 26.3. Sedem týždňov považujem za dostatočne dlhé obdobie na úpravu poriadku. Avšak zatiaľ sa nič neudialo. Preto prosím správcu portálu o požiadanie samosprávy o vyjadrenie.
Vopred ďakujem.
18. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Podnety občanov na súčasne platný cestovný poriadok budú sústredené a podľa možností budú zohľadnené pri úprave cestovného poriadku, ktorý vstúpi do platnosti v decembri 2018.

mesto Senec
18. máj 2018

Štefan

Dobrý deň,
prepáčte, to nemôžete myslieť vážne! Takúto odpoveď považujem za vrchol arogantnosti a ignorancie. Dostali ste už množstvo podnetov za posledné dva mesiace. Na čo chcete ešte čakať! Čo si myslíte, že sa do decembra zmení? Cestovný poriadok nie je dobrý, to už viete, tak prosím o urýchlenú nápravu.
18. máj 2018

gogoool

Copy+Paste odpovede z 5.4.2018 ?!?! Really? To sme my, obcania, nam mate vychadzat v ustrety, nase problemy mate riesit, halo!
18. máj 2018

Ján Kľuska

Rovnaká odpoveď ako 5.4.2018 - samospráva funguje spôsobom "kopírovať" a "prilepiť"? Takéto riešenie podnetov je neakceptovateľné. Minimálne by ste mohli zdôvodniť, prečo sa tým nezaoberáte, prečo nie je možné zmeniť cestovný poriadok. Možno existujú dôvody, ktoré my občania nepoznáme a bránia Vám pracovať v náš prospech. Ďakujem.
18. máj 2018

JanaN

by ma zaujimalo, kto ma tu drzost reagovat na opatovne zaslany podnet samosprave pouzitim copy+paste?
18. máj 2018

Martina Tomášiková

v akejkoľvek korešpondencii (internetovú nevynímajúc) je základ slušnosti sa pod svoje vyjadrenie podpísať, obvzvlášť keď sa niekto vyjadruje za niekoho - v tomto prípade za mesto. Podpis "mesto Senec" ako je v odpovedi je amaterizmus a alibizmus úradníka, ktorý tam už aj vzhľadom na obsah tej odpovede nemá čo robiť. Chcem vedieť, kto reaguje na podnety občanov (meno), chcem vedieť s kým o problémoch diskutuje (nadriadení), chcem vedieť kto rozhoduje o postupe a riešení podnetov od občanov. Chcem, aby s nami - občanmi naša samospráva (ktorá je btw. platená aj z daní ktoré odvádzame) diskutovala o problémoch a dávala relevantné, slušné odpovede na úrovni a nejednala s nami ako s ovečkami.(copy/paste) je drzosť najhrubšieho zrna.
21. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Odpoveď sme zopakovali ešte raz, pretože už bola veľmi vysoko a zostáva v platnosti aj naďalej. Cestovný poriadok MAD sa do decembra 2018 nebude meniť. Do vytvorenia nového cestovného poriadku bude mesto zbierať podnety, ktoré budú podkladom k jeho spracovaniu.

mesto Senec
21. máj 2018

Mária Peľová

Dobrý deň,
vašu prvú odpoveď si dobre pamätám a nebola som s ňou ja, ani viacerí občania spokojní. Z toho dôvodu sme žiadali o riešenie grafikonu MHD skôr. Ak by ste si prečítali pozorne vyššie uvedené podnety a pripomienky, alebo nás občanov totálne neignorovali, tak by ste nemohli odpoveď, s ktorou nikto nebol spokojný, zopakovať. Na problém upozorňujeme už 2 mesiace! Avšak vy ho neriešite, čakáte na december, čiže zotrvávate v línii absolútnej ignorancie a arogancie.
22. máj 2018

Štefan

Dobrý deň,
otázka pre samosprávu - nemáte ešte dosť podnetov? Ak nie, prosím prečítajte si pozorne všetky pripomienky k tomuto podnetu a taktiež k "Doprava do Gardensu"
https://www.odkazprestarostu.sk/senec/podnety/50298/doprava-do-gardensu
22. máj 2018

Monika

Pre samosprávu - je zaražujúce, že zopakujete nerelevantnú a pre občanov absolútne neuspokojivú odpoveď. Ak existujú nejaké dôvody, pre ktoré nie je možné zmeniť cestovný poriadok skôr ako v decembri, mali by ste ich tu uviesť. Taktiež odpovedať na všetky otázky uverejnené v pripomienkach k tomuto podnetu.
25. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Všetky písomne zaslané pripomienky k cestovnému poriadku boli zaslané prevádzkovateľovi MAD Slovak Lines, a.s., ktorý už pracuje na ich zakomponovaní v rámci možností.
Z finančných a organizačných dôvodov nie je možné meniť cestovný poriadok častejšie ako raz za rok.
V prípade pripomienok k cestovnému poriadku MAD treba zaslať svoje požiadavky na Mestský úrad v Senci, ktorý ich zbiera a bude konzultovať s prevádzkovateľom.

mesto Senec
04. jún 2018

Monika

Pre samosprávu - cestovný poriadok od 1.4. je horší ako ten predchádzajúci s jedným autobusom, dostali ste už k tomu dosť podnetov. Urobili ste chybu a namiesto toho, aby ste ju čím skôr napravili, tak sa oháňate argumentom, že nie je možné ho meniť častejšie ako raz za rok.
06. jún 2018

Anna

Dobry den, cestovny poradok vlakov je zlozitejsi ako ten senecky cestovny poriadok MAD Senec a moze sa menit, dokonca pridavaju 26 spojov na trati Senec a - Bratislava.A menia ho v priebehu roka podla potreby. Keby bola ochota menit tento nas " zlozity poriadok MAD " urcite by to slo zmenit.
12. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Od 18.6.2018 vstupuje do platnosti nový cestovný poriadok MAD. Informácia visí už aj na stránke mesta.

mesto Senec
13. jún 2018

Anna

Dobry den, a na ranne/ pred 7.00/ a vecerne spoje / po 17,00/ nikto nemysli, aj vtedy zamestnani ludia potrebuju spoj na autobus alebo vlak a bezpecne sa dostat domov hlavne v zimnom obdobi.
13. jún 2018

mika

zjavne nemyslí ... a ani na deti napríklad z lokality Malý Biel - ráno 6:40 sadnú na autobus, vystúpia na autobuske odkiaľ sa 3/4 hodiny bezcieľne potulujú Sencom, alebo za krásnu hoďku strávenú v autobuse sa dovezú až k škole. Zrejme už pozabúdali niektorí kompetentní o koľkej ráno začína školákom bežné vyučovanie. To bude asi tými dvoma autobusmi, ktoré nemôžu v ranných a poobedných špičkách voziť obyvateľov do a z mesta. Čiže aj naďalej od nás vozíme deti autom a zapchávame cesty v Senci :(
13. jún 2018

Monika

Pre samosprávu - uvažovali ste prosím aj o platenej MHD? Tou bezplatnou asi nie je možné vyhovieť požiadavkám obyvateľov okrajových častí. Je naozaj nezmysel, aby cesta do a aj zo školy trvala hodinu a to vrámci Senca.
15. september 2020

Peter Sloboda

Dobrý deň na sidlisko Nová Teheľňa kedy pribudne normalna zastavka ??? Deti je tu neurekom a aj obyvatelov a teraz sem chodi v nezmyselnych casoch dva krat denne ??

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania