Kontajner na šatstvo - Trnavská ul.

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Matej 15. septembra 2018

Občania ulice Fraňa Kráľa by sme chceli poprosiť o trvalé odstránenie kontajneru na šatstvo pri prechode pre chodcov oproti Kauflandu. Kontajner je pravidelne vylomený a šatstvo je porozhadzované po celom jazere Kevečto. Fotky sú zo dňa 14.9. Kontajner navyše zaberá celý chodník pri prechode. A v neposlednom rade je umiestnený dosť neesteticky pri zelenej oáze.

18. september 2018

Odpoveď samosprávy

Neporiadok bol už v pondelok odstránený.
S nádobami na šatstvo má však mesto dlhodobo problém. Túto nádobu si "privlastnili" bezdomovci, ktorí zamestnancom mesta ani nechceli dovoliť prísť upratať, pretože to je "ich revír". Situáciu musela riešiť Mestská polícia.
Na každom mieste, kde sa tieto kontajnery nachádzajú, vznikajú problémy. Na jednej strane chce dať mesto možnosť svojim obyvateľom triediť šatstvo, aby neskončilo na skládke, ale bolo ďalej používané. Na druhej strane máme takých, ktorí tieto kontajnery vyberajú, ničia a robia neporiadok.
Takéto kontajnery sú aj na zbernom dvore, ale bolo by dobré nájsť pre ne miesto aj v meste, aby boli dostupnejšie. V prípade, že máte nápad, kam by mesto mohlo takéto kontajnery umiestniť, napíšte nám.

mesto Senec
18. september 2018

Martin

Navrhoval by som kontajnery na šatstvo umiestniť do polopodzemnych kontajnerov, kde by sa k nim nedostali bezdomovci (hoci by to bolo finančne náročnejšie).
24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Žiaľ, toto by asi nebolo dobré riešenie, pretože napriek tomu, že vyzerajú kontajnery na šatstvo nedobytne, stalo sa už, že tam "sociálne prípady" vtlačili dnu vlastné dieťa, aby povyhadzovalo veci. V prípade polopodzemných kontajnerov by to bolo ešte nebezpečnejšie.

mesto Senec
22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Tento kontajner bol nahradený novým, ktorý je inak technicky riešený. Od nahradenia kontajnera novým nedošlo k vandalizmu.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania