Miesto, čo sa iba tvári ako parkovisko?

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Jojo 23. októbra 2018

Dobrý deň

Chcem sa opýtať či mesto schválilo/povolilo výstavbu "Parkoviska na Štúrovej ulici pri južnej bráne jazier. Vjazd/výjazd je takmer v strede zákruty a hlavne autá prechádzajú cez chodník/cyklochodnik!?

"Vozidlá totiž smiete používať len na cestách. A ak prechádzate aj cez chodník, je to priestupok. Nikto okrem chodcov nesmie použiť chodník. Vodiči smú s vozidlom vyjsť na chodník len vtedy, ak tam chcú zaparkovať a nechajú chodcom najmenej 1, 5 metra široký voľný chodník. Prejazd po chodníku predpisy nepovoľujú, takže cez chodník sa jazdiť nesmie"

26. október 2018

Sencan

Len taka pripomienka - je to Sturova ulica. SNP konci na mieste kde sa spaja s Lichnerovou, odtial zacina Sturova.
26. október 2018

Odkaz pre Starostu

Ďakujem za info. Podnet som upravil a opäť zaslal samospráve.

S pozdravom

[email protected]
02. november 2018

Odpoveď samosprávy

Jedná sa len o spevnenú plochu, ktorá v minulosti bola zaburinená a zablatená.

mesto Senec
07. november 2018

Jojo

Takze tu mame parkovanie na trávnatej/spevnenej ploche na neskolaudovanom "parkovisku", ktoré je prehliadané Mestskou políciou a aj mestom Senec. Parkovanie a prejazd áut po trá­ve či chodníkoch je kompetent­ná riešiť mestská polícia, ktorá za takéto správanie môže vodičov pokutovať. Plocha bola v minulosti zaburinená a zablatená, pretoze sa o nu mesto nestaralo.

Bola to trávnatá plocha okolo najstarsieho stromu v Senci a momentalne je len zasypaná. Ak to teda je parkovisko, je spravena kolaudácia? Pristup na "parkovaciu plochu" je cez chodnik nemozny. Ak to parkovisko nieje, poprosím o zákaz vjazdu, pretože je to chodník a teraz tam autá ohrozujú chodcov aj cyklistov.

Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania