Jastrabia-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
Janka 21. júna 2019

SKLÁDKA - SPAĽOVŇA

Dobrý deň, každý rieši len rast skládky, ale moja otázka momentálne smeruje k tomu či by nebolo možné namiesto mrhania peniazmi na rôzne parkoviská pri stanici, reklamné neúčelné tabule a podobne investovať prostriedky do stavby spaľovne, ktorá by mestu mohla pomôcť jednak so smradom a druhak aj s tým že by sa vyrábala elektrická energia ako bonus, prípadne tepelná energia.
Uvedomujem si finančnú náročnosť projektu, ale zvýšením poplatkov za skládkovanie by sa mohlo od miest PK, SC a priľahlých sem voziacich obcí získať viac prostriedkov. Treba rátať s uzavretím skládky o pár rokov a možnosťami ako ďalej. Obrázok požičaný od českej spoločnosti zhodnocujúcej odpad SAKO. Žila som v meste s vlastnou spaľovňou a nebol tam smrad, ale skládka.. Žiadam o vyjadrenie. Ďakujem.

09. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti mesto o takejto možnosti neuvažuje. Nie je vypracovaný žiadny projekt a v prípade, že by takéto niečo bolo reálne, takýto zámer by bolo potrebné posúdiť z hľadiska vplyvov na životné prostredie v procese EIA, ktorý je časovo veľmi zdĺhavý.

mesto Senec
09. júl 2019

Janka

Dobrý deň, Vaša odpoveĎ nie je odpoveďou na moju otázku, len vyhýbavým NEDÁ SA a NECHCEME. Tak inak. Keďže sa v súčasnosti neuvažuje, ako mesto mieni do budúcna riešiť pribúdajúci odpad? Podľa mojich informácií sa má za niekoľko rokov skládka uzatvoriť. Čo bude potom? Mesto má mať plán, nakoľko schvaľovací a realizačný proces je vždy extrémne zdĺhavý.
Žiadam o odpoveď mesta ČO S ODPADMI v budúcnosti, vĎaka.
18. júl 2019

Sencan

Vedenie mesta by malo zacat konecne mysliet na buducnost. Prestante napchavat vlastne vrecka a kamaratske ksefty a uvedomte si koncne, ze Senec musi uz dnes zacat riesit temy, ktore su mozno nepopularne, narocne na odbornost a financie, ale pre buducnost mesta nevyhnutne.
Spalovna odpadov bude zivotne dolezita, ak nas tu nemaju zavalit odpadky zo skladky.
Treba si rozmysliet, ci chceme mlaku plnu mocovky, alebo Slnecne jazera s cistou vodou - kanalizacia sa mala riesit uz pred 10 - 15 rokmi. Dnes pomoze uz len zastavit akukolvek vystavbu na jazerach a vybudovat v celom areali kanalizaciu. A nie, nepovolit vystavbu ani Kvalovi, i ked si tam prave kupil dalsi pozemocek.
Senec je v zrazkovom tieni rakuskych Alp a patri medzi mesta, ktore maju najnizsi rocny uhrn zrazok. Zmeny klimy situaciu este zhorsuju. Vybudovanie dazdovych zahrad, maximalizacia zelene, minimalizacia betonovych ploch dokazu zvysit vlhkost vzduchu a znizit teplotu pocas najteplejsich letnych mesiacov.
Nakoniec obcianska vybavenost - skoly, skolky, domovy dochodcov, denne stacionare, jasle...
Mesto uz cele desatrocia vychadza v ustrety developerom, ktori zarabaju na ukor obyvatelov a vedenie nie je schopne a ochotne doriesit tragikomicke dosledky vlastnej neschopnosti.
18. júl 2019

Janka

Plne súhlasím so Senčanom! Mohlo by sa mesto vyjadriť, aké sú plány v oblasti zazeeňovania mesta a odpadového hospodárenia do budúcnosti dlhšej ako toto volebné obdobie? Ďakujem, J.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.