Zatvorený úrad

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Michaela 20. júla 2014

v piatok som potrebovala overiť podpis. Iné povinnosti mi dovolili dobehnúť na MsÚ presne o 12,00. Na matrike, kde v piatok pracujú do 14,30 ma posielali od dverí k dverám a nakoniec mi s úsmevom oznámili, že oni už dnes nepracujú. po polhodine som sa dozvedela, že úradníci dostali voľno od primátora kvôli Trhom.
Stretla som ešte pár ľúdí, ktorí potrebovali overiť podpis a bolo nutné aby to bolo ešte v piatok. smola. Notára hľadať v piatok poobede už tiež nemalo zmysel. Pozastavujem sa nad tým, prečo museli všetci úradníci odísť o 2,5 hodiny skôr z práce, veď v žiadnych iných profesiách si to človek nemôže dovoliť. Práve v piatok majú tak či tak krátky deň a Trhy sú predsa až do nedele. Veď život sa nezastaví kvôli trhom. Napriek tomu, že sa pravidelne sťažujú na prácu, na množstvo ľudí, ktorých musia vybaviť a kopu práce ktorú majú, nevidia dni keď dostanú voľno, lebo je teplo....a iné výhody voči ostatným ľuďom. Keby bol aspoň na dverách oznam, že majú skrátenú pracovnú dobu, lebo.... ALE ABSOLÚTNA IGNORÁCIA VEREJNOSTI. (a to som istý čas pracovala ako úradník, takže poznám aj pohľad druhej strany) Kopec ľudí je bez práce a boli by radi, keby niekde mohli pracovať. Tak nech si aj úradníci vážia tú svoju a slúžia verejnosti ako majú. pretože sa pár ľudí potešilo, že má voľno, ale verte, že omnoho viac sa ich naštvalo, ako to funguje.teda nefunguje.

20. júl 2014

Fero

***

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
20. júl 2014

je to tak

***

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
21. júl 2014

Anna Uhrová

Pretože téma úradov a ich zamestnancov vyvolávajú vo verejnosti zväčša negatívne reakcie, pričom dochádza k porušovaniu pravidiel používania portálu odkazprestarostu.sk, diskusiu k tomuto podnetu uzatvárame.
29. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Počas konania Spišského trhu dochádza k veľkému zaťaženiu niektorých pracovníkov MsÚ. V súvislosti s mimoriadnou agendou (viac ako 500 povolení), žiaľ, nie vždy sa podarí zorganizovať prácu k všeobecnej spokojnosti. Ospravedlňujeme sa Vám za organizačné zlyhanie. Vynasnažíme sa, aby sa podobný prípad už neopakoval.

JUDr. Lucia Baldovská
ved. právneho oddelenia, MsÚ
31. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

Michaela pridala dňa 30.7.2014 nasledujúcu aktualizáciu podnetu:

Dobrý deň, z odpovede mi vyplýva, že zlýhali úradníci. Moja kritika a hnev však smerovali k udeľovaniu voľna či skracovaniu pracovného času, nie k neochote pracovníčok. Je logické, že keď dostali voľno, tak odchádzali z práce preč. Nelogické bolo, že ešte aj o polhodiny boli dvere úradu otvorené, ale celý úrad prázdny. A nikde ani oznam, čo sa deje a prečo nikto nepracuje, keď sú úradné hodiny.
Týmto by som sa chcela ospravedlniť pracovníčkam matriky a overovania podpisov, na ktoré sa táto moja sťažnosť zniesla.
11. marec 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet vhodný uzavrieť neaktuálny. Neviem ako by sa dal vyriešiť, pravdepodobne sa to neopakuje a nenastáva problém.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.