Rekonštrukcia Domu služieb

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Adam 05. augusta 2014

Zdravím
zaujímalo by ma, či a kedy sa pristúpi k rekonštrukcií Domu služieb na Štefánikovom námestí. Je to budova, ktorá je dosť viditeľná a pri zrekonštruovanom námestí nevyzerá práve pekne. Ďakujem

05. august 2014

Ladislav

Keď sa začal stavať Dom služieb, OD Jednota a Dom kultúry, bez výčitiek svedomia sa zbúrala historická časť šošovkového námestia. Na jej miesto sa postavili tie opachy, ktoré už dávno neplnia svoju funkciu a vyzerajú otrasne. Môžeme to zopakovať a tiež bez výčitiek svedomia zbúrať!
06. august 2014

Bibiana

Zial komunisti nedbali co burali, a sucasne vedenie mesta taktiez nezaujima, ako tato cast mesta vyzera.....
08. august 2014

Odpoveď samosprávy

V rámci verejného obstarávania zákazky podľa § 9, ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov v súvislosti s požiadavkou na riešenie bývalého Domu služieb na Štefánikovom nám. 10 bola víťazným uchádzačom vypracovaná architektonicko-objemovej štúdia s názvom: Komunál, Štefánikovo námestie, Spišská Nová Ves“.

V súčasnosti je tento objekt nedostatočne využitý, prevádzky ktoré sa tam nachádzajú sú neatraktívne, ich prevádzkovanie je z dôvodu tepelnoizolačného neefektívne. V štúdii sa riešili len plochy a objekty v majetku Mesta Sp. Nová Ves, objekt Prima banky, a.s. nebol predmetom riešenia.

Riešenie vychádzalo z možnosti čiastočnej, ekonomicky nenáročnej úpravy dispozičného a objemového riešenia objektu s dôrazom na kvalitatívne lepšie využitie átria.

Riešiteľ – Ing. arch. František Papcún, spracoval 3 alternatívy možného riešenia, pri každej z nich sú potrebné stavebné a technické úpravy objektu, spevnenie plôch átria, vybúranie obvodových konštrukcií, odstránenie nefunkčných a nevyhovujúcich výplní otvorov, viditeľných rozvodov inžinierskych sietí. Tiež je navrhované kompletné odstránenie zdevastovaných spevnených plôch a osvetlenia v átriu. Najlepšia na realizáciu sa nám javí alternatíva 02.

Navrhované je rozšírenie vstupného priestoru do átria nenáročným odstránením obvodových murovaných a výplňových konštrukcií so zachovaním nosných prvkov a strešnej konštrukcie (zrkadlovo s priestorom navrhovanej novej kaviarne a čajovne).

Takýmto riešením sa vytvorí možnosť otvorenia existujúcej prevádzky cukrárne do rozšírených priestorov krytého prechodu s vonkajším platom pre sedenie s novou úpravou podhľadovej konštrukcie.

V zadnom trakte je odstránená chaotická konštrukcia existujúceho prístrešku prevádzky pizzérie a nahradená vonkajším platom so sedením prekrytým ľahkou konštrukciou s podhľadom - zrkadlová fólia, plast s podsvietením.

V átriu je navrhovaná veľkoplošná dlažba s plochami vyčlenenými pre zeleň a parkovú úpravu. V priestore pred kotolňou je navrhnutá upravená plocha z okrúhleho drobného štrku, doplnená o plochy zelene so stromom. Priestor átria je riešený vonkajším stĺpovým osvetlením – svetelné gule na nerezových stĺpoch a v dlažbe zapusteným osvetlením. Priestor je doplnený o mestský mobiliár – oddychové sedenie z pevných lavičiek a fontánky na pitie, smetné koše.

Ekonomická náročnosť jednotlivých alternatív v tomto štádiu prípravy tejto nehnuteľnosti nebola spracovaná. Mesto Spišská Nová Ves v súčasnosti nemá finančné prostriedky na realizáciu tejto stavby.

Odpoveď spracovala: Ing. arch. Viera Ivaničová, OÚPaSP, grafika: Ing. arch. F. Papcún, 06/2014.
10. august 2014

Miro

Ako pri mnohych problemoch, tak aj pri tomto, ked treba nieco robit, tak jednoducho nie su peniaze a hotovo ***

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol upravený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
10. august 2014

Miro

Z akeho dovodu bol vynechany text, ze na konci roka na odmeny zrazu je penazi?? ..a ze primatorovi schvaluju aj 10.000 eur? Toto ludia nemaju pravo vediet? Z akeho dovodu sa toto nemozu dozvediet? V totalite jasne ze sa taketo veci nesmeli hovorit - ale co, sme v Cine?
11. august 2014

Anna Uhrová

Ďakujeme Vám za Váš názor a pripomienku. Cieľom projektu Odkazprestarostu.sk je nielen riešiť problémy, ale aj kultivovať komunikáciu medzi samosprávou a jej obyvateľmi. Chápeme, že niektoré podnety uverejnené na našom portáli vyvolávajú aj negatívne emócie. Avšak aj v takýchto prípadoch by sme mali rešpektovať pravidlá slušnej komunikácie. Viac o základných pravidlách diskusie sa dozviete na stránke http://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Prosíme vás, dodržiavajte ich.
13. august 2014

Miro 2

Vážený pán občan Miro! nemáte ani šajnu koľko taký projekt a rekonštrukcia domu služieb stojí, veď len rekonštrukcia zariadenia opatrovateľskej služby (bývalá škôlka) by stála mesto 700 000 eur! a mesto na omnoho väčšie projekty teraz nemá...momentálne prebieha finančne náročná etapa rekonštrukcie námestia!
13. august 2014

Bibiana

idu volby, tak prebieha rekonstrukcia namestia - inak by sme sa nedockali ani toho.. po 8 rokoch od letnej sa robi zimna ulica.. a dom sluzieb - to je jasne ze utopia pri takomto pristupe.....
14. august 2014

Miro 2

Bibiana uvedomte si že je kríza a že čerpanie financií, spustenie projektu a výberového konania a začatie prác nieje jednoduchá záležitosť a že to tak dlho trvá s tým nemá súčasné vedenie mesta nič spoločné tak to vyšlo a že idú voľby samozrejme... občania zabúdajú čo sa veľa urobilo a tak sa chce mesto ukázať len niektorí neustále vykrikujú že čo sa neurobilo.
14. august 2014

Bibiana

Jedine sucasne vedenie mesta moze za to, ze az po 8 rokoch (ked idu volby) sa ide dokoncit zimna ulica.. kto iny? taktiez ze ostatne veci stoja - detto dom sluzieb.. Kriza su vyhovorky politikov - nam obcanom nikto ulavu na daniach pocas krizy nedal - tak kde su tie peniaze?? ..jedna z odpovedi tu uz odznela: rozdane na premiach...
15. august 2014

Miro2

Pani Bibiana prepáčte ale ste úplne mimo. Kríza nieje výhovorka mesto má pre insolventnosť fyzických aj právnických osôb nižšie príjmy. Nemáte šajnu o rozpočte, príjmoch a výdavkoch mesta, byrokracii a administrácii ktorá ide mimo vedenia mesta. Áno je pravda občanom nikto nedá úľavu na daniach, všetci si uťahujeme opasky, ale musíte pochopiť na tie veľké projekty mesto momentálne financie nemá, sú mnohonásobne vyššie ako všetky platy a prémie všetkých úradníkoch a zamestnancoch mesta dokopy. Možno vy platíte poctivo dane ale mnohí nie, napr.dlhujú mestu,neplatia dane a poplatky a sú to nemalé peniaze!
15. august 2014

Bibiana

Miro2, poznam aj byrokraciu uradnikov, aj ich skorumpovanost.. a necudujem sa uz ani tym obcanom, co neplatia dane.. lebo nemozu mat chut platit, ked mesto nema zaujem ani travu vcas na sidliskach pokosit, ani chodniky opravit! nie to este dat do poriadku Dom sluzieb ani po 25 ROKOCH! takze asi ty si mimo!.keby to tak nebolo, mal by si aj ty zaujem, aby po TOLKYCH ROKOCH sa tie veci riesili! a neobhajoval by si uradnikov, ze ved ich platy + premie su niekolkonasobne nizsie ako rekonstrukcia budov, takze si ich mozu schvalovat kolko chcu! ..na tie penazi jesto - vtedy zrazu kriza je NEZNAMY POJEM - vsakze?!
16. august 2014

Miro2

Bibiana prosím nehádžte všetkých zamestnancov mesta do jedného vreca! Urážate tým ľudí čo naozaj robia mnoho pozitívneho pre mesto, tak ako sa nájdu v meste "nevychovaní" občania ktorí iba mestu škodia tak isto sa nájdu ľudia čo iba cicajú a je jedno či sú to úradníci alebo ľudia pracujúci mimo úradov a mestskej politiky. Ja nikoho neobhajujem len sa zastávam mesta. Mnoho občanov iba mestu škodia a nejedná sa iba o úrad a politiku. Škodia možno viac ako tí na úrade. Mnoho neprispôsobivých, špekulantoch, nezamestnaných čo nič nechcú robiť, vandalov alebo neporiadnikov. Je to globálne myslenie občanov škodiť jeden druhému alebo spoločnosti, alebo získať iba pre seba. Ak by ste boli pri moci a škrtli prémie všetkým úradníkom, potrestali by ste aj tých čo sú radi že majú prácu a niečo naozaj robia. Prepáčte ale ak ani to nepochopíte tak potom ide z vás iba obyčajná závisť...
16. august 2014

Bibiana

Miro2, nejde o ziadnu zavist.. ide presne o to, co je napisane vyssie: ked treba nieco robit, tak jednoducho nie su peniaze a koniec - my obcania mame byt ticho, a na konci roka na odmeny je zrazu tolko penazi na premie, ze bezny clovek tolko nezarobi ani za cely rok, kolko daju jednemu uradnikovi - a to napriek tomu, v akom stave je toto mesto! ..tak neprekrucajte a neurazajte ludi, ktori tvrdo pracuju a vidia, aka je pravda a nespravodlivost!
16. august 2014

Miro2

Tak potom je to vaša nenávisť...odhadovaná rekonštrukcia činí vyše 13 miliónov eur a to všetci nezarobia ani nedostanú na odmenách z mestskej kassy dokopy ani za mnoho rokov.
16. august 2014

Bibiana

Miro2, opat a zas nezmysly! ..to je tvoja zaujatost voci ludom, ktori hovoria pravdu o tom, ako sa veci na uradoch maju.. ty sa pravdu snazis zakryvat utokmi voci obcanom a zavadzanim: vid predosle tvoje texty.. a vraj 13 milionov eur! To odkial si vzal to cislo? Za tie peniaze sa da postavit mrakodrap a nie 2 pristresky s 8 lavickami! Co mysiis, ze toto citaju deti a tak lahko ti naletia? Alebo uradnici mesta maju naozaj umysel tolko za toto presustrovat? Tak to by slo o neskutocne preliatie penazi do vrecak uradnikov! ..mozno si teraz prezradil co si nemal.. Tak fakt uz nech su cim skor volby, aby nastala zmena a peniaze v tomto meste sa zacali pouzivat rozumne, a nie takto safarit s nasimi danami! A potom ze nanic nieto penazi.....
17. august 2014

Marek

Preco samosprava vo svojej odpovedi tvrdi, ze na realizaciu tejto stavby v sucasnosti nema peniaze, ked doslovne uvadza, ze ekonomicka narocnost jednotlivych alternativ v tomto stadiu pripravy nebola spracovana? Preco sa nepristupi aspon k ciastocnej rekonstrukcii tejto budovy? Preco sa hned pomysla na jej velkokolepe riesenie? Pri takomto pristupe bude tato stavba, ktora uz je hanbou mesta, este chatrat niekolko dalsich desatroci.
17. august 2014

Miro2

prosím aké to tajnosti!? ...aj sa o tom písalo...nieje investor

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/4440723/dom-sluzieb-kosicania-odstupili-od-projektu.html
17. august 2014

Bibiana

Miro, to je stary projekt z pred rokov, davno zabudnuty, na ktorom sa mesto chcelo neopravnene obohatit.. inac s takymto neobjektivnym ohodnocovanim nehnutelnosti predrazenim sme sa stretli na urade aj my... teraz samosprava v odpovedi rozobera novy z 06/2014! ..tak poprosime, zobudte sa a ak tu nieco pisete, tak piste laskavo k veci!
17. august 2014

Anna Uhrová

Na základe doterajšieho vývoja diskusie usudzujeme, že dochádza k názorovému stretu diskutujúcich strán. Domnievame sa, že táto situácia pravdepodobne súvisí s blížiacimi sa komunálnymi voľbami. Dovoľujeme si preto diskutujúcich požiadať, aby zvážili svoje konanie a nezneužívali diskusiu na tomto portáli na predvolebný boj. Žiadame o dôsledné dodržiavanie základných pravidiel používania portálu, aby v prípade ich opakovaného porušovania nemusela byť diskusia k podnetom uzatvorená. Majte prosím na pamäti, že tento portál by mal v prvom rade slúžiť na riešenie každodenných problémov, s ktorými sa občania tohto mesta vo svojom okolí bezprostredne stretávajú.

Ďakujeme za porozumenie.
18. august 2014

Miro2

Odkazprestarostu.sk
tak stopnite alebo zmažte pani Bibianu, hlavne ona tu začala nedodržiavať pravidlá portálu a diskusie - neustále obviňuje a útočí na úradníkoch mesta a neslušne tyká diskutujúcemu!
20. august 2014

Ján

Vyzera to tak, ze prave Miro je tu nasadeny clovek, vsade tu popiera nazory a zaujmy obcanov a propaguje mestskych uradnikov.. a este si aj dovoli niekomu napisat, ze je uplne mimo a "ide z vas zavist". To co je za pristup? ..hlavne aby odhovaral od problemov, ktore sa dlhodobo neriesia! Ved to je nehorazne, ze pri takych odmenach uradnici takmer vzdy k vsetkemu sa vyhovoria, ze ved niesu peniaze.. toto je podstata problemu, nie hladat v tom zavist alebo nenavist! ked je niekto pri koryte, tak jasne ze je so vsetkym spokojny....... Marek, palec hore za rozumnu reakciu k problemu Domu sluzieb.
20. august 2014

Miro2

Pán Ján pozorne si prečítajte moje odpovede, ja som netvrdil že ste mimo ani som nikoho nedehonestoval a netykal a neútočil ako tu nektorí len som obraňoval prácu mesta tvrdením že nemáte šajnu a dá sa to chápať že sa nerozumiete ako to v meste prebieha ohľadom niektorých vecí (kosenie, obstarávanie) a že tvrdá kritika na všetko je neoprávnená...

Nehnevajte sa ale vy si dovoľujete a to viac, to čo je za prístup všetku snahu mesta kritizovať a ešte k tomu aj nepodložene obviňovať ľudí pracujúcich na úrade s krádeže!
nemáte pravdu nie som tu nasadený...
20. august 2014

Ján

Miro2, vyssie je napisane "Pani Bibiana prepáčte ale ste úplne mimo", takze neviem ci neviete co pisete, alebo len prekrucate ako vam vyhovuje? To je dokaz ze klamete a pisete nepravdy. vzhladom k tomu sa cudujem, ze vam administrator tohoto webu nezakazal prispevky. Obcania maju pravo kritizovat samospravu, hlavne ked vidia, ze nieco stoji dlhe roky, hoc by sa to dalo zlahka vyriesit - podobne aj ako tento problem Domu sluzieb - vid co napisal Marek. Na to sme tu my obcania, aby sme dali vediet, ked nieco sa robi zle! Tak co s tym mate tolko problem?
20. august 2014

Anna Uhrová

Žiadame diskutujúcich, aby pristupovali k používateľom portálu s úctou a vyhýbali sa neopodstatneným obvineniam a útokom voči ich osobám. Upozorňujeme, že ďalšie diskusné príspevky porušujúce toto pravidlo budú upravené, resp. odstránené.

Ďakujeme za porozumenie.
20. august 2014

Miro2

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
21. august 2014

Miro2

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený.
01. september 2014

Anna Uhrová

Rozhodnutie o podnete v hlasovaní - výsledky:

Zdá sa Vám podnet ako vyriešený?

Áno - 0
Nie - 24
02. október 2014

Peter

Pani Bibiana je úplne mimo diania a vôbec nemá predstavu o čom to všetko je. To že sedí doma za pc a na každý odkaz pre starostu vypisuje a komentuje (ale presne opačne a vždy od veci) svedčí o tom, že je trochu "mimo". Bez urážky, ale nedalo mi to tu už napísať.
10. október 2014

james

tak sa to zrekonstruje!
12. marec 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
02. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania