Chrapčiakova-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Marek 27. apríla 2022

Dobrý deň chcem sa opýtať na stav autobusov v našom meste MHD.často sa stáva že na sidliská chodia linkové autobusy nevhodné na prepravu lebo nie su niskopodlažné.Autobusy su dosť staré a poruchové šoferi tvrdia že vozový park bol obnovený ale len linkové autobusy a mhd nič.Mám ťzp dcéru ktorá je odkazaná na voziku ten vozik po tich schodách nemame šanku ani 3 ľudia dvihnúť.dakujem za odpoved.

29. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet na stav autobusov MHD v našom meste. V MHD prevádzkujeme 20 autobusov s ročníkom výroby 2008 -2019. Nákup nových autobusov vplyvom Covidu v posledných dvoch rokoch nebol realizovaný, nedošlo teda k plánovanej obnove vozového parku. Viac ako polovica autobusov je starších ako 10 rokov, preto aj ich poruchovosť je vyššia. V období posledných týždňov riešime väčšie opravy viacerých nepojazdných autobusov, ktoré sú v servise. V súčasnosti je väčší problém ako v minulosti s nákupom náhradných dielov, ich kvalitou, ale aj postupom ďalších vĺn Covidu s pracovnou silou. Nedostatok vodičov, mechanikov je denným problémom dopravcu. Našou službou je zabezpečenie spojov podľa cestovných poriadkov, čo sa nám v MHD podarilo napriek problémom bez vynechávania spojov zrealizovať, no tentokrát s náhradnými prímestskými autobusmi. Pripomeniem že v ostatných týždňoch sme z dôvodu chýbajúcich vodičov nedokázali odjazdiť niektoré spoje, čo sa v MHD nestalo.
Verím, že cestovanie nízkopodlažným autobusom je pohodlnejšie a pre zdravotne postihnutého cestujúceho takmer nevyhnutnosťou, preto Vás prosíme o pochopenie, že ako iné firmy v súčasnosti zápasíme s problémami, ktoré netešia nás ani našich zákazníkov.
S pozdravom

Ing. Ľubomír Pastiran
eurobus a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania