Nábrežie Hornádu-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Viera 05. mája 2022

Na ulici Nábrežie Hornádu sú sústavne znečistené brehy a chodníky odpadkami, ktoré občania "strácajú" po nákupoch v Coop Jednota. Nie sú tu osadené odpadkové koše - len tie na psie exkrementy.
Tento problém má takmer každá ulica v meste, pretože chýbajú riadne odpadkové koše napevno zabetónované, ako napr. tie na cyklistickom chodníku Harichovce-Iliašovce. Myslím, že každá ulica by mala mať na začiatku i na konci poriadne estetické koše, nie také, ktoré máme a ktoré často končia v Hornáde. Potom vyzerajú naše ulice ako smetiská.
Pracovníci z Mepos-u by mali mať rozdelené rajóny, ktoré prejdú aspoň dvakrát do dňa.
Aj ošetrovaniu zelene treba venovať pozornosť, napr. pred súdom (ale aj inde) prerastajú na chodníky.

24. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade by som chcel upozorniť na to, že zelené plastové koše nie sú vyhradené pre psie exkrementy, tieto koše sú určené na komunálny odpad tak, ako aj iné koše umiestnené v meste. Samozrejme platí to aj opačne, psie exkrementy je možné vyhodiť do ktoréhokoľvek odpadkového koša.
Čo sa týka nových smetných nádob, samozrejme evidujeme potrebu ich obnovy, vzhľadom na počet nádob a aktuálne ceny komodít je ich obnova finančne náročná, obzvlášť v tomto období, kedy mesto bojuje s rapídnym zvýšením bežných výdavkov v súvislosti s nárastom cien energií a zároveň poklesom daňových príjmov.

Tejto téme sa však napriek tomu budeme venovať, nové modernejšie odpadkové koše budú osadené na viacerých zrekonštruovaných detských ihriskách. Ďalšia modernizácia bude samozrejme závisieť od finančných možností.

S pozdravom

Ing. Peter Hamrák
vedúci oddelenia komunálneho servisu

**************************
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel: +421 53/4152 228
Mobil: +421 918 391 159
mailto:[email protected]
http://www.spisskanovaves.eu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania