Banícke námestie

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
františek 13. októbra 2015

Novomeský Korzár 26.5.2010

V metropole Spiša pokračuje výstavba Baníckeho námestia.
- Kto si prečíta článok a pozrie krásny projekt, ako to bude vyzerať v jeseni 2011 zajasá.
Investícia za 1,9 mil.Eur. Projekt financovaný z troch zdrojov – eurofondov, štátneho rozpočtu a 5 % nákladov predstavuje spoluúčasť mesta.

- Kto pozrie na fotku z 10/2015 alebo REAL stav zaplače.
Také NAŠE, SLOVENSKÉ, ako sa hovorí " NEVYDALO ".

Kto nesie zodpovednosť za nedokončený projekt a už 4 roky mesačnú krajinu ?
Aspoň zeminu ste tam mohli navoziť, kvietočky a kríčky nasadiť ,keď už je biznis vo vrecku , nech sa zakryje slovenská bieda.

12.10.2015 František

14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Tiež sme sa tešili, projekt Baníckeho námestia je ozaj výtvarne výborný.
Investícia z roku 2010 vo výške 1,9 mil. eur z troch zdrojov financovania bola však smerovaná na budovu Multifunkčného energetického centra, ktoré tvorí len jednu časť Baníckeho námestia.
Projekt je ukončený, budova plní svoje poslanie, so samotným námestím je to o niečo horšie. Odbornému stavbárskemu oku iste už pri výtvarnom návrhu neušli číhajúce nástrahy, s ktorými sa bude ťažko konštrukčne vysporiadať. Pekná štúdia akosi nepočíta s nerovnosťou terénu a práve výškové rozdiely, s ktorými hýbať nemožno (budova MBEC, bytový dom, škola, jestvujúca cesta, výška hrádze Hornádu) neumožňujú realizáciu podľa pôvodného návrhu.
Ďalším problémom je financovanie, mesto sa rozhodlo pre väčší záber rekonštrukcií mestských komunikácií na najfrekventovanejších cestách a realizáciu parkovacích plôch pre sídliská.
Napriek tomu sme za posledné dva roky do tejto lokality v rámci možností prispeli sumou cca 30 tis eur, zriadili 12 parkovacích miest a chodník.
Na návrh pisateľa doplníme terénne úpravy.
Na priloženej fotografii sa nachádza objekt budovy, ktorej sa projekt.
Takto podaný projekt bol aj realizovaný.

Ing. Jela Bednárová
prednostka MsU

MsÚ Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 70 Spišská Nová Ves

T: +421 53 41 52 319
Mobil: +421 907 941 761
http://www.spisskanovaves.eu
[email protected]
15. október 2015

františek

Zdravím. Vašu odpoveď vážne odmietam.
Lebo :
1, -Ako môže byť projekt smerovaný len na budovu? A to okolie vedľa budovy sa malo dokončiť po vyhlásení zbierky, alebo z milodarov? Prečo nebolo zahrnuté do projektu ?
To vážne žartujete!!!
2, -Ak bývate v rod. Dome t.j. plní svoje poslanie, napriek tomu ste isto upravili aj dvor a počítali s tým už pri projekte a výstavbe.
3, -O akých ťažkých konštrukčných nástrahách hovoríte? Vari sa na Slovensku stavajú námestia a budovy len na rovine? Vari projektanti a stavbári sú v šoku, ak zbadajú výškové rozdiely v teréne?
To vážne žartujete!!!
4, -Ktorý idiot vypracuje štúdiu, ak si v reale nepozrie, nezmeria terén, kde sa bude stavba realizovať a vkusne nezohľadni tento skutočný stav?
To vážne žartujete!!!
5, -Ako vôbec môže byť taká štúdia prijatá, zverejnená, ponúkaná verejnosti, pritom kompetentné osoby, ktoré ju prezentujú vedia, že nebude realizovateľná? Pre nejaké krtince rozbité chodníky ,zákruty a nepremiestnitelné budovy! Dokonca rieka! Na porazenie! Takto dobre rozbehnutý projekt- biznis!
To vážne žartujete!!!
6, - Koľko pracovníkov splodilo túto skutočne trápnu odpoveď?
To vážne žartujete!!!
7, -Kto je vlastník Centra, aká je finančná výhodnosť celej budovy a kde sú investované „zisky“ z prenájmu priestorov ak neputujú do dokončenia námestia? A načo to vlastne dokončovať ? Zvyknite si! ďakujem
30. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Stavba dokončená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania